Ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού στα γκαρντ – Τα δεδομένα της υπόθεσης (vid)

Ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού στα γκαρντ – Τα δεδομένα της υπόθεσης (vid)

Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί στενά την περίπτωση του Στέφαν Γιόβιτς, ο Δημήτρης Πρίφτης τον θέλει, όμως τα δεδομένα της υπόθεσης δεν είναι τόσο απλά...

Ο Παναθηναϊκός αποδέσμευσε πριν από μερικές μέρες τον Γιόγκι Φερέλ, αφού δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στα «θέλω» του Δημήτρη Πρίφτη, αλλά και των πράσινων. Αυτό σημαίνει πως το τριφύλλι έμεινε με έναν γκαρντ λιγότερο και δεδομένα κοιτάζει στην αγορά για παίκτη, παρότι δεν έχει κενή θέση ξένου στο ρόστερ του.

Ο διακαής πόθος των πράσινων και του Έλληνα τεχνικού δεν είναι άλλος από τον Στέφαν Γιόβιτς, ο οποίος ήταν τραυματίας και πλέον μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στη δράση.  Ο Σέρβος γκαρντ είναι στο πλάνο του Πρίφτη ο ιδανικός γκαρντ για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να παρακολουθεί στενά την περίπτωση του.

Ο Γιόβιτς τραυματίστηκε το καλοκαίρι με την εθνική Σερβίας και το τριφύλλι παρότι τον ήθελε έκανε πίσω, όμως πλέον παρουσιάζεται μια καλή ευκαιρία για να αποκτηθεί και να λύσει το πρόβλημα στη θέση «1» για τους πράσινους. Για να ξεκινήσουν οι επαφές όμως είναι απαραίτητη προϋπόθεση η αποχώρηση ενός (ακόμη) ξένου από το «πράσινο» ρόστερ.

Ο παίκτης που φαντάζει αυτή τη στιγμή ως ο πιθανότερος για να αποδεσμευτεί το συμβόλαιο του είναι ο Τζεχάιβ Φλόιντ, ο οποίος αφενός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League και αφετέρου έχει τεθεί εκτός rotation στην EuroLeague. Βέβαια, η αποζημίωση του είναι μεγάλη και στον Παναθηναϊκό ψάχνουν τρόπο για να είναι πιο εύκολο να αποχωρήσει, ενώ παρότι θα φύγει ψηλός όπως όλα δείχνουν, ο Πρίφτης είναι αποφασισμένος να κινηθεί για τον Γιόβιτς.

Στον Παναθηναϊκό δεν θέλουν να έχουν ξανά 8 ξένους, για αυτό περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τον Φλόιντ. Εξάλλου, ο Γιόβιτς είναι ακόμη τραυματίας και δεν έχει επιστρέψει ακόμη, με το πιθανότερο να είναι πως θα είναι 100% αρχές Γενάρη. Ήδη πάντως μπαίνει σε προπονήσεις 5 εναντίον 5 οπότε είναι θέμα χρόνου να είναι πανέτοιμος για επιστροφή.

Πρόκειται για έναν ψηλό γκαρντ που έχει τρομερή ικανότητα στη δημιουργία, αλλά και στην άμυνα, όπου λόγω του κορμιού του μπορεί να μαρκάρει ακόμη και μέχρι το «4». Είναι εξαιρετικός χειριστής, αλλά και στην πίεση της μπάλας στα αντίπαλα γκαρντ, ενώ έχει ένα σχετικά αξιόπιστο σουτ από μακρινή απόσταση, παρότι δεν είναι κλασικός σουτέρ.

Ο Γιόβιτς τα τελευταία επτά χρόνια αγωνίζεται στην Euroleague, έχει φορέσει επίσης τις φανέλες του Ερυθρού Αστέρα και της Μπάγερν, έχοντας 123 ματς στο ενεργητικό του με 6,6 πόντους, 4,6 ασίστ, 2,3 ριμπάουντ και με 38,4% στα τρίποντα. Τελευταίο του ματς ήταν με τη φανέλα της Χίμκι κόντρα στον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2021, όταν και είχε 9 πόντους και 8 ασίστ στην ήττα των Ρώσων με 94-78.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ