Euroleague – Το «ταμείο» της τρίτης μέρας – Ο Νέντοβιτς, οι «μοναξιές» και η… σύμπτωση (pics)

Euroleague – Το «ταμείο» της τρίτης μέρας – Ο Νέντοβιτς, οι «μοναξιές» και η… σύμπτωση (pics)

Τρίτη ημέρα της Euroleague χθες με τις έδρες να θυμίζουν κάθε άλλο παρά «φρούρια» και to10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Το «πρώτο πιάτο» της δεύτερης αγωνιστκής της Euroleague «σερβιρίστηκε» χθες και είχε αρκετά ενδιαφέροντα σημεία που αξίζει κανείς να σταθεί. Παίκτες που βρήκαν τον καλό τους εαυτό, εμφανίσεις που χαραμίστηκαν και μια… σύμπτωση που αν συνεχιστεί θα πάψει να είναι σύμπτωση.

Ο Νέντοβιτς που θυμήθηκε τα παλιά και οι συμπαραστάτες του Παπαπέτρου

Την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στη Μονακό ο Παναθηναϊκός υπέφερε συνολικά, αλλά σε προσωπικό επίπεδο κανείς δεν πέρασε πιο δύσκολο βράδυ από τον Νεμάνια Νέντοβιτς, με τον Σέρβο να κάνει μια καθ’ όλα αρνητική εμφάνιση.

Σε σχεδόν 12 λεπτά που έμεινε στο παρκέ είχε 0/7 σουτ (0/3 δίποντα, 0/4 τρίποντα) και δεν είχε τίποτα θετικό, «προσφέροντας» μόνο σε τομείς που είναι αρνητικοί.

Δέχθηκε 2 τάπες σε προσπάθειες του, είχε ένα λάθος, έκανε ένα φάουλ και δεν σημείωσε ούτε ένα πόντο, ασίστ ή ριμπάουντ.

Χθες όμως θύμησε τον κανονικό Νέντοβιτς με 20 πόντους, 13 εκ των οποίων στην τελευταία περίοδο, έχοντας και το εκπληκτικό 11/11 από τη γραμμή «της «φιλανθρωπίας».

Δεν ήταν όμως ο μόνος συμπαραστάτης του Παπαπέτρου, που είχε ξανά πολυδιάστατη παρουσία με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ κι 1 κλέψιμο. Ο Γουάιτ βοήθησε κι αυτός, «αγγίζοντας» το double-double με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ το ίδιο έκανε και οι Φλόιντ, ευστοχώντας και στα 4 σουτ τα οποία πήρε, τελειώνοντας το ματς με 8 πόντους και Μέικον με 13 πόντους 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

Πάντως παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε στο ΟΑΚΑ ζορίστηκε για το τελικό 91-87.

Η «τρίποντη καταιγίδα» του Γουίλμπεκιν που πήγε στράφη

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν ήταν ο MVP της πρώτης αγωνιαστιικής, μετά τα όργια κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και χθες δικαιολόγησε τον τίτλο του.

Με 18 πόντους, «πυροβολώντας» ακατάπαυστα με 6/10 τρίποντα μαζί με 4 ασίστ, 1 ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο, ήταν για δεύτερο σερί ματς ο κορυφαίος της ομάδας του Σφαιρόπουλου.

Πέραν όμως του Ματίας Λεσόρτ, που ήταν ο δεύτερος «πόλος» για τους Ισραηλινούς με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα, έτερον ουδέν για τη Μακάμπι. Όταν φύγει σε δύο μήνες, με την επιστροφή του Ζίζιτς και μέχρι αυτός να μπει ξανά σε κανονικούς ρυθμούς, θα είναι δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα «του λαού».

Η αξιόμαχη Μπάγερν που ως τώρα προσπαθεί, αλλά δεν μπορεί

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ως τώρα έχει 2 ματς στα οποία ήταν ευθέως ανταγωνιστική αλλά έχασε. Πρώτα το θρίλερ με την Μακάμπι στο Ισραήλ και χθες την αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Audi Dome».

Χίλιαρντ, Τόμας και Ρούμπιτ είχαν μαζί 45 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετό. Σίγουρα η περσινή σιναλίστ είναι πιο ποιοτική ομάδα από τους Γερμανούς κι έπαιξε σκληρή άμυνα, με τον Νικ Καλάθη να έχει 4 κλεψίματα, από τα 10 συνολικά των Καταλανών, όμως σίγουρα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είναι πιο προσεκτικοί σε αυτό το κομμάτι και ίσως άλλαζε η έκβαση του αγώνα.

Βέ4βαια έπαιξε ρόλο και η τρομερή ευστοχία της ομάδα του Γιασικεβίτσιους για άλλο ένα βράδυ, με 18/27 δίποντα 9/18 τρίποντα και 17/21 ελεύθερες βολές.

Κανένα ματς δεν είναι εύκολο στη Euroleague, όμως δεν έχουν όλες οι ομάδες του θεσμού το ρόστερ τη Μπαρτσελόνα, ή την έδρα της Μακάμπι, οπότε η Μπάγερν έχει βάσιμες ελπίδες να δείξει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια.

Η Ζενίτ βρίσκει την ταυτότητά της

Ο Τσάβι Πασκουάλ βλέπει την ομάδα του να κερδίζει τα ματς με όπλο την άμυνά της και αυτό δεν μπορεί παρά τον αφήνει ικανοποιημένο.

Χθες έκανε το 2/2 με μερικά πανομοιότυπα στατιστικά με το πρώτο ματς. Κέρδισε βάζοντας ξανά ακριβώς 70 πόντους, αλλά κυρίως περιορίζοντας την αντίπαλό της πάλι κάτω από αυτό το όριο και μάλιστα λίγο καλύτερα, δεχόμενη 64 από τη Ζαλγκίρις έναντι 69 στο θρίλερ με την Ούνιξ Καζάν την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε αυτό βοήθησαν και τα 9 κλεψίματα και μπόρεσε έτσι να φύγει με το διπλό από τη Λιθουανία, έχοντας μόνο δύο παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Λόιντ με 19 και Μπάρον με 11).

Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι από τα 4 ματς που διεξήχηθησαν χθες 3 νίκες τις πήραν φιλοξενούμενοι, με τον Παναθηναϊκό να είναι ο μόνος που κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα του, έστω και δύσκολα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ