Αναντολού Εφές – Με τον αέρα της πρωταθλήτριας (pics+vids)

Αναντολού Εφές – Με τον αέρα της πρωταθλήτριας (pics+vids)

Η Αναντολού Εφές είναι η ομάδα που θα θέλουν όλοι να κερδίσουν. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης όμως έχει άλλο... αέρα και στόχος της να παραμείνει στην κορυφή.

Η κορυφή καθυστέρησε… έναν χρόνο.

Η Αναντολού Εφές είδε τον κορωνοϊό να βάζει ένα πρόωρο τέλος στη σεζόν 2019-20 και να διακόπτει μια ξέφρενη πορεία που είχε για στάση την κατάκτηση της Euroleague.

Μπορεί να ένιωσε αδικημένη από τη μοίρα, αλλά πήρε πίσω τα όνειρά της την περσινή χρονιά. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης ανέβηκε στον θρόνο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της και επιβεβαίωσε την κυριαρχική εικόνα που έβγαζε προς τα έξω.

Φέτος οι στόχοι της δεν αλλάζουν. Η Αναντολού Εφές έχει μετατραπεί στην… team to beat από τις υπόλοιπες 17, αλλά πλέον κινείται με άλλον αέρα και δεν σκοπεύει να παραδώσει τα σκήπτρα της Euroleague.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει και η Εφές το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Το απέδειξε άλλωστε το φετινό καλοκαίρι, εκεί όπου έκανε μόλις μία προσθήκη και προχώρησε σε εφτά ανανεώσεις συμβολαίων.

Πρόσθεσε με λίγα λόγια ακόμα ένα «όπλο» στη φαρέτρα της, που ονομάζεται ομοιογένεια. Ο Φίλιπ Πετρούσεφ ήταν η μοναδική μεταγραφική κίνηση που έκανε η πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τον 21χρονο Σέρβο φόργουορντ-σέντερ να θεωρείται ένα από μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη, με τους Φιλαδέλφεια 76ers να τον επιλέγουν στο νούμερο 50 του φετινού ντραφτ.

Ο Εργκίν Αταμάν δεν είχε κανένα λόγο να αρνηθεί την επέκταση που του προσφέρθηκε, όπως επίσης και οι Μπομπουά, Μοερμάν, Άντερσον, Σαϊμπίρ και Γκετζίμ.

Ωστόσο, η ανανέωση που τα επισκιάζει όλα είναι αυτή του Βασίλιε Μίσιτς. Ο Σέρβος MVP της Euroleague τόσο στην κανονική περίοδο όσο και στο Final 4, έβαλε την υπογραφή σε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών, λέγοντας «όχι» στην προοπτική του ΝΒΑ.

Μοναδική απώλεια από το πρωταθληματικό ρόστερ, ήταν η αποχώρηση του Σερτάκ Σανλί για την Μπαρτσελόνα.

Το ρόστερ

Ο προπονητής

Ο Εργκίν Αταμάν είναι ίσως ένας από τους πιο αδικημένους προπονητές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ωστόσο, φρόντισε να δείξει με όσα έχει κάνει στην Εφές από το 2017 που βρίσκεται στον πάγκο της, πως ανήκει στην ελίτ της Euroleague.

Ο 56χρονος δίνει το παρών μετά την περσινή κατάκτηση της διοργάνωσης, σε ένα κλαμπ τριών προπονητών – Ίβκοβιτς και Μπλατ οι άλλοι δύο – που έχουν κατακτήσει και το Eurocup, ενώ ο Τούρκος μετράει τέσσερα διαφορετικά ευρωπαϊκά τρόπαια, καθώς στα δύο προαναφερθέντα, προστίθονται το κύπελλο Σαπόρτα και το EuroChallenge.

Η επόμενη χρονιά θα τον βρει με νέα πρόκληση, που είναι να διατηρήσει την Εφές στην κορυφή της Ευρώπης.

Το αστέρι

Θα ήταν άδικο να αδικήσουμε κάποιον εκ των δύο. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που δεν γίνεται να ξεχωρίσει η μία περίπτωση από την άλλη.

Σέιν Λάρκιν και Βασίλιε Μίσιτς αποτελούν το κορυφαίο δίδυμο γκαρντ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ένα από τα πιο κυριαρχικά που έχει γνωρίσει η Γηραιά Ήπειρος.

Μαζί οδήγησαν την Εφές μέχρι τον τελικό του 2019 και μαζί στην κατάκτηση του 2021. Ο Αμερικανός και ο Σέρβος έχουν βρει απίστευτη χημεία και συνεννοούνται πολλές φορές με τα… μάτια.

Πέρυσι έφτασαν στην κορυφή και φέτος έχουν στόχο να επαναλάβουν τα κατορθώματά τους. Έχοντας την υποστήριξη των συμπαικτών τους και παίζοντας με την ίδια αυτοπεποίθηση, κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει από το να ονειρεύονται.

Που μπορεί να φτάσει

Όταν ανοίγει η όρεξη, δύσκολα κλείνει. Η Αναντολού Εφές πήρε πέρυσι αυτό που δικαιούταν το 2020 και θέλει φέτος να γίνει μία από τις λίγες ομάδες που έχουν το έχουν καταφέρει σε συνεχόμενες σεζόν.

Ξεκινά με τρία εκτός έδρας παιχνίδια τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, αλλά και πέρυσι είχε κάνει μια κακή αρχή, αλλά φορμαρίστηκε την κατάλληλη περίοδο και σήκωσε την κούπα.

Μοιάζει δύσκολο να μην τη δούμε στο Final 4 του Βερολίνου, καθώς έχει μια απίστευτη ομοιογένεια και πολύ ποιοτικούς παίκτες για να μην βρίσκεται εκεί.

Το αν θα σηκώσει το τρόπαιο μπορεί να εξαρτηθεί και από άλλα πράγματα, αλλά σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης μπορεί να της αποδοθεί ο χαρακτηρισμός του φαβορί για να το ξανακάνει. Αν θα τα καταφέρει, θα δείξει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ