Παναθηναϊκός – Οι πρώτες… αποδείξεις του Τζέρεμι Έβανς

Παναθηναϊκός – Οι πρώτες… αποδείξεις του Τζέρεμι Έβανς

Ο Τζέρεμι Έβανς έδειξε τα «δόντια» του απέναντι στη Παρτιζάν, βοηθώντας τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό στη μεγάλη ανατροπή του δευτέρου ημιχρόνου και έδωσε τις πρώτες απαντήσεις σε όσους αμφέβαλλαν για την αξία του.

Ο Παναθηναϊκός κλήθηκε το καλοκαίρι να αλλάξει εντελώς τη σύνθεσή του στη θέση «4», καθώς Μήτογλου, Ουάιτ και Μπέντιλ αποχαιρέτησαν την ομάδα και επέλεξαν άλλο «σταθμό» για να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Ο Δημήτρης Πρίφτης αποφάσισε να γεμίσει το κενό με τον παλιό του γνώριμο Οκάρο Ουάιτ και τον έμπειρο Τζέρεμι Έβανς. Οι δύο νέοι πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού είχαν εξ αρχής δύσκολο έργο μπροστά τους, καθώς η σύγκριση με τη πρότερη κατάσταση θα ήταν αναπόφευκτη.

Η αλήθεια είναι πως αμφότεροι δέχθηκαν δριμεία κριτική στα πρώτα φιλικά των πρασίνων, καθώς ήταν εμφανής η αδυναμία τους να προσφέρουν τα αναμενόμενα, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, με τον κόσμο να μην δείχνει καμία υπομονή στα πρόσωπά τους.

Ωστόσο, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και όσο περνάνε οι μέρες και εγκλιματίζονται όλο και περισσότερο στις απαιτητικές συνθήκες του περιβάλλοντος του Παναθηναϊκού, τόσο θα βελτιώνεται και η εικόνα τους παρκέ.

Και αν ο Οκάρο Ουάιτ δείχνει να «ψάχνει» ακόμα τα βήματά του, ο Τζέρεμι Έβανς φρόντισε απέναντι στη Παρτιζάν να δώσει τις πρώτες του απαντήσεις σε όσους έσπευσαν να τον… τελειώσουν.

Ο Αμερικανός φόργουορντ «έβγαλε» στο παρκέ του ΟΑΚΑ ενέργεια, σκορ και άμυνα, στοιχεία που έκαναν τον Πρίφτη να τον επιλέξει για την ενίσχυση του ρόστερ.

Ο Έβανς αγωνίστηκε 23:38΄ και τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα. Ωστόσο, το σημαντικότερο ήταν η συνεισφορά του στη μεγάλη ανατροπή που έκανε το τριφύλλι στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 17 μετά από 20΄ αγώνα, αλλά έδειξε για δεύτερη φορά μετά το ματς με την Βίρτους Μπολόνια, πως του αρέσουν τα δύσκολα και βγάζοντας χαρακτήρα, πάθος και ενέργεια, γύρισε «τούμπα» τον αγώνα και πήρε τη νίκη στη παράταση με 89-85.

Μπορεί ο Ιωάννης Παπαπέτρου να ήταν ο πρωταγωνιστής για άλλο ένα ματς με 20 πόντους, αλλά τα «φώτα» έπεσαν στον Έβανς, ο οποίος ήταν βασικό μέλος στα πεπραγμένα του δεύτερου μέρους.

Ο 34χρονος φόργουορντ συνεργάστηκε άψογα τόσο με τον Παπαγιάννη, όσο και με τον – επίσης διακριθέντα – Φλόιντ, δημιουργώντας ένα αμυντικό τείχος στη πράσινη ρακέτα.

Ο τομέας των ριμπάουντ «πόνεσε» αρκετά τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο (20-10 υπέρ της Παρτιζάν), αλλά η κατάσταση ανατράπηκε και σε αυτόν τον τομέα (36-32 για τους πράσινους στο τέλος του αγώνα), με τον Έβανς να «καθαρίζει» αρκετές από τις περιπτώσεις, βρισκόμενος στο σωστό σημείο, την κατάλληλη στιγμή.

Ο καθοριστικός του ρόλος στη παράταση

Εκεί όμως που έδειξε ψήγματα από το επιβεβαιωμένο ταλέντο του ήταν στη παράταση, όπου μαζί με τον Παπαπέτρου έκριναν τον νικητή. Με το σκορ στο 83-83, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πάσαρε στον Έβανς και αυτός εκτέλεσε από την γωνία, για να κάνει το 86-83, 2΄ πριν το τέλος. Ο Αμερικανός παρά το γεγονός πως είχε 0/2 μέχρι εκείνο το σημείο και την δυσπιστία για την ικανότητά του από μακριά, πήρε το τρίποντο και δικαιώθηκε.

Είχε προηγηθεί η τάπα πάνω στην «αποκάλυψη» της Παρτιζάν, τον Γιαν Μαντάρ, η οποία διατήρησε το προβάδισμα του τριφυλλιού.

Πλέον, αυτό που μένει για τον 34χρονο είναι να βρει μια ισορροπία στην απόδοση του και να θυμίσει, όσο γίνεται περισσότερο, τον παίκτη που είδε η Ευρώπη με την φανέλα της Νταρουσάφακα τη σεζόν 2018-19, αλλά και της Χίμκι ένα χρόνο μετά.

Τελευταίος αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη φετινή προετοιμασία θα είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές, με τον Έβανς να καλείται να αποδείξει για δεύτερη φορά σε ισάριθμες μέρες πως ο Πρίφτης δεν τον εμπιστεύθηκε άδικα για την φροντλάιν της φετινής σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ