Παναθηναϊκός – Να αποδείξει πως όλα ήταν μια… κακή παρένθεση (pics+vids)

Παναθηναϊκός – Να αποδείξει πως όλα ήταν μια… κακή παρένθεση (pics+vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών και να αποδείξει πως ό,τι συνέβη πέρυσι στην Euroleague ήταν απλώς μια... κακή παρένθεση.

Ο Παναθηναϊκός αποτελεί διαχρονικά μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Άλλωστε μιλούν από μόνες τους οι έξι κατακτήσεις, που τον φέρνουν στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ωστόσο, οι συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί τη περσινή χρονιά, τον οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που δεν είναι αντιπροσωπευτικό του ονόματος και της ιστορίας του.

Το τριφύλλι αγωνίστηκε με ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ στην Euroleague και κάπως έτσι βρέθηκε να τερματίζει στην 16η θέση της κανονικής περιόδου με ρεκόρ 11 νίκες και 23 ήττες.

Η είσοδος στα playoffs αποτέλεσε όνειρο απατηλό και οι πράσινοι έμειναν εκτός οχτάδας μετά τη σεζόν 2009-10.

Φέτος, ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει καλύτερα πράγματα στη διοργάνωση και το καλοκαίρι προχώρησε σε αρκετές μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες ελπίζει να τον οδηγήσουν σε πιο υψηλή – από τη περσινή – θέση.

Τόσο όμως ο Δημήτρης Πρίφτης στον πάγκο όσο και τα πέντε από τα έξι νέα αποκτήματα, θα κάνουν ντεμπούτο στην Euroleague. Στοιχείο που ίσως παίξει τον ρόλο του στη τελική έκβαση των πραγμάτων.

Θα είναι ευχαριστημένος εάν…

Η αλήθεια είναι πως πιο χαμηλά στη βαθμολογία, δύσκολα θα καταλήξει ο Παναθηναϊκός. Μπορεί να αγωνίζεται ξανά με ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ στη διοργάνωση, αλλά δείχνει ικανός να πάει ψηλότερα από ότι πέρυσι.

Σύμμαχός του θα είναι σίγουρα το ΟΑΚΑ, το οποίο μετά από ενάμιση χρόνο θα υποδεχθεί τον κόσμο στις κερκίδες. Είναι γνωστό πως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού αποτελούν ένα σημαντικό «όπλο» στη πράσινη φαρέτρα, κάτι που έγινε ακόμα εντονότερο με την απουσία τους τη περσινή σεζόν.

Εκεί όπου οι πράσινοι έφτασαν κοντά σε μεγάλες νίκες, αλλά δεν είχαν το έξτρα… boost που τους δίνει ο κόσμος τους για να τις ολοκληρώσουν. Αυτό από φέτος θα ισχύει και δίνει μια… χαραμάδα ελπίδας για κάτι καλύτερο.

Από την άλλη, ακόμα και η είσοδος στα playoffs φαντάζει δύσκολη, έτσι όπως έχει ανέβει το επίπεδο των ομάδων και ο ανταγωνισμός.

Θα αποτύχει εάν…

Εκτός από τα αποτελέσματα, εξίσου σημαντική είναι και η εικόνα που θα παρουσίασει στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν. Η ήττα είναι πάντα επιτρεπτή, αλλά μετράει και ο τρόπος που την δέχεσαι.

Ο Παναθηναϊκός είχε αρκετά παιχνίδια πέρυσι όπου είχε παραδοθεί στον αντίπαλό του, ήδη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και αυτό είχε ως συνέπεια να φεύγει από το γήπεδο με +20 πόντους διαφορά.

Σίγουρα ο Δημήτρης Πρίφτης γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις και για αυτό το λόγο έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην αμυντική συμπεριφορά που θα έχει το τριφύλλι στους αγώνες.

Αν όμως επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα και τη φετινή σεζόν, τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει κάνει κανένα βήμα προς την κατεύθυνση που θέλουν να τον βλέπουν τόσο η διοίκηση όσο και οι φίλαθλοι της ομάδας.

Που προβλέπεται να φτάσει

Πρωταρχικός στόχος του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν είναι να παρουσιαστεί καλύτερος και πιο ανταγωνιστικός σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο ανταγωνισμός στην Euroleague έχει ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη και οι πράσινοι καλούνται να ακολουθήσουν τον… ρυθμό.

Οι εποχές που η παρουσία του στα playoffs έμοιαζε βέβαιη και ο πήχης τοποθετούνταν στην είσοδο στο Final 4, έχουν περάσει για την ώρα ανεπιστρεπτί.

Μοιάζει δύσκολο να δούμε τον Παναθηναϊκό να τερματίζει στην 16η θέση, αλλά ακόμα δυσκολότερο να μπαίνει στην πρώτη οχτάδα.

Κάπως έτσι, αναμένεται να κινηθεί ανάμεσα στις θέσεις 10-14, αλλά το σημαντικό, όπως προανάφερθηκε, είναι να εμφανιστεί βελτιώμενος και στο τέλος να κάνει τον απολογισμό του και να σχεδιάσει το μέλλον του από ένα καλύτερο πρίσμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ