Είναι πολλά τα λεφτά, ακόμα και στην Euroleague

Είναι πολλά τα λεφτά, ακόμα και στην Euroleague

Τα λεφτά στην Euroleague είναι πολλά. Κάποιοι παίκτες πληρώνονται αδρά για τις ικανότητές τους στο παρκέ και εξαργυρώνουν το ταλέντο τους σε «χρυσάφι». Ξεχωρίζει ο Νίκολα Μίροτιτς, αλλά η δεκάδα των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών στην Ευρώπη έχει έντονο... ελληνικό χρώμα.

Για πολλούς παίκτες το όνειρό τους είναι να αγωνιστούν κάποια μέρα στο ΝΒΑ. Δόξα, φήμη, επιτυχίες και χρήματα. Πολλά χρήματα. Οι μισθοί στο μαγικό κόσμο του μπάσκετ δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με αυτούς που υπάρχουν στην Euroleague, την κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Ωστόσο, υπάρχουν και δέκα περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο της Γηραιάς Ηπείρου, οι οποίοι βλέπουν τα πορτοφόλια τους να γεμίζουν κάθε χρόνο με ένα αρκετά μεγάλο εξαψήφιο ποσό.

Η αγορά της Euroleague έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, καταφέρνοντας να προσελκύσει σημαντικά ονόματα στο χώρο του μπάσκετ. Παρατηρείται το φαινόμενο της αποχώρησης από το ΝΒΑ, για να έρθουν να αγωνιστούν στην Ευρώπη.

Ο αυξημένος χρόνος συμμετοχής και ο ηγετικός ρόλος δεν θα μπορούσαν να τους πείσουν από μόνοι τους και για αυτό, έρχονται τα χρήματα για να κάνουν πιο εύκολη την υπόθεση.

Σαμπάζ Ναπίερ, Εμάνουελ Μούντιε, Έλι Οκόμπο και Τρόι Ντάνιελς, είναι παίκτες που αποφάσισαν να αφήσουν πίσω το πρόσφατο παρελθόν τους στο ΝΒΑ και, με το αζημίωτο, να κάνουν το ταξίδι για να παίξουν στην Ευρώπη.

Ο Νίκολα Μίροτιτς είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση παίκτη, ο οποίος απέρριψε τις προτάσεις που είχε από ομάδες της Αμερικής, για να επιστρέψει στην Ευρώπη το 2019 και να γίνει «βασιλιάς» στην Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός είναι με διαφορά ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Euroleague, αλλά ο μισθός του ενδέχεται να μειωθεί αισθητά το προσεχές διάστημα.

Η Mundo Deportivo ανέφερε τις προηγούμενες μέρες, πως η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Μίροτιτς για να μπει «ψαλίδι» στις ετήσιες αποδοχές του, οι οποίες είναι δυσβάσταχτες για την τωρινή οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίσσονται με καλό τρόπο, καθώς ο Ισπανός δεν δέχεται καμία μείωση και η κατάσταση βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί, με το ενδεχόμενο της λύσης του συμβολαίου να παραμένει ανοικτό.

Ο μισθός του Μίροτιτς είναι μεγάλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άλλοι παίκτες που αμείβονται με υψηλά ποσά. Άλλωστε και στη Euroleague, τα λεφτά είναι πολλά και η λίστα με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της διοργανώσης, τα λέει όλα.

Η Μπαρτσελόνα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στον αριθμό των ομάδων, καθώς τρεις παίκτες της ανήκουν στην συγκεκριμένη λίστα. Τον Νίκολα Μίροτιτς, τον συνοδεύουν ο Κόρι Χίγκινς και ο Νικ Καλάθης. Από δύο παίκτες έχει η Αναντολού Εφές (Μίσιτς, Λάρκιν) και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μιλουτίνοφ, Σενγκέλια). Την δεκάδα κλείνουν η Ρεάλ Μαδρίτης (Ταβάρες), η Φενέρμπαχτσε (Βέσελι) και ο Ολυμπιακός (Σλούκας).

Η Ελλάδα και η Αμερική έχουν από δύο εκπροσώπους, ενώ έχουμε απόλυτη ισορροπία σε κοντούς και ψηλούς, με πέντε σε κάθε πλευρά, κάτι που δείχνει πως όσο και να μεταβάλλεται το μπάσκετ, παραμένει άθλημα των ψηλών.

Αναλυτικά η λίστα των δέκα πιο ακριβοπληρωμένων παικτών:

  1. Νίκολα Μίροτιτς (Μπαρτσελόνα) 4,5 εκατ.
  2. Σέιν Λάρκιν (Αναντολού Εφές) 3,7 εκατ.
  3. Βασίλιε Μίσιτς (Αναντολού Εφές) 3 εκατ.
  4. Νίκολα Μιλουτίνοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) 2,5 εκατ.
  5. Γιαν Βέσελι (Φενέρμπαχτσε) 2,3 εκατ.
  6. Έντι Ταβάρες (Ρεάλ Μαδρίτης) 2 εκατ.
  7. Τόκο Σενγκέλια (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) 1,8 εκατ.
  8. Κώστας Σλούκας (Ολυμπιακός) 1,8 εκατ.
  9. Νικ Καλάθης (Μπαρτσελόνα) 1,8 εκατ.
  10. Κόρι Χίγκινς (Μπαρτσελόνα) 1,8 εκατ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ