Ερυθρός Αστέρας – Ευκαιρία να ξεφύγει από τη μετριότητα (pics+vids)

Ερυθρός Αστέρας – Ευκαιρία να ξεφύγει από τη μετριότητα (pics+vids)

Ο Ερυθρός Αστέρας μπαίνει στη νέα σεζόν ανανεωμένος, αλλά με στόχο να ξεφύγει από την μετριότητα και να γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη.

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν από τις πιο κακές ομάδες τις περσινής αγωνιστικής περιόδου, τερματίζοντας στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 10-24. Οι Σέρβοι παρουσίασαν ένα αρκετά νεανικό ρόστερ, όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω.

Το καλοκαίρι αποφασίστηκε να προβεί σε αλλαγές, στηριζόμενος κυρίως σε έμπειρους ξένους και γηγενείς παίκτες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν άμεσα, ώστε το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς να ξεφύγει από την μετριότητα.

Πόσο άλλαξε σε σχέση με πέρυσι

Οι Ερυθρόλευκοι θεώρησαν σωστό πως πρέπει να χτίσουν την ομάδα σχεδόν από την αρχή, διατηρώντας έξι Σέρβους παίκτες από τον περσινό κορμό και προχωρώντας σε προσεκτικές προσθήκες που θα τους ανεβάσουν επίπεδο.

Εικόνα

Η πιο σημαντική κίνηση ακούει στο όνομα, Νίκολα Κάλινιτς. Ο έμπειρος φόργουορντ αποφάσισε να γυρίσει στα πάτρια εδάφη για τον σύλλογο του Βελιγραδίου, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ηγέτη. Ακόμα αποκτήθηκαν έμπειροι παίκτες όπως οι Νέιτ Γουόλτερς, Όστιν Χόλινς, Νίκολα Ιβάνοβιτς, Άαρον Ουάιτ, Μάικ Τσίρμπες, αλλά και ο Λούκα Μίτροβιτς.

Όπως ήταν λογικό υπήρξαν και αρκετές αποχωρήσεις με τους Ο’Μπράιαντ, Χολ, Γουόλντεν, Λόιντ, Ριτ, Ραντάνοφ, Γιάγκοντιτς-Κούριτζα, Σίμανιτς, Νοκό και Κολόμ, να αποτελούν παρελθόν.

Το ρόστερ

Προπονητής

Zvezda desetkovana kreće u ABA pohod, Radonjić zove navijače

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τον οργανισμό του Ερυθρού Αστέρα. Διανύοντας πια τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της ομάδας από το Βελιγράδι, έπειτα από την περίοδο 2013-17 και μετά το πέρασμά του για μια διετία (2018-20) ως προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, ξέρει που βρίσκεται και τι απαιτήσεις έχουν τόσο η διοίκηση, όσο και οι οπαδοί.

Πρόκειται για κλασικό Μαυροβούνιο που ξέρει πολύ καλά τα βασικά του μπάσκετ, τα οποία και ζητά από τους παίκτες του να βγάλουν μέσα στο παρκέ. Δεν κάνει υπερβολές και μπορεί να δημιουργήσει ένα σκληρό σύνολο που θα βάζει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο και δεν θα αποτελεί «σάκο του μποξ».

Το αστέρι

Εικόνα

Με μια πρώτη ματιά στο ρόστερ του Ερυθρού Αστέρα δεν φαίνεται να ξεχωρίζει κάποιος. Με μια δεύτερη όμως ξεπετάγεται το όνομα του Νίκολα Κάλινιτς. Ο Σέρβος φόργουορντ ύστερα από έξι σεζόν μακριά από τη χώρα του (πέντε σεζόν με τη Φενέρ, μία με τη Βαλένθια) θα φορέσει ξανά την Ερυθρόλευκη φανέλα.

Δεν είναι ο κλασικός σταρ που θα φορτώσει το αντίπαλο καλάθι με πόντους και θα κάνει τις ευφάνταστες κινήσεις για να ξεσηκώσει το κοινό. Ωστόσο, είναι το ίδιο καλός σε όλους τους τομείς, και κάθε βράδυ ο Ράντονιτς θα γνωρίζει πως δεν θα υστερήσει ποτέ.

Είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας και σίγουρα ο πιο πετυχημένος. Αυτό πρέπει να το μεταφέρει και στους υπόλοιπους, ώστε να πάρει από τον καθένα ό,τι καλύτερο μπορεί.

Που μπορεί να φτάσει

Είναι δεδομένο πως ο Ερυθρός Αστέρας δεν προσβλέπει κάπου ψηλά στη διοργάνωση. Η λογική λέει πως θα έχει απλά ρόλο ρυθμιστή, έχοντας ως βασικό όπλο την καυτή του έδρα, που δεν είναι εύκολη για καμία ομάδα.

Αυτό που θα ψάξει ο σερβικός σύλλογος είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, ενώ από εκεί και πέρα, ό,τι προκύψει θα είναι καλοδεχούμενο, όσον αφορά την τελική κατάταξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ