Ολυμπιακός – Στις ήττες «απαντά» με… μπασκετάρα (vid)

Ολυμπιακός – Στις ήττες «απαντά» με… μπασκετάρα (vid)

Η καλή ομάδα φαίνεται στα δύσκολα και ο Ολυμπιακός έχει φροντίσει σε δύο κακές στιγμές του στη σεζόν, να δώσει σε όλους την καλύτερη απάντηση.

Όταν χάνει ο Ολυμπιακός, τότε η ομάδα που θα κληθεί να τον αντιμετωπίσει στο αμέσως επόμενο παιχνίδι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Δεν είναι κάτι θεωρητικό, αλλά έχει αποδειχτεί στο παρκέ. Όταν οι ερυθρόλευκοι πληγώνονται, ψάχνουν κατευθείαν ένα «θύμα» για να ξεσπάσουν. Ομάδα με χαρακτήρα, που δεν λυγίζει στα δύσκολα αλλά γίνεται ακόμα πιο δυνατή. Για την ακρίβεια γίνεται ασυναγώνιστη. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πιάστηκε απροετοίμαστη να σταματήσει την «καταιγίδα», αλλά η Αρμάνι Μιλάνο θα μπορούσε να είναι πιο υποψιασμένη για το τι θα έβρισκε μπροστά της.

Ούτε όμως οι Λομβαρδοί ανύψωσαν τείχος προστασίας και το αποτέλεσμα στο «Mediolanum Forum» μιλάει από μόνο του. Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός δεν έχει βρεθεί σχεδόν ποτέ σε δύσκολη θέση τη φετινή σεζόν, καθώς έχει κερδίσει χρόνο και εμπιστοσύνη από τον απαιτητικό του κόσμο μέσα από τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί στο παρκέ. Εμπιστοσύνη όμως που λίγο έλειψε να αρθεί μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα. Τα πρώτα μαύρα σύννεφα έκαναν αισθητή την παρουσία τους πάνω από το ΣΕΦ, αλλά δεν χρειάστηκε παρά μόνο λίγες μέρες για να εξαφανιστούν με εκκωφαντικό τρόπο.

Υποψία αμφισβήτησης υπήρχε και μετά την ήττα από την Εφές. Αμφισβήτηση ίσως άδικη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν μέσα στη διεκδίκηση του αγώνα για 30 λεπτά (68-66), για να ακολουθήσει ένα «μαύρο» δεκάλεπτο, όπου σκόραρε μόλις τρεις πόντους (μία βολή του Φαλ, φόλοου του Βεζένκοφ), γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης να επικρατήσει με 88-69. Ακολούθησε η νίκη επί του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα ως ένα δείγμα αντίδρασης, ωστόσο τα όσα έγιναν στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν έχουν προηγούμενο. 26 πόντοι στα πρώτα έξι λεπτά και 35 σε δέκα, κρατώντας την ίδια στιγμή την αντίπαλό του μόλις στους 8. Το +27 ήταν αδύνατο να ανατραπεί και το τελικό 90-73 ήρθε κάτι παραπάνω από φυσικά. Οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν βγαλμένοι από… playstation στο πρώτο δεκάλεπτο, σουτάροντας 7/9 δίποντα, 5/8 τρίποντα και 5/5 βολές. Ένας μπασκετικός «παράδεισος» που δύσκολα κάποιος θα πίστευε πως θα μπορούσε να επαναληφθεί.

Το κλίμα ευφορίας διακόπηκε απότομα στις 22 Νοεμβρίου, όταν ο Παναθηναϊκός τον υποχρέωσε στην πρώτη εντός έδρας ήττα της χρονιάς, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δηλώνει εν όψει του αγώνα με την Αρμάνι στο Μιλάνο, πως υπάρχει ένα κλίμα εσωστρέφειας στην ομάδα. Ήταν ίσως η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός καλούνταν να δείξει χαρακτήρα και να διαψεύσει όσους νόμιζαν πως αυτό που είχε «χτιστεί» ήταν πρόσκαιρο. Δεν χρειαζόταν κάτι άλλο για να αποκτήσουν οι παίκτες επιπλέον κίνητρο, εμφανίζοντας στο παρκέ του «Mediolanum Forum» ένα κονσέρτο για… πολυβόλα. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 18 (!) εύστοχα τρίποντα μέτρησαν σε 33 προσπάθειες, στήνοντας ένα ατελείωτο πάρτι για 40΄.

Μια ομάδα που λειτούργησε σαν «αλυσίδα» αφού όποιος και αν αγωνιζόταν το αποτέλεσμα δεν άλλαζε. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά από ήττα, ο Ολυμπιακός ήταν «όνειρο», βάζοντας 60 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και παίζοντας παράλληλα και την γνωστή του καλή άμυνα όταν χρειάστηκε, επικράτησε με το εντυπωσιακό 93-72, απέναντι σε μια ομάδα που ήταν αήττητη στην έδρα της (6/6), έχοντας κερδίσει τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα και Εφές. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας 5 τρίποντα και κάνοντας ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα με 18 πόντους.

Η επόμενη ήττα για τον Ολυμπιακό κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έρθει, αλλά όταν νομοτελειακά αυτό συμβεί, καλό θα ήταν ο επόμενος αντίπαλος των ερυθρόλευκων να προσέχει λίγο παραπάνω για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ