Μια ζωή κάτοικος του Κάουνας ο Γιανκούνας, ανανέωσε με τη Ζαλγκίρις

Μια ζωή κάτοικος του Κάουνας ο Γιανκούνας, ανανέωσε με τη Ζαλγκίρις

Παούλιους Γιανκούνας και Ζαλγκίρις Κάουνας ήρθαν σε συμφωνία για μονοετή επέκταση της συνεργασίας τους, με τις δύο πλευρές να συνεχίζουν μαζί για 18η σεζόν

Ο Παούλιους Γιανκούνας αποτελεί ένα ξεχωριστό μέρος στην ιστορία της Ζαλγκίρις Κάουνας και έναν ζωντανό θρύλο αφού ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα για επέκταση της συνεργασίας τους έως το καλοκαίρι του 2022, όταν και θα έχουν διαγράψει μια κοινή πορεία 12 συνεχόμεων σεζόν και 18 στο σύνολο.

Ο πολύπειρος πάουερ-φόργουορντ ξεκίνησε την καριέρα του στα 18 του χρόνια όταν το 2002 ενσωματώθηκε στη δεύτερη ομάδα της Ζαλγκίρις και την επόμενη χρονιά εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα.

Έκτοτε, με εξαίρεση ένα πέρασμα από τη Χίμκι τη σεζόν 2009-10, ο 37χρονος, πλέον, ψηλός έμεινε μόνιμα κάτοικος του Κάουνας για λογαριασμό της ομάδας στην οποία ανδρώθηκε και κατέκτησε ουκ ολίγους εγχώριους τίτλους (15 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 4 πρωταθλήματα Βαλτικής Λίγκας, 1 Λιθουανικό Σούπερ Καπ).

Σε επίπεδο Ευρωλίγκας είναι πρώτος σε συμμετοχές (375 ματς), και ριμπάουντερ (1.965) στην ιστορία της διοργάνωσης ενώ αριθμεί 8.5 πόντους, 54.6% στο δίποντο, 29.2% στο τρίποντο, 79.2% στις βολές και 5.2 ριμπάουντ μέσους όρους καριέρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ