Ρεάλ – Παναθηναϊκός 88-65 – Παράδοση άνευ όρων στη Μαδρίτη

Ρεάλ – Παναθηναϊκός 88-65 – Παράδοση άνευ όρων στη Μαδρίτη

Ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε, λύγισε από την αρχή κόντρα στην... τρομακτική Ρεάλ και ηττήθηκε με 88-65 από τη Βασίλισσα μέσα στη Μαδρίτη, πέφτοντας στο 1-3. Μόνος του ο Μέικον με 18 πόντους...

«Λύγισε» μέσα στη Μαδρίτη… Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στη Ρεάλ, που έδειξε τα δόντια της από νωρίς και δεν άφησε το προβάδισμα ποτέ να της φύγει, επικρατώντας εύκολα του «τριφυλλιού» με 88-65 για την 4η αγωνιστική της Euroleague.

Παρότι μπόρεσε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο στη 2η και στην 3η περιόδο, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να απειλήσει τη Βασίλισσα και είδε τους Ισπανούς να φτάνει σε μία σχετικά εύκολη νίκη.

Έπαιζε μόνος του ο Μέικον που τελείωσε με 18 πόντους. 17 πόντους ο Ταβάρες, 16 ο Αμπάλντε και 14 ο Γιαμπουσέλε. Έπεσε στο 1-3 ο Παναθηναϊκός, ανέβηκε στο 3-1 η Ρεάλ.

Με το πόδι στο… γκάζι η Ρεάλ

Η Ρεάλ μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια από το πρώτο δευτερόλεπτο και επέβαλε τον ρυθμό της από νωρίς. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά προβλήματα του Παναθηναϊκού και άρχισε να χτίζει διαφορά από το ξεκίνημα, φτάνοντας στο +8 πριν καν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο με δύο συνεχόμενα καρφώματα του Ταβάρες, πριν κάνει το 14-3 ο Ερτέλ με τρίποντο.

Ο Αμπάλντε ξεκίνησε «καυτός» στο πρώτο δεκάλεπτο και ευστόχησε σε ακόμη ένα τρίποντο, κάνοντας το 17-5. Τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Πέρι έφεραν τη διαφορά στους 6, ωστόσο η Βασίλισσα βρήκε και πάλι λύσεις και την ανέβασε γρήγορα στους 12 με βολές και τρίποντο του Αμπάλντε.

Η ευστοχία της Ρεάλ ήταν σε τρομερά επίπεδα στην πρώτη περίοδο και αυτό αποδείχτηκε και στην τελευταία φάση του δεκαλέπτου, το οποίο έκλεισε με ένα «τρελό» τρίποντο του Γιουλ, με τον Ισπανό να κάνει το 30-18…

Έριξε τον ρυθμό αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός έδειχνε να κατεβάζει αισθητά τις ταχύτητες των παικτών της Ρεάλ. Ωστόσο επιθετικά, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν είχε λύσεις και χρειάστηκαν να περάσουν πάνω από πέντε λεπτά για να βρει το πρώτο της καλάθι με τον Παπαπέτρου να ευστοχεί με τρίποντο.

Η Ρεάλ έκανε μαζεμένα λάθη, ο Μέικον μείωσε σε 35-23, ωστόσο ο Ερτέλ βρήκε ελεύθερο τρίποντο και ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους 15. Ένα εκπληκτικό κάρφωμα του Αμπάλντε έφερε το 40-26, πριν έρθει η φάση του πρώτου ημιχρόνου, με το alley oop του Παπαγιάννη από την τρομερή πάσα του Μέικον, για το 40-28.

«Ζωντανός» λόγω Μέικον

Ίδιο τέμπο και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να μην αφήνει τον ρυθμό να ξεφεύγει. Ένα καλάθι του Μέικον και δύο βολές του Παπαγιάννη, έριξαν τη διαφορά στους 10, με τους Ταβάρες και Γιαμπουσέλε να απαντάνε και να ανεβάζουν τη διαφορά στο +14.

Ο Μέικον έπαιζε μόνος του και σκόραρε επτά συνεχόμενους πόντους από μεριάς Παναθηναϊκού, «κρατώντας» έτσι μόνος του το «τριφύλλι» μέσα στο παιχνίδι. Κοζέρ και Πουαριέ έκαναν το 62-46, με τον Παπαπέτρου και τον Φλόιντ να μαζεύουν τη διαφορά και πάλι στους 12…

Δεν άντεξε και… λύγισε

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να συνεχίσει να «τρέχει» μαζί με τη Ρεάλ, η οποία τελείωσε γρήγορα την υπόθεση νίκη. Ο Ρούντι ευστόχησε με δύο τρίποντα και ανέβασε τη διαφορά στους 17, βάζοντας έτσι… ταφόπλακα στο παιχνίδι στα μέσα στου 4ου δεκαλέπτου.

Ο Μέικον βρήκε και πάλι τη λύση, ωστόσο οι Ισπανοί απάντησαν με τον Πουαριέ που εκτόξευσε τη διαφορά στους 27… Ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε και έφυγε με την ήττα και στο -23 από τη Μαδρίτη…

Τα δεκάλεπτα: 30-12, 42-28, 62-38, 88-65

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ