Οι τρεις σέντερ που κοιτάζει ο Ολυμπιακός (Vids)

Οι τρεις σέντερ που κοιτάζει ο Ολυμπιακός (Vids)

Αποκαλύψεις από την Ιταλία για τις ματιές του Ολυμπιακού σε Μπλακ, Τέρι και Χάμιλτον. Δείτε τις λεπτομέρειες

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη φετινή σεζόν, δείχνει να έχει μια απίστευτη ομοιογένεια, οι ρόλοι είναι σωστά κατανεμημένοι και βρίσκεται στα υψηλά «πατώματα» της βαθμολογίας στη Euroleague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του δείχνουν εξαιρετικό πρόσωπο σε όλα τα ματς και έχουν κάνει ήδη πολύ σημαντικές νίκες στον δρόμο για μια θέση στην οκτάδα.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει ένα πολύ καλό ρόστερ, όμως το πρόβλημα που βγήκε με τον Χασάν Μάρτιν αφήνει ένα κενό στα θέση «5». Ο Αμερικάνος σέντερ έχει μαζέψει υγρό και στα δυο γόνατα και θα μείνει εκτός για ένα άγνωστο διάστημα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μείνει με τον Φαλ τον -κατά συνθήκη 5αρι – Ζαν Σαρλ και τον νεαρό Χρηστίδη.

Το γεγονός ότι κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλη θα είναι η απουσία του Μάρτιν, αναγκάζει τον Ολυμπιακό να κοιτάζει στην αγορά για 5αρι, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Μπαρτζώκας πριν από το ματς με την Άλμπα. Η πρώτη περίπτωση που τσεκάρουν οι ερυθρόλευκοι είναι αυτή του Ταρίκ Μπλακ, όπως διαβάσατε από to10.gr, με τον 29χρονο να είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας, αλλά και εξαιρετικός κάτω από το καλάθι. Ο Ολυμπιακός δεδομένα ασχολείται με τον Αμερικανό πρώην ΝΒΑερ, αλλά η όποια κίνηση θα γίνει μετά το ματς με τη Φενέρ και αφού γίνει γνωστό τι ακριβώς συμβαίνει με τον Μάρτιν.

Από εκεί και πέρα ο Μπλακ δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που κοιτάζει ο Ολυμπιακός, αφού όπως αποκάλυψαν στην Ιταλία, οι Πειραιώτες ρίχνουν «ματιές» και στους Τζόνι Χάμιλτον και Εμάνουελ Τέρι. Δυο παίκτες παρόμοιους επιθετικά, που έχουν στοιχεία ανάλογα με αυτά που προσφέρει ο Μάρτιν και κυρίως είναι πιο προσιτές περιπτώσεις από τον Μπλακ. Ο Ολυμπιακός δεν βιάζεται και ο Μπαρτζώκας θέλει να βρει τον κατάλληλο παίκτη για να συμπληρώσει τον Φαλ, για αυτό τον λόγο θα «πέσουν» και άλλα ονόματα στο τραπέζι. Το πιθανότερο είναι στον Ολυμπιακό να παρθεί η όποια απόφαση την επόμενη εβδομάδα.

Η περίπτωση του Ταρίκ Μπλακ

Ο Ταρίκ Μπλακ είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο ποιοτικός παίκτης εκ των τριών. Παίκτης με πολλές παραστάσεις τόσο από το ΝΒΑ, αλλά και από τη Euroleague. Έχει αγωνιστεί σε Ρόκετς και Λέικερς (4,9 πόντοι-4,7 ριμπάουντ), ενώ από το 2018 μέχρι πέρυσι τον είδαμε στην Ευρωλίγκα με Μακάμπι και Ζενίτ (9,1 πόντοι-4,8 ριμπάουντ σε 50 ματς).

Αναμφίβολα πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο λιμάνι εφόσον αποκτηθεί, όμως εκτός από την ποιότητα που διαθέτει έχει και έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Αυτό είναι και η πιο σημαντική λεπτομέρεια για τον Μπαρτζώκα που αγωνιστικά τον έχει σε τεράστια εκτίμηση.

Ο Μπλακ δεν κυκλοφορεί ακριβώς ελεύθερος (έχει συμβόλαιο στη G-League, που σπάει εύκολα όμως) και συζητάει με αρκετές ομάδες για να συνεχίσει την καριέρα του. Το κασέ του είναι αρκετά υψηλό και πρόκειται έτσι κι αλλιώς για την πιο δύσκολη περίπτωση εκ των τριών. Ο Ολυμπιακός σίγουρα σαν προοπτική θα τον εξιτάρει, ενώ κομβική είναι και η παρουσία του Τάιλερ Ντόρσεϊ στο λιμάνι, αφού έχουν αγωνιστεί μαζί στη Μακάμπι και έχουν διατηρήσει πολύ καλές σχέσεις.

Η περίπτωση του Τζόνι Χάμιλτον

Ο Τζόνι Χάμιλτον είναι ο δεύτερος παίκτης που ακούγεται για τον Ολυμπιακό. Είναι ένα 5αρι ιδιαίτερα αλτικό που μπορεί να προσφέρει όσα έδινε και ο Μάρτιν, ενώ είναι ικανός στο pick and roll παιχνίδι και κυρίως διαφορετικός ψηλός από τον Φαλ, παρότι είναι αρκετά ψηλός (2.13). Κάτι που μετράει σαν επιλογή.

Ο 27χρονος σέντερ είχε συμφωνήσει με τους Ατλάντα Χοκς, όμως δεν έμεινε στο ρόστερ, παρότι τα πήγε πολύ καλά στην preseason. Ο πρώην παίκτης της Φενέρμπαχτσε ψάχνει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του και είναι μια λύση που εξετάζεται από τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Την περασμένη σεζόν έμεινε μέχρι τα τέλη Γενάρη στη Φενέρ. Έκτοτε αγωνίστηκε ως δανεικος στην Μόρναρ Μπαρ του Μαυροβουνίου, με την οποία έκλεισε ουσιαστικά τη σεζόν 2020-21. Έπαιξε πέρσι συνολικά σε 13 αναμετρήσεις της EuroLeague υπό τις οδηγίες του Ιγκόρ Κοκόσκοφ και μέτρησε 1 πόντο και 2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε όχι περισσότερα από 7 λεπτά δράσης.

Πιο παραγωγικός ήταν στο τουρκικό πρωτάθλημα, όπου σε 10 συμμετοχές, κατέγραψε 6.5 πόντους με 74% στα δίποντα και 4 ριμπάουντ. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων και στην Νταρουσάφακα, ενώ δεν είχε γίνει ντραφτ στο ΝΒΑ το 2018 παρότι είχε δηλώσει συμμετοχή. Το κασέ του δεν συγκρίνεται με του Μπλακ, όπως και ο χαρακτήρας του και είναι μια πιο προσιτή περίπτωση γενικότερα.

Η περίπτωση του Εμάνουελ Τέρι

Ο Εμάνουελ Τέρι είναι μια ανάλογη περίπτωση με του Χάμιλτον. Κι αυτός υπέγραψε το καλοκαίρι μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους Κινγκς, πήγε αρκετά καλά στην preseason, όμως «κόπηκε» και κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο 26χρονος έχει ύψος 2.06 μέτρα και είναι παίκτης… Χασάν Μάρτιν. Γρήγορος, αλτικός και με έφεση στο pick and roll κι αυτός και με γρήγορα πόδια.

Ο Τέρι την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Ερυθρό Αστέρα έχοντας μόλις 4.3 πόντους και 4.4 ριμπάουντ μέσο όρο σε 16 λεπτά συμμετοχής στην Αδριατική Λίγκα και 5.6 πόντους και 4.4 ριμπάουντ μέσο όρο σε 18 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.

Στα μέσα της χρονιάς αποχώρησε και έκλεισε τη σεζόν στην G-League και τους Άγκουα Καλιέντε Κλίπερς (θυγατρική των Κλίπερς), όπου είχε 10.8 πόντους και 10.5 ριμπάουντ μέσο όρο σε 28 λεπτά συμμετοχής. Κι αυτός δεν έγινε ντραφτ, ενώ έχει περάσει για μικρό χρονικό διάστημα από Χιτ και Σανς στο ΝΒΑ, αλλά και από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Το κασέ του κυμαίνεται στα επίπεδα του Χάμιλτον και είναι κι αυτός μια προσιτή περίπτωση από ολες τις απόψεις, με τον Μπαρτζώκα να έχει δημιουργήσει ήδη μια λίστα τριών παικτών. Και να «χτενίζει» την αγορά με τους συνεργάτες του και για άλλους αξιόλογους παίκτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ