Τι απαντά η Euroleague για τις φήμες περί δημιουργίας ομίλου ΝΒΑ στην Ευρώπη

Τι απαντά η Euroleague για τις φήμες περί δημιουργίας ομίλου ΝΒΑ στην Ευρώπη

Η Euroleague με ανακοίνωσή της πήρε θέση αναφορικά με τα δημοσιεύματα που ήθελαν το ΝΒΑ να «εισβάλλει» στην Ευρώπη δημιουργώντας έναν όμιλο.

Η διοργάνωση της Euroleague περνά δύσκολες ώρες, καθώς ετοιμάζεται να προβεί σε μεγάλες αλλαγές μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Οι 13 μέτοχοι-ομάδες δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Ζόρντι Μπερτομέου, με τον Ισπανό δικηγόρο να απαντά να αποχωρεί κατά τα φαινόμενα από την ηγεσία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ισπανικά media όμως έριξαν «βόμβα» με δημοσίευμα που ανέφερε πως το ΝΒΑ σε συνεργασία με τη FIBA, θέλει να «εμπλακεί» στα ευρωπσϊκά δρώμενα και να δημιουργήσει έναν όμιλο, στα πρότυπα της αμερικανικής λίγκας.

Η Euroleague δεν άφησε αναπάντητα τα σενάρια που είχαν αναπτυχθεί γύρω από το μέλλον της, λέγοντας πως υπήρξε συνάντηση με τους δύο φορείς, αλλά οι συζητήσεις αφορούσαν την εύρεση τρόπων για να βελτιωθεί το προϊόν και τίποτα παραπάνω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:

Η EuroLeague Basketball με αφορμή τις ιστορίες που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα ΜΜΕ και αρχικά στην ισπανική εφημερίδα «Marca» θέλει να ξεκαθαρίσει τα εξής:

-Όπως έχει επιβεβαιώσει τόσο το ΝΒΑ όσο και η FIBA, οι εκπρόσωποι των τριών πλευρών συναντήθηκαν στην Μαδρίτη τον Σεπτέμβριο για να συμφωνήσουν στο να βρεθούν συγκεκριμένοι τομείς συνεργασίας και σύμπνοιας προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βελτιωθεί η δημοτικότητα του μπάσκετ στην Ευρώπη.

– Στα θέματα που συζητήθηκαν δεν συμπεριελήφθηκε ποτέ πρόταση για δημιουργία περιφέρειας του ΝΒΑ στην Ευρώπη

– Δεν έγινε καμία άλλη συνάντηση για να συζητηθεί το παραπάνω θέμα

– O CEO της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου δεν έχει λάβει επιστολή από τον Κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ όπως αναφέρει λανθασμένα η Marca. Η EuroLeague Basketball και οι σύλλογοί τους παραμένουν δεσμευμένοι να δουλέψουν με την FIBA, το ΝΒΑ και οποιονδήποτε άλλο για να αναπτυθεί το άθλημα του μπάσκετ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ