Ζαλγκίρις Κάουνας – Παναθηναϊκός 76-69: Δεν υπάρχει σωτηρία

Ζαλγκίρις Κάουνας – Παναθηναϊκός 76-69: Δεν υπάρχει σωτηρία

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στην τελευταία Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην EuroLeague, επικρατώντας του τριφυλλιού με 76-69 για τη 10η αγωνιστική.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε ούτε στην τελευταία Ζαλγκίρις Κάουνας, γνωρίζοντας την ήττα με 76-69 για τη 10η αγωνιστική της EuroLeague. Οι πράσινοι ταξίδεψαν στη Λιθουανία για να αντιμετωπίσουν την μοναδική ομάδα έως εκείνη την στιγμή που δεν είχε πανηγυρίσει ούτε μία νίκη, αλλά στο τέλος αποχώρησαν από το παρκέ με σκυμμένο το κεφάλι, στο τέταρτο σερί ανεπιτυχές αποτέλεσμα στη διοργάνωση, με το ρεκόρ τους να πέφτει στο 2-8, με τη Ζαλγκίρις να κάνει το 1-9.

Για άλλο ένα παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε χωρίς συνοχή σε άμυνα και επίθεση, με τον Νταρίλ Μέικον να είναι ο μοναδικός που θα προσπαθούσε και τον Ιωάννη Παπαπέτρου να είναι για δεύτερο σερί αγώνα αρκετά άστοχος, τελειώνοντας με 2/13 εντός παιδιάς, μετά τα 4/15 που είχε απέναντι στην Ούνιξ Καζάν. Το τριφύλλι δεν μπόρεσε να πάρει ποτέ το προβάδισμα μετά το αρχικό 4-0, πλησιάζοντας μέχρι τους τρεις (60-57) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αλλά χωρίς να πετύχει κάτι παραπάνω.

Ο Μέικον είχε 21 πόντους (2/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 8/10 βολές), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 λάθη, με τον Παπαπέτρου να είναι ο δεύτερος και μοναδικός διψήφιος για τον Παναθηναϊκό με 10 πόντους. Από την άλλη, η Ζαλγκίρις είχε για πρώτο σκόρερ τον Μιλάκνις με 13 (1/2 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές), ενώ στους διακριθέντες είναι επίσης οι Μπλάζεβιτς (10π.), Κάβανο (12π.) και Ουλάνοβας (11π.).

Η Ζαλγκίρις είχε πολύ καλή αναλογία σε ασίστ και λάθη, έχοντας 8 σφάλματα για 19 ασίστ, με τους πράσινους να έχουν από την πλευρά τους 13 για 12 λάθη, έχοντας τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με 3 ασίστ. Παράλληλα, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ήταν αρκετά άστοχοι, ως απόρροια των κακών επιλογών τους στην επίθεση, έχοντας 40,6% δίποντα (13/32) και 68% στις βολές (19/28).

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 0-4 στην αρχή του παιχνιδιού χάρη στους πόντους του Ντάριλ Μέικον, αλλά γρήγορα έχασε τον επιθετικό προσανατολισμό δίνοντας την ευκαιρία στη Ζαλγκίρις να χτυπήσει στο transition και με σερί 9-0 (9-4) να αναγκάζει τον Δημήτρη Πρίφτη να καλέσει τάιμ άουτ, 6:17΄ πριν το τέλος της 1ης περιόδου.

Οι πράσινοι αντέδρασαν μετά τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού και ισοφάρισαν σε 9-9, πριν ο Μιλάκνις με πέντε σερί πόντους κάνει το 14-9, με τον Λιθουανό να τελειώνει με 7π. το πρώτο δεκάλεπτο. Αυτό έκλεισε με τους γηπεδούχους να βρίσκονται για πρώτη φορά στο +8 (20-12), με τον Παναθηναϊκό να έχει μία ασίστ για τρία λάθη (όλα του Μέικον) και να σουτάρει 4/12 δίποντα και 0/2 τρίποντα.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τους πράσινους στο πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, καθώς η Ζαλγκίρις εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την αδυναμία τους να επιτεθούν ορθολογικά και να βρουν τον στόχο και χτυπώντας κοντά στο καλάθι, πήγαν τη διαφορά στους 14 πόντους (34-20), με 4:16΄ να απομένουν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Μέσα σε ένα λεπτό όμως άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα (0/2 βολές Γουέμπστερ, λάθος Στρέλνιεκς) και με τετράποντο του Μέικον η απόσταση μεταξύ των δύο μειώθηκε στους έξι (34-28). Η Ζαλγκίρις δημιούργησε και πάλι διψήφια διαφορά (39-28), αλλά το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό και πάλι στο -6 (43-37), χάρη στο τρίποντο του Παπαπέτρου και τις βολές του Ουάιτ.

Οι πράσινοι βελτιώθηκαν πίσω από την γραμμή των 6,75, έχοντας 4/9 τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο συνέχισαν να έχουν περισσότερα λάθη (7) από ασίστ (3).

Μιλάκνις και Μπλάζεβιτς έκαναν τη μεγαλύτερη «ζημιά» στον Παναθηναϊκό με 10 πόντους, ενώ ο Μέικον είχε 11 για τους πράσινους.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν «ζεστά» το δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί σε κοντινή απόσταση τη Ζαλγκίρις, αλλά να μην μπορεί να την απειλήσει πραγματικά (53-47, 25΄). 3:14΄ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, η διαφορά πήγε στους δέκα (58-48), με τους Λιθουανούς να σουτάρουν σε εκείνο το σημείο με 3/6 από την περίμετρο.

Οι πράσινοι είχαν απολέσει τον επιθετικό ρυθμό που είχαν αρχίσει να βρίσκουν, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να μην μπορεί να βοηθήσει στο σκοράρισμα καθώς ήταν αρκετά άστοχος. Η κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση δεν ήταν καλή, ωστόσο ο Παναθηναϊκός μοίρασε τις διπλάσιες ασίστ σε δέκα λεπτά από ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο (6-3), με το τρίποντο του Πέρι να τον κρατά στο παιχνίδι ενόψει του τελευταίου δεκάλεπτου (60-52, 30΄).

Το παιχνίδι δεν είχε κριθεί και το τριφύλλι φρόντισε με ακόμα ένα μικρό σερί να μειώσει στους τρεις (60-57), με 8:23΄ να απομένουν για το φινάλε. Ο Γιούρι Ζντοβτς πήρε τάιμ άουτ και οι παίκτες του επέστρεψαν στο παρκέ με άλλο… αέρα για να πάνε και πάλι τη διαφορά σε διψήφια νούμερα με σερί 7-0 (67-57, 6:46΄).

Ήταν η σειρά του Δημήτρη Πρίφτη να καλέσει για οδηγίες τους παίκτες του, με τον Παναθηναϊκό να γίνεται από θύμα… θύτης και με σερί 6-0 να μειώνει στους τέσσερις (67-63), πέντε λεπτά πριν το τέλος. Ωστόσο για άλλη μια φορά, η αντεπίθεση έμεινε ημιτελής, με τη Ζαλγκίρις να δείχνει χαρακτήρα και με τη βοήθεια του κόσμου της να φτάσει στην πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση με 76-69.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 43-37, 60-52. 76-69

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ