Τελικά μπορεί ο Ολυμπιακός εκτός έδρας; (vids)

Τελικά μπορεί ο Ολυμπιακός εκτός έδρας; (vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε δυο σερί διπλά... αποδείξεων, «ξεμπλόκαρε» εκτός έδρας και φουλάρει για τετράδα.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις στη Euroleague, καθώς έφυγε με το διπλό από το Καζάν, επικρατώντας στην παράταση της Ούνικς με 87-84. Οι ερυθρόλευκοι με άμυνα-γρανίτη στο έξτρα πεντάλεπτο και με τον Βεζένκοφ να κάνει όργια σε όλο το ματς, πήραν τη δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη τους και βρίσκονται μόνοι τρίτοι στη βαθμολογία της Euroleague (9-4), πίσω μόνο από τις Μπαρτσελόνα (11-2) και Ρεάλ (11-2).

Ο Ολυμπιακός μετά τις 7 σερί νίκες στο ΣΕΦ και το αήττητο στο φαληρικό γήπεδο, όφειλε να βγάλει αντίδραση και στα εκτός έδρας ματς. Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό εντός έδρας για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός πήρε δυο νίκες μακριά από το Φάληρο και μάλιστα κομβικές απέναντι σε ομάδες που έχουν παρόμοιους στόχους (Αρμάνι, Ούνικς) και απέδειξε ότι φέτος είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.

Οι ήττες στις λεπτομέρειες και η Εφές

Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι «καταρρίπτουν» και το αφήγημα για τα εκτός έδρας, πολύ απλά αφού έχουν 2 νίκες σε 4 ματς, σε έδρες που ελάχιστες ομάδες θα περάσουν φέτος. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει ηττηθεί σε Βαρκελώνη από την Μπάρτσα (79-78), σε Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ (88-82), σε Αγία Πετρούπολη από τη Ζενίτ (84-78) και Κωνσταντινούπολη από την Εφές (88-69).

Οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες λοιπόν ήταν πέρσι στο Final Four, ενώ η Ζενίτ ήταν ένα μακριά από το να τα καταφέρει, ενώ φέτος και οι τρεις έχουν τον ίδιο στόχο. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχει περάσει από την Αρμάνι, αλλά και από το Καζάν, ενώ στις τρεις από τις τέσσερις ήττες έχει χάσει στις λεπτομέρειες. Μοναδικό μελανό σημείο είναι η ήττα από την Εφές, όπου και εκεί η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διεκδικούσε τη νίκη για τρία δεκάλεπτα, αλλά ένα «μπλακ άουτ» στην τέταρτη περίοδο και οι μόλις 3 πόντοι στην επίθεση έφεραν την ήττα με 19 πόντους.

Αν μάλιστα δει κανείς και τα υπόλοιπα τρία ματς ξεχωριστά εκτός από αυτό με την ομάδα του Αταμάν, στη Βαρκελώνη χάθηκε το παιχνίδι στην παράταση και με τον Κώστα Σλούκα να είναι μοιραίος, αφού αστόχησε δυο φορές στο φινάλε τόσο της κανονικής διάρκειας, αλλά και του έξτρα πεντάλεπτου.

Στα δυο ματς στη Ρωσία με ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ, ο Ολυμπιακός έχασε από 1-2 κακές επιλογές στην επίθεση στο τέλος των αναμετρήσεων και ενώ μπορούσε να πάρει και τα δυο παιχνίδια. Στη Μόσχα μάλιστα πήγε και στράφι η μυθική εμφάνιση του Τάιλερ Ντόρσεϊ (32 πόντοι).

Ποιότητα και πρόγραμμα και για άλλα διπλά

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι εκτός από το απόλυτο στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει σε μια βδομάδα ότι μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και πως είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε, οπουδήποτε, ενώ είναι από τις πιο σταθερές ομάδες στη Euroleague.

Αν υπολογίζει κανείς μάλιστα πως έχει ακόμη 11 εκτός έδρας ματς που τα περισσότερα είναι στα μέτρα του φαίνεται ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων οι ερυθρόλευκοι θα φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα από πολλές έδρες. Αρχής γενομένης από το Βελιγράδι και το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα την επόμενη αγωνιστική, που παρά τη δυναμική των οπαδών του είναι στα μέτρα του, αλλά και από το ΟΑΚΑ  στο φινάλε του πρώτου γύρου κόντρα στον Παναθηναϊκό, που βέβαια αποτελεί ένα ματς ειδικών συνθηκών.

Τα 6 εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 79-78
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 88-82
Ζενίτ-Ολυμπιακός 84-78
Εφές-Ολυμπιακός 88-69
Αρμάνι-Ολυμπιακός 72-93
Ούνικς-Ολυμπιακός 84-87

Τα 11 εναπομείναντα εκτός έδρας παιχνίδια

Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός
Μακάμπι-Ολυμπιακός
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός
Μπασκόνια-Ολυμπιακός
Μπάγερν-Ολυμπιακός
Άλμπα Βερολίνου-Ολυμπιακός
Μονακό-Ολυμπιακός
Βιλερμπάν-Ολυμπιακός

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ