Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 55-83

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 55-83

Ο Παναθηναϊκός δεν «εμφανίστηκε» ποτέ στο παρκέ του «Audi Dome» στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ερυθρός Αστέρας ήταν απόλυτα κυρίαρχος και συνέτριψε τους πράσινους με 83-55.

Μία εμφάνιση καμπανάκι για την συνέχεια. Μπορεί να βρισκόμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας, αλλά ο Παναθηναϊκός δείχνει ακόμα ανέτοιμος για τις επίσημες υποχρεώσεις του, οι οποίες ξεκινούν σε δύο εβδομάδες.

Οι πράσινοι ήταν κάκιστοι στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ερυθρό Αστέρα και οι Σέρβοι εκμεταλλεύθηκαν την εμφάνιση των πρασίνων και τον διέλυσαν με 83-55. Ο Δημήτρης Πρίφτης θα έχει να πει πολλά στους παίκτες του, οι οποίοι δεν «εμφανίστηκαν» καν στο παρκέ του «Audi Dome» στο δεύτερο εικοσάλεπτο και είδαν τους Σέρβους να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στο γήπεδο.

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να βρήκε μπροστά στο σκορ με τρεις τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό που ακολούθησε στη συνέχεια δεν θα το είχε σκεφτεί καν ο Έλληνας τεχνικός του Παναθηναϊκού. Ο Ερυθρός Αστέρας έτρεξε σερί 51-20 και έφτασε σε μια εμφατική νίκη.

Ο μόνος που διασώθηκε από την συντριβή του Παναθηναϊκού ήταν ο Λεωνίδας Κασελάκης με 13 πόντους, ενώ για τους νικητές ο Κάλινιτς τελείωσε επίσης με 13.

Πλέον, το τριφύλλι θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Βίρτους Μπ0λόνια, με το παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για τις 16:00 την Κυριακή.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον Λεωνίδα Κασελάκη έχτισε ένα προβάδισμα εφτά πόντων (16-9).

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν μπορούσε να βρει τον στόχο πίσω από την γραμμή του τριπόντου και οι πράσινοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +5 (19-14).

Στη δεύτερη περίοδο, ο Δημήτρης Πρίφτης χρησιμοποίησε ψηλά σχήματα στην πεντάδα, δίνοντας ενεργό ρόλο στον Λευτέρη Μαντζούκα.

Ο νεαρός φόργουορντ μαζί με τον Λευτέρη Μποχωρίδη εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία του Έλληνα τεχνικού και ήταν κάλοι και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αποτελεσματικός στην άμυνα και διατηρούσε τα ηνία στο σκορ. Η διαφορά έφτασε και στο +9 (28-19), με τους Σέρβους να καταφέρνουν να την κλείσουν στο τρεις, με το τριφύλλι να πάει προηγούμενο στα αποδυτήρια με 35-32.

Οι πράσινοι ήταν αρκετά αξιόπιστοι πίσω από το τρίποντο με 5/11, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας τα «έσπασε» με 2/17.

Ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, η οποία δεν μπορούσε να βγάλει τίποτα πάνω στο παρκέ.

Οι πράσινοι προηγήθηκαν με 37-32, αλλά από εκείνο το σημείο ακολούθησε μια συνεχόμενη κατηφόρα. Ο Ερυθρός Αστέρας έτρεξε σερί 10-0 και όλα πήραν τον δρόμο τους.

Η διαφορά είχε συνεχώς αυξανόμενη τάση και έφτασε στους 18 (43-61) 1:37 για το τέλος της περιόδου. Ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει μόλις έξι πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά του δεκαλέπτου, με τους τέσσερις να έρχονται από την γραμμή των βολών.

Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με ένα ακόμα σερί 10-0 για τους Σέρβους και την διαφορά στους 21 (43-64).

Η τελευταία περίοδος ήταν τυπική διαδικασία, με την διαφορά να μην ανεβαίνει ποτέ πάνω από τους 30, αλλά και να μην πέφτει κάτω από τους 20. Ο Καββαδάς πέτυχε τους πρώτους πόντους στο 34΄, σταματώντας ένα σερί 18-0 για τον Ερυθρό Αστέρα.

Τελικά, η μπίλια έκατσε στους 28 (55-83), με τον Παναθηναϊκό να μαζεύει τα κομμάτια του και τον Αστέρα να περιμένει τον νικητή του αγώνα Μπάγερν – Βίρτους στον τελικό του τουρνουά του Μονάχου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ