Euroleague – Η «σκληρή» πράσινη πραγματικότητα και το… ηλεκτροσόκ της Μπασκόνια (pics)

Euroleague – Η «σκληρή» πράσινη πραγματικότητα και το… ηλεκτροσόκ της Μπασκόνια (pics)

Δέκατη αγωνιστική της Euroleague, με τέσσερα παιχνίδια στην έναρξη της διαβολοβδομάδας, με τον Παναθηναϊκό να είναι πλέον ευάλωτος απέναντι σε κάθε αντίπαλο, την Μπασκόνια να... σηκώνει κεφάλι, όπως και η Μπάγερν Μονάχου. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Η Euroleague έφτασε πλέον διψήφιο αριθμό «στροφών» με την έναρξη της 10ης αγωνιστικής, στην αρχή της τρίτης «διαβολοβδομάδας» και έγινε αυτό που πολλοί περίμεναν. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός απέναντι στον οποίο η Ζαλγκίρις «έσπασε το ρόδι», η Μπασκόνια έδειξε ανανεωμένη στο πρώτο παιχνίδι του νέου της προπονητή, η Ρεάλ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, την ώρα που η Φενέρ έριχνε «άσφαιρα» από μακριά, με την Μπάγερν να το εκμεταλλεύεται.

Ο Παναθηναϊκός «ανέστησε» τη Ζαλγκίρις

Ο Παναθηναϊκός ναι μεν έπαιζε στο Κάουνας, αλλά η Ζαλγκίρις ήταν πριν από αυτό το ματς η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στον θεσμό, μετά από εννέα αγωνιστικές. Βάσει αριθμών αν υπήρχε ένας αντίπαλος, του οποίου την έδρα μπορούσε να «σπάσει», ήταν οι Λιθουανοί.

Οι πράσινοι όμως τα βρήκαν «σκούρα» με την άμυνα του συνόλου του Ζντοβς έχοντας 13/32 δίποντα (40.6%), τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν 16/28 (57%). Ο Μέικον έβαλε 21 πόντους με καλά ποσοστά αλλά ήταν ουσιαστικά μόνος του, αφού ο έτερος διψήφιος, Παπαπέτρου, είχε μετά βίας 10, με μόλις 2/13 σουτ. Το γεγονός ότι οι 13 ασίστ συνοδεύτηκαν από 12 λάθη και η ύπαρξη τεσσάρων παικτών με 10+ πόντους στην αντίπερα όχθη, έκαναν τη Ζαλγκίρις να νικήσει για πρώτη φορά.

«Με το δεξί» η Μπασκόνια στο ντεμπούτο Σπάχια

Η Μπασκόνια έλυσε τη συνεργασία της με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, μετά από τρεις νίκες σε εννέα αγώνες και έδωσε τα «κλειδιά» της ομάδας στον Νέβεν Σπάχια. Απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, οι Βάσκοι δεν δυσκολεύτηκαν και πήραν μια ευρεία νίκη.

Ο… άχαστος Στίβεν Ένο είχε 23 πόντους και 11 ριμπάουντ με 10/12 σουτ με τον Ρόκας Γκεντράιτις να προθέτει 21 και τον Γουέιντ Μπόλντγουιν 14. Πέραν των ατομικών στατιστικών το πρώτο παιχνίδι του Σπάχια στον πάγκο συνοδεύτηκε και με εξαιρετικά νούμερα στα ομαδικά. 22/33 δίποντα, 12/28 τρίποντα και 13/17 ελεύθερες βολές, σε ένα ματς που μοίρασαν 27 ασίστ κι έκαναν μόλις 5 λάθη.

Η Ρεάλ δεν δυσκολεύτηκε παρά την προσπάθεια του Οκομπό

Ο Οκομπό έκανε ότι μπορούσε, για να αυξήσει τις πιθανότητες της Βιλερμπάν να διεκδικήσει κάτι από το ματς κόντρα στη Ρεάλ, με 26 πόντους, όμως οι συμπατριώτες του Γκερσόν Γιαμπουσέλε και Φαμπιάν Κοζέρ είχαν 18 και 25 αντίστοιχα σε αυτήν την σπάνια γαλλική μονομαχία εντός παρκέ, δίνοντας τη νίκη στην «Βασίλισσα».

Οι Ισπανοί ήλεγξαν τα ριμπάουντ με 39 έναντι 25, είχαν τις διπλάσιες ασίστ 11, έναντι 5 και καλύτερο ποσοστό στα δίποντα, 57% έναντι 38.5% Όλα αυτά μαζί με το 13-0 στην πρώτη περίοδο, το οποίο τους έβαλε στην θέση του «οδηγού» από νωρίς, χωρίς να βρεθούν ξανά πίσω στο σκορ.

Η Μπάγερν «άλωσε την πόλη

Η Φενέρ την περασμένη βδομάδα σκόραρε μόλις 3 πόντους στην πρώτη περίοδο, σε μια τραγική επιθετική βραδιά κόντρα στην Αρμάνι, που φάνηκε από την αρχή. Αυτή τη φορά, τα πήγε καλύτερα, πάλι όμως κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, με 12.

Οι Τούρκοι είχαν ένα προβάδισμα 42-35 στο ημίχρονο, όμως ο Λούτσιτς πήρε μπρος στην επανάληψη. Σημείωσε 12 από τους 14 πόντους στην Μπάγερν στην τρίτη περίοδο, τους 10 συνεχόμενους για να κάνει το -7 +10 (45-42). Ο Σέρβος είχε συνολικά 22 πόντους με 7 ριμπάουντ, με τον Γουόλντεν και τον Ρούμπιτ να έχουν 16 και 13 αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες είχαν ακριβώς τον ίδιο αριθμό διπόντων (18/32), με τα τρίποντα να κάνουν τη διαφορά. Η Φενέρ είχε μόλις 3/20, την ώρα που οι Βαυαροί είχαν ένα αξιοπρεπές 8/24, παίρνοντας τελικά τη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ