Φενέρμπαχτσε – Καινούργια αρχή με τον Τζόρτζεβιτς για το comeback (pics+vids)

Φενέρμπαχτσε – Καινούργια αρχή με τον Τζόρτζεβιτς για το comeback (pics+vids)

Η Φενέρμπαχτσε έμεινε εκτός Final Four ύστερα από τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς προσλήφθηκε για να αποδείξει πως όλα αυτά ήταν μια κακή παρένθεση.

Έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες σε Final Four, με τρεις συνεχόμενες μάλιστα να είναι στον τελικό της διοργάνωσης, η Φενέρμπαχτσε δεν κατάφερε να φτάσει και πάλι μέχρι την τελική ευθεία το 2021, χάνοντας με κάτω τα χέρια στα play-offs από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι Τούρκοι πέρασαν μια πολύ περίεργη χρονιά πέρυσι, καθώς ξεκίνησαν πάρα πολύ άσχημα στην αρχή, με συνεχόμενες ήττες, που όπως ήταν λογικό είχαν επιφέρει γκρίνια προς τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Ο Σέρβος τεχνικός όμως γύρισε τον «διακόπτη» της ομάδας από τα μέσα της σεζόν και κατάφερε, ύστερα από ένα ντεμαράζ να καταλήξει 7η με ρεκόρ 20-14.

Η μη συμμετοχή όμως στο Final Four φαίνεται πως έχει πεισμώσει τους Τούρκους που όπως είναι λογικό θα κάνουν τα πάντα ώστε να επιστρέψουν για τα καλά.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Η πιο σημαντική αλλαγή έγινε τον πάγκο της ομάδας. Ο Κοκόσκοφ αποφάσισε να επιστρέψει στο ΝΒΑ, με τον αντικαταστάτη του να είναι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, που έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό. Αφού λοιπόν η Φενέρ κάλυψε τη θέση στην άκρη του πάγκου, σειρά είχαν οι προσθήκες.

Εικόνα

Καλύτερη κίνηση ήταν σίγουρα η απόκτηση του Πιέρια Χένρι που θα δέσει άψογα με τον Νάντο Ντε Κολό. Δυνατές προσθήκες έγιναν και στην γραμμή των ψηλών με τον εξαιρετικό Ακίλε Πολονάρα και τον Ντέβιν Μπούκερ, ενώ κάτοικοi Κωνσταντινούπολης θα είναι οι Μαριάλ Σαγιόκ – Ισμέτ Άκπιναρ

Παράλληλα ενισχύθηκε και το τουρκικό στοιχείο με τον Μετετσάν Μπίρσεν και τον Σεμούς Χαζέρ.

Αποχώρησαν οι Μπράουν, Πέρεζ, Ο’Κουίν, Σιπαχί, Έντι, Ντίξον, Καντάν, και Ουλανόβας.

Το ρόστερ

Προπονητής

Εικόνα

Η Φενέρ προχώρησε στην πρόσληψη ενός ανθρώπου που γνωρίζει τα ευρωπαϊκά πράγματα. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς διαθέτει εμπειρία στον χώρο και προέρχεται από μια άκρως περίεργη, αλλά και επιτυχημένη σεζόν με τη Βίρτους Μπολόνια, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ο Σέρβος ξέρει πότε πρέπει να δώσει ελευθερία στους παίκτες του, ενώ όταν χρειαστεί θα τραβήξει και τα… χαλινάρια. Μπορεί να παίξει σύγχρονο μπάσκετ και να ευχαριστήσει το κοινό.

Το «κλειδί» για τη φετινή σεζόν θα είναι η προσαρμογή του Πιέρια Χένρι. Αν… λυθούν τα χέρια του Αμερικανού τότε ο Τζόρτζεβιτς μπορεί να ελπίζει σε κάτι άκρως καλό, όπου θα φέρει τους Τούρκους ξανά στον δρόμο των επιτυχιών.

Το αστέρι

Εικόνα

Εδώ δεν χρειάζεται μεγάλη σκέψη. Ο Νάντο Ντε Κολό ήταν ο μοναδικός διασωθέντας από το περσινό πρώτο κακό μισό της σεζόν, χωρίς φυσικά να υστερεί και στο υπόλοιπο της χρονιάς.

Ο Γάλλος γκαρντ είναι σαν το «παλιό καλό κρασί». Όσο μεγαλώνει γίνεται και καλύτερος. Αυτός θα τραβήξει «κουπί» κυρίως επιθετικά.

Με την προσθήκη του Χένρι δεν θα έχει τόσες αυξημένες αρμοδιότητες στη δημιουργία, μένοντας περισσότερο στο σκοράρισμα, χωρίς φυσικά να αφήνει στην άκρη την οργάνωση όταν το κρίνει απαραίτητο.

Που μπορεί να φτάσει

Ο στόχος της Φενέρμπαχτσε εδώ και περίπου έξι χρόνια είναι η κατάκτηση της Euroleague. Είναι λογικό λοιπόν και φέτος να μην αλλάζει αυτό, ωστόσο πιο συγκρατημένα.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα ήθελαν να επαναλάβουν τα περσινά, με το τραγικό ξεκίνημα που στη συνέχεια έτρεχαν να μαζέψουν ό,τι μπορούσαν. Ναι μεν τα κατάφεραν, αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτός ο τρόπος.

Οι τραυματισμοί θα παίξουν και αυτοί τον ρόλο τους, αφού την προηγούμενη σεζόν ήρθαν τη χειρότερη στιγμή, στα play-offs κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, όπου ο Κοκόσκοφ παρέταξε μισή ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ