Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Πόσα άλλαξαν σε έναν μήνα;

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Πόσα άλλαξαν σε έναν μήνα;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τα λένε για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν, αυτή τη φορά για την EuroLeague, και to10.gr καταγράφει όσα έγιναν στον έναν μήνα που μεσολάβησε από το παιχνίδι του ΣΕΦ.

Η πρώτη «αιώνια» κόντρα για την EuroLeague απέχει μόνο λίγες ώρες, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό για την 17η αγωνιστική της διοργάνωσης (23/12, 21:00). Οι δυο τους θα τα ξαναπούν για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν, καθώς είχε προηγηθεί το παιχνίδι για τη Basket League στις 22 Νοεμβρίου, όπου είχε βρει τους πράσινους να φεύγουν με το διπλό από το ΣΕΦ με 81-76.

Ένας μήνας έχει περάσει από εκείνη την αναμέτρηση, που κρίθηκε από το επιθετικό κρεσέντο του Παναθηναϊκού και του Νέντοβιτς στην τελευταία περίοδο, με τις δύο ομάδες να μετράνε πέντε αγώνες στην EuroLeague, ενώ παράλληλα ταλαιπωρήθηκαν και από άλλα προβλήματα.

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πανηγυρίσει δύο νίκες στα πέντε παιχνίδια για την EuroLeague, σε ένα δύσκολο είναι η αλήθεια πρόγραμμα. Ειδικότερα, επικράτησε της Ζενίτ (70-64) και της Άλμπα (82-67) εντός έδρας, ηττήθηκε εύκολα από ΤΣΣΚΑ (97-77) και Αρμάνι (75-54) σε Μόσχα και Μιλάνο αντίστοιχα, ενώ στο τελευταίο του παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη, αλλά οι λεπτομέρειες δεν ήταν με το μέρος του και γνώρισε την ήττα με 85-82.

Η εικόνα των πρασίνων συνεχίζει να παρουσιάζει μεταπτώσεις, αλλά στο ΟΑΚΑ είναι όλα διαφορετικά καθώς ο κόσμος του δίνει ώθηση και δύναμη που δεν την βρίσκει μακριά από αυτό, κάτι που φανερώνεται από το 0/18 που μετρά το 2021. Μπορεί η υπέρβαση να μην ήρθε και το 4-12 να τον κατατάσσει 17ο, αλλά ο χρόνος δουλεύει υπέρ του και όπως είναι γνωστό, τα ντέρμπι είναι άλλη υπόθεση.

Τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα στο πράσινο στρατόπεδο μέχρι το παιχνίδι με το Λαύριο για τη Basket League. Εκεί ο τραυματισμός του Νέντοβιτς λίγο έλειψε να «τινάξει» την καλή φόρμα που έβρισκε η ομάδα στον αέρα, αλλά ο Σέρβος φρόντισε να επιστρέψει σύντομα και να δείξει πως με αυτόν στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός είναι διαφορετικός προς το καλύτερο.

Όσον αφορά το ρόστερ, το τριφύλλι θα εμφανιστεί χωρίς τον Τζεχάιβ Φλόιντ που αποχώρησε για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε.

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός απέδειξε πως η ήττα στο ντέρμπι ήταν μια «κακή» παρένθεση, καθώς ακολούθησαν τέσσερις πειστικές νίκες και μόλις μία ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι στην EuroLeague.

Οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν τις Αρμάνι Μιλάνο (72-93), Μπάγερν Μονάχου (83-60) και Βιλερμπάν (89-54), ενώ πέρασαν διά πυρός και σιδήρου από το Καζάν, επικρατώντας με 87-84 της Ούνικς στην παράταση. Πλέον, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να την «πατήσει» όπως την προηγούμενη φορά και θα πάει υποψιασμένος στο ΟΑΚΑ για να πληρώσει τον Παναθηναϊκό με το ίδιο νόμισμα, για να συνεχίσει το «βιολί» του που τον έχει φέρει στην τρίτη θέση με ρεκόρ 11-5.

Μοναδικό πρόβλημα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι ο Κουίνσι Έισι, με τον Αμερικανό να μην μπορεί να βρει την υγειά του καθώς έχει «χτυπηθεί» από αλλεπάλληλα προβλήματα, με την οξεία γαστρεντερίτιδα να τον στέλνει στον νοσοκομείο. Είχε προηγηθεί και ο Μουσταφά Φαλ, όταν είχε αποχωρήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Λάρισα, αλλά ο Γάλλος δεν έμεινε ούτε σε ένα παιχνίδι εκτός, δίνοντας το παρών απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα λίγες μέρες μετά.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ