Παναθηναϊκός: Ο Χεζόνια ξύπνησε μνήμες… Πιτίνο (pics)

Παναθηναϊκός: Ο Χεζόνια ξύπνησε μνήμες… Πιτίνο (pics)

Ο Μάριο Χεζόνια είπε «όχι» στον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους να βιώνουν για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα την απόρριψη, καθώς έχει προηγηθεί και ο Ρικ Πιτίνο

Ο Μάριο Χεζόνια αποφάσισε να τραβήξει για άλλες πολιτείες, απορρίπτοντας την πρόταση ανανέωσης από τον Παναθηναϊκό. Η άφιξη του Super Mario προκάλεσε φρενίτιδα στους φίλους των πρασίνων, ωστόσο η αποχώρησή του, τους άφησε ανάμεικτα συναισθήματα.

Ο Κροάτης φόργουορντ εκδήλωνε με κάθε τρόπο το πόσο αγαπά τον Παναθηναϊκό, αλλά όταν ήρθε η ώρα που έπρεπε να το δείξει, αγνόησε το συναίσθημα και την καρδιά και επέλεξε με διαφορετικά κριτήρια.

Ο Παναθηναϊκός κοιτάει πλέον το μέλλον, ωστόσο το παρελθόν είναι εκεί για να θυμίζει και να λειτουργεί ως παράγοντας αποφυγής ανάλογων ιστοριών στην συνέχεια.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που το τριφύλλι ευελπιστεί και αισιοδοξεί να πετύχει μια μεγάλη ανανέωση συμβολαίου χωρίς αίσιο τέλος, καθώς πριν τον Χεζόνια, ήταν ο Ρικ Πιτίνο, αυτός που είχε αφήσει στα κρύα του λουτρού τον Παναθηναϊκό.

To10.gr θυμίζει όσα συνέβησαν με τον Αμερικανό προπονητή, αλλά και την περίπτωση του 26χρονου Κροάτη.

Η οικογένεια κράτησε τον Πιτίνο στην Αμερική 

Η σεζόν 2018-19 ξεκίνησε με τον Τσάβι Πασκουάλ να κάθεται για τρίτη σερί χρονιά στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ωστόσο η πορεία και η εικόνα της ομάδας δεν ικανοποίησε την διοίκηση, με αποτέλεσμα την αποπομπή του Ισπανού κόουτς.

Ο διάδοχός του καλούνταν να κάνει πολλά για να επαναφέρει την ομάδα στον ίσιο δρόμο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να ρίξει «βόμβα» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και να φέρει από την Αμερική, τον θρύλο του NCAA, Ρικ Πιτίνο.

Η είδηση έκανε «θόρυβο», ωστόσο δεν έλειψαν και οι αμφιβολίες στο πρόσωπο του Hall of Famer, για το κατά πόσο θα προσαρμοστεί άμεσα στα δεδομένα της Ευρωλίγκας.

Ο 65χρονος τότε κόουτς ανακοινώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2018 και με το «καλημέρα» έδιωξε τα συννέφα που υπήρχαν στο πρόσωπό του. Τρεις ημέρες μετά την άφιξή του, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 96-84 την ΤΣΚΚΑ και ξεκίνησε έτσι ένα σερί που τον έφερε στην έκτη θέση της κανονικής περιόδου. Στα playoffs βέβαια, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αστειεύτηκε και «καθάρισε» τους πράσινους με 3-0.

Όσον αφορά τα εγχώρια πεπραγμένα, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο και τον Προμηθέα Πατρών στο πρωτάθλημα.

Ο Πιτίνο λατρεύτηκε από τους φιλάθλους του τριφυλλιού και η πιθανότητα να παραμείνει στον πάγκο και την επόμενη σεζόν, δεν ήταν απίθανη. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωνε αισιόδοξος πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και στο πράσινο στρατόπεδο περίμεναν με αγωνία την απόφαση του Αμερικανού.

Στις 21 Ιουνίου 2019, η απάντηση ήρθε, αλλά ήταν αρνητική. Ο Πιτίνο δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι για πάντα στην καρδιά του, ωστόσο έπρεπε να επιστρέψει στο «σπίτι« του. Τα όνειρα ανανέωσης παρέμειναν τέτοια και το τριφύλλι προχώρησε στην πρόσληψη του Αργύρη Πεδουλάκη, αφήνοντας το κεφάλαιο Πιτίνο για λίγο στην άκρη.

Λίγους μήνες μετά, και συγκεκριμένα στις 26 Νοεμβρίου, ο Αμερικανός θα επέστρεφε και πάλι στους πράσινους, αλλά η πανδημία έβαλε οριστικό τέλος στην θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Οι πράξεις δεν ακολούθησαν τα λόγια

Ο Μάριο Χεζόνια δεν έκρυψε ποτέ τα συναισθήματά του για τον Παναθηναϊκό. Δεν σταματούσε να αποθεώνει τους οπαδούς του τριφυλλιού και ήλπιζε μια μέρα να παίξει στην ομάδα.

Σίγουρα, πολλοί δεν θα περίμεναν πως αυτή η μέρα θα ερχόταν την φετινή, πρωτόγνωρη, χρονιά για τους πράσινους. Η απουσία επενδυτή καθιστούσε αδύνατη μια τέτοια προσθήκη. Ωστόσο το «θαύμα» έγινε και ο Κροάτης συμφώνησε να έρθει στον Παναθηναϊκό.

Στις 22 Φεβρουαρίου, ο Χεζόνια ανακοινώθηκε από τους πράσινους και η άφιξή του, τρεις μέρες μετά, θα ταξίδευε μέχρι το ΝΒΑ. Οι «τρελαμένοι» οπαδοί του τριφυλλιού, αψήφησαν τον κορωνοϊό και αποθέωσαν ένα δικό τους «παιδί».

Το ντεμπούτο του Κροάτη έγινε στις 2 Μαρτίου, στον αγώνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, η οποία διατηρούσε τα δικαιώματά του στην Ευρώπη. Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον Χεζόνια να πανηγυρίζει το εν Ελλάδι νταμπλ, ώντας ο κορυφαίος στον τελικό κυπέλλου απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας.

Σε όλο το διάστημα παραμονής του στον Παναθηναϊκό, δεν σταματούσε να δηλώνει πως ζει ένα όνειρο και ότι ήλπιζε να παραμείνει και μετά το τέλος της σεζόν στους πράσινους. Το ίδιο ήλπιζε και ο σύλλογος, καθώς ένας παίκτης με την ποιότητα του Χεζόνια, μόνο καλό μπορούσε να κάνει.

Παράλληλα και ο Κροάτης ένιωθε πως η αποστολή του δεν είχε ολοκληρωθεί, καθώς δεν είχε την δυνατότητα να αγωνιστεί μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού, με τον οποίο υπήρχαν αμοιβαία αισθήματα λατρείας.

Ο Παναθηναϊκός έκανε από την μεριά του αυτό που έπρεπε, προσφέροντας στον Χεζόνια συμβόλαιο διετούς διάρκειας, με συνολικές απολαβές δύο εκατομμυρίων ευρώ. Το μπαλάκι ήταν πλέον στο γήπεδο του παίκτη, με τον ατζέντη του να ζητάει παράταση της προθεσμίας για να δώσει την τελική του απάντηση ο Κροάτης.

Τελικά, αρνήθηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού και θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Ο Κροάτης πήρε πάνω του την ευθύνη για αυτή την απόφαση και δήλωσε ότι νιώθει συντετριμμένος που δεν επέλεξε με γνώμονα την καρδιά και το συναίσθημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ