Ζντοβτς – «Προσπαθώ να αποφεύγω τα ξεσπάσματά μου»

Ζντοβτς – «Προσπαθώ να αποφεύγω τα ξεσπάσματά μου»

Η Ζαλγκίρις παρουσίασε τον Γιούρε Ζντοβτς και ο Σλοβένος τεχνικός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ξεσπάσματα που είχε, όταν ήταν στον πάγκο της ΑΕΚ.

Η Ζαλγκίρις ελπίζει να αφήσει πίσω της το κακό ξεκίνημα στην Euroleague και παρουσίασε τον νέο της προπονητή, Γιούρε Ζντοβτς ο οποίος καλείται να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Το «Ξανθό Σκυλί» ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του τόσο για το νέο πρότζεκτ που αναλαμβάνει, όσο και για τις εντάσεις που είχε παλαιότερα στον πάγκο της ΑΕΚ, με χαρακτηριστικότερη όλων εκείνη στο ΣΕΦ, όταν την «έπεσε» στον Τορίν Γκριν.

Αναλυτικά οι δηλώασεις του:

Για τα ξεσπάσματά του:

«Προσπαθώ να αποφεύγω τα ξεσπάσματα αυτά. Δουλεύω πάνω σε αυτό με τον εαυτό μου. Τα τελευταία χρόνια δεν είχα τέτοια περιστατικά. Δεν νιώθω πως δείχνω ασέβεια στους παίκτες και όταν ξεπερνώ τα όρια πάντα απολογούμαι. Δεν έχω πρόβλημα, ακόμη κι αν ένας παίκτης φωνάξει σε μένα.

Ο αθλητισμός είναι γεμάτος συναισθήματα και είναι αδύνατο να τον καταλάβεις χωρίς τέτοια. Τέτοιες καταστάσεις μάς κάνουν πιο δυνατούς. Φυσικά τα πράγματα αλλάζουν, έχει έρθει μια νέα γενιά και πρέπει να δουλέψει ο καθένας με τον εαυτό του για να το καταλάβει».

Για την πληθώρα ΜΜΕ κατά την παρουσίασή του και το αν του προσθέτει πίεση:

«Μου θυμίζει την Ελλάδα, όπου ο κόσμος επίσης ήταν γεμάτος ενθουσιασμός με το μπάσκετ. Εκεί το άθλημα ήταν νούμερο ένα πριν λίγα χρόνια. Χαίρομαι που υπάρχει τόσος κόσμος, με βοηθά να καταλάβω πόσο σημαντικό είναι το μπάσκετ για μας. Δεν μου προσθέτει επιπλέον πίεση όμως.

Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου είναι πως συχνά βάζω εγώ υπερβολική πίεση στον εαυτό μου γιατί θέλω πάντα να κερδίζω. Αυτό συνέβαινε και όταν ήμουν παίκτης».

Για τους στόχους και τις προτεραιότητές του στη Ζαλγκίρις:

«Πρώτον, έχουμε ένα πρόβλημα με τον ψηλό. Ο Λοβέρν θα λείψει καιρό και πρέπει να βρούμε αντικαταστάτη. Δεύτερον, θα πρέπει να προσαρμοστεί η ομάδα στη φιλοσοφία μου. Δεν λέω πως η φιλοσοφία ήταν κακή, αλλά πρέπει η ομάδα να μάθει να παίζει όπως θέλω εγώ.

Ζητάω πολλά από τους παίκτες, αλλά έχουμε την ποιότητα να τα καταφέρουμε. Θα πρέπει οι αλλαγές να γίνουν σταδιακά και όχι μαζεμένες γιατί οι παίκτες θα μπερδευτούν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ