Πως οι νίκες του Παναθηναϊκού μπορούν να γίνουν δώρο για τον… Ολυμπιακό

Πως οι νίκες του Παναθηναϊκού μπορούν να γίνουν δώρο για τον… Ολυμπιακό

Θα επηρεάσει ο Παναθηναϊκός τη βαθμολογία ολόκληρης της Euroleague με νίκες σαν τη χθεσινή επί της Ζενίτ. Και τα... δώρα του αγγίζουν τον Ολυμπιακό.

Ήταν μια νίκη – ανάσα χθες για τον Παναθηναϊκό αυτή επί της Ζενίτ. Ανέλπιστη για πολλούς. Διότι οι «πράσινοι» προέρχονταν από πέντε σερί ήττες στη Euroleague (Μπάγερν, Ζαλγκίρις, Ούνικς, Ερυθρός Αστέρας, Βιλερμπάν) και βρίσκονταν στην προτελευταία θέση. Την ίδια ώρα που η Ζενίτ προερχόταν από πέντε σερί νίκες και… φιγουράριζε στην τρίτη θέση του πίνακα.

Δεν ήταν ανέλπιστη αν κάποιος έβλεπε τα… σημάδια του τελευταίου διαστήματος. Τα σημάδια της «πράσινης» αναγέννησης. Η αρχή έγινε στο Μόναχο, αλλά η νίκη δεν ήρθε. Η συνέχεια στο Ειρήνης και Φιλίας και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό αυτή τη φορά να συνδυάζει την καλή του απόδοση με την ουσία της νίκης.

Πλήγωσε τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Δευτέρας. Αλλά τον… γλύκανε το βράδυ της Πέμπτης. Η νίκη του «τριφυλλιού» είχε μεγάλη σημασία για τον οργανισμό του, για να πιστέψουν οι παίκτες ξανά στις δυνατότητές τους όσον αφορά την ευρωπαϊκή τους πορεία.

Αλλά έχει σημασία και για τον Ολυμπιακό. Και αναμένεται να είναι αρκετά τα παιχνίδια που θα δώσει στην πορεία της σεζόν ο Παναθηναϊκός και θα έχουν σημασία και για τον Ολυμπιακό. Σαν… ρυθμιστής καταστάσεων. Απέναντι σε ομάδες που έχουν ίδιο στόχο με τους «ερυθρόλευκους». Μία τέτοια ομάδα είναι η Ζενίτ. Στοχεύει αρχικά στην οχτάδα κι αν δει πως μπορεί, θα κυνηγήσει την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας.

Με λίγα λόγια; Άμεσος ανταγωνιστής του Ολυμπιακού στη μάχη της πρόκρισης στους 8 καλύτερους της Ευρώπης. Κάθε ήττα της Ζενίτ είναι μια… νίκη του Ολυμπιακού. Και το αντίστροφο. Ήταν ένα τρόπον τινά «δώρο» αυτό που έκαναν οι «πράσινοι» χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ προς την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Θεωρητικά, το ίδιο συνέβη και με τις άλλες δύο νίκες του Παναθηναϊκού έως τώρα στην Ευρωλίγκα, απέναντι σε Φενέρ και Εφές. Δύο κλασικές ομάδες 8αδας, που τούτη την ώρα βρίσκονται πίσω από τον Ολυμπιακό. Και που ο Παναθηναϊκός… έβαλε το χέρι του για να συμβεί αυτό.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια. Και ιδιαίτερα τέτοιου είδους αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με ομάδες που «φλερτάρουν» με την πρώτη 8αδα της διοργάνωσης. Ιδιαίτερα όσο η σεζόν προχωρά και τα παιχνίδια αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογική σημασία, καθώς θα μειώνεται και ο χρόνος για να διορθώσεις λάθη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ