Μπαρτσελόνα – Ούνικς Καζάν 111-109 παρ. (94-94 κ.δ.)

Μπαρτσελόνα – Ούνικς Καζάν 111-109 παρ. (94-94 κ.δ.)

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα ήταν για ακόμη μία φορά «εφτάψυχη» αφού κατάφερε να κάνει μια τρομερή ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο, να στείλει το ματς στην παράταση και εν τέλει να επιβληθεί της Ούνικς Καζάν με σκορ 111-109.

Η Μπαρτσελόνα απέδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι μεγάλη ομάδα, καθώς παρά τις πολλές της απουσίες, κατάφερε να επικρατήσει της Ούνικς Καζάν, μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα, στην παράταση με σκορ 111-109 (94-94 κ.δ.), για την 17η αγωνιστική της Euroleague, στο παιχνίδι της σεζόν.

Οι Καταλανοί μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο -20 (77-57) στην τέταρτη περίοδο, όμως έκαναν μια απίστευτη ανατροπή στέλνοντας το ματς στην παράταση όπου και τελικά πήραν το ροζ φύλλο αγώνα. Έτσι οι γηπεδούχοι παρέμειναν μόνοι πρώτοι ανεβαίνοντας στο 15-2, ενώ οι Ρώσοι έπεσαν στο 10-7 και την 7η θέση.

Στο πρώτο μέρος Ούνικς Καζάν ήταν απολαυστική, με το σύνολο του Βέλιμιρ Περάσοβιτς να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του και να εκμεταλλεύεται πλήρως της απουσίες της Μπαρτσελόνα, που ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν μπορούσε να ακολουθήσει, με τη διαφορά να φτάνει και σε διψήφια επίπεδα. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τους Ρώσους να είναι στο +9 (46-37).

Στην τρίτη περίοδο, η Ούνικς δεν άφησε το πόδι από το… γκάζι ανεβάζοντας κι άλλο τη διαφορά, απέναντι στους «μπλαουγκράνα» που έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα, μην μπορώντας να σταματήσουν τους γκαρντ της ομάδας του Καζάν.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τρομακτικό για τους Ρώσους, που είδαν την Μπαρτσελόνα να μπαίνει με το… μαχαίρι στα δόντια και να κάνει μια τρομερή αντεπίθεση διαρκείας καταφέρνοντας να φέρει το ματς στον πόντο με ένα τρίποντο του Κούριτς.

Στη συνέχεια ακολούθησε η «ρουλέτα» των βολών, με Μπράουν να σκοράρει δύο για την Ούνικς που έκανε το 94-91. Όμως ο Μίροτιτς με τρεις δικές του έφερε στο ματς στο 94-94. Στην τελευταία επίθεση ο Μπράουν αστόχησε και έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Το έξτρα πεντάλεπτο δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα από τον υπόλοιπο αγώνα, με τις δύο ομάδες να μονομαχούν για το ποια θα επιβληθεί. Στο τέλος, οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εμφανίστηκαν πιο ψύχραιμοι και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ