Οι μεγάλες βραδιές του Μπαρτζώκα (vids)

Οι μεγάλες βραδιές του Μπαρτζώκα (vids)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε χθες τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας «εκδίκηση» για το ντέρμπι του πρωταθλήματος με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να οδηγά μαεστρικά την ομάδα του. To10.gr σας παρουσιάζει τις μεγαλύτερες βραδιές του Έλληνα τεχνικού.

Οι προπονητές έχουν ίσως τη δυσκολότερη δουλειά σε μια ομάδα, κρινόμενοι από το αποτέλεσμα κάθε αγώνα. Στις νίκες γνωρίζουν την αποθέωση, στις ήττες το κλίμα βαραίνει απότομα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας καθοδηγεί φέτος τον Ολυμπιακό και ως τώρα η ομάδα δείχνει ικανή να «χτυπήσει» ακόμη και το Final 4. Αυτό δεν θα πρέπει να προξενεί έκπληξη, αφού όσον αφορά τη δική του πλευρά, έχει αποδείξει από την πρώτη του θητεία στον σύλλογο, ότι μπορεί να ανταπεξέλθει μια χαρά στο υψηλότερο επίπεδο και είναι ένας από τους κόουτς με πολλές νίκες υψίστης σημασίας στη Euroleague.

Πάμε να θυμηθούμε τις 6+1 σημαντικότερες κι από τις δύο του θητείες.

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 100- 88: Τελικός Euroleague 2013

Ο Ολυμπιακός πήγε στον τελικό του Λονδίνου έχοντας να υπερασπιστεί τα σκήπτρα από αυτόν της Πόλης το 2012. Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ στραβά για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 27-10 στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο, αντίθετα με ότι πίστευαν πολλοί, η διαφορά μαζεύτηκε στο 37-41. Ο Άντιτς, ο Λο, ο Χάινς κι ο Περπέρογλου έδωσαν το σύνθημα ανατροπής.

Όλα ήταν ακριβώς όπως τα ήθελε, παρά το γεγονός ότι ο Βασίλης Σπανούλης δεν είχε «μιλήσει» ακόμα. Με τρία τρίποντα στην αρχή της επανάληψης βρήκε ρυθμό και ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει δικαίωμα στο όνειρο. Το highlight του τελικού, η τάπα του Χάινς στον Μίροτιτς, άλλαξε το μομέντουμ μια για πάντα.

Τι κι αν το ματς ήταν κλειστό μέχρι και τα μέσα της τελευταίας περιόδου; Οι 10 πόντοι της πρώτης έγιναν 39 στην τέταρτη, οι ερυθρόλευκοι έριξαν κατοστάρα στους «Μπλάνκος» κι έκαναν το repeat.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89-64: Δεύτερος τελικός Α1 2014

Ο Ολυμπιακός είχε χάσει τον πρώτο τελικό και ήθελε να κάνει το 1-1 στην έδρα του, η εξέλιξη του αγώνα βέβαια ήταν τόσο καλή για τους ερυθρόλευκους, που δεν θα μπορούσε να την φανταστεί ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός τους.

Το σύνολο του Μπαρτζώκα μπήκε από το πρώτο δευτερόλεπτο «με το μαχαίρι στα δόντια» και δεν άφησε περιθώρια στον αιώνιο αντίπαλο. Το σκορ ήταν 46-25 στο 18ο λεπτό και το ματς είχε μπει στον «αυτόματο» από νωρίς.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο πρώτος μεταξύ ίσων για τους γηπεδούχους με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και κανένα λάθος.

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό έχασε εν τέλει τη σειρά, αν και βρέθηκε μπροστά με 2-1.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 68-65: Top16 Euroleague 2014

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» για το Top16 της Euroleague σε ένα ματς που όλοι θυμούνται για το φινάλε του.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και πήραν διψήφια διαφορά. Σταδιακά η άμυνα έφτιαξε και οι αυτοματισμοί βγήκαν, με τη διαφορά κατεβαίνει.

Όταν ο Ολυμπιακός γύρισε στο ματς και το το διεκδικούσε επί ίσοις όροις πλέον, τα πάντα ήταν σε «τεντωμένο σκοινί». Ο Βασίλης Σπανούλης είχε μόλις 4 πόντους στο τελευταίο λεπτό.

Όμως βγήκε μπροστά την κρίσιμη στιγμή και σημείωσε άλλους 5 στο τελευταίο λεπτό. Οι 3 από αυτούς ήταν κι εκείνοι που έκριναν το ματς, με ένα εκπληκτικό τρίποντο από τα 8 μέτρα μισό δευτερόλεπτο πριν τη λήξη, με τον «Kill Bill» να… πνίγεται στις αγκαλιές όλων.

Ολυμπιακός – Εφές 82-72: Πέμπτο παιχνίδι στα playoffs του 2013

Το έπος του Λονδίνου ήταν φυσικά ο μεγαλύτερος άθλος του κόουτς Μπαρτζώκα, όμως δεν θα είχε συμβεί αν δεν έπαιρνε την πρόκριση για το Final 4. Αυτή ήρθε μετά από μια ματσάρα για γερά νεύρα, κόντρα στην Εφές.

Στον πέμπτο τελικό των playoffs Το ΣΕΦ «έβραζε» σαν πραγματικό καμίνι. Σαν ένα τρέιλερ από τα.. προσεχώς ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να κάνει κι εκεί μια τεράστια ανατροπή, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 15 πόντους λίγο μετά τα μέσα του ημιχρόνου.

Ως συνήθως, ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη τον «πήραν απ’ το χέρι» και η διαφορά άρχισε να μειώνεται. Η πίεση κι ο πανικός μεταφέρθηκαν τώρα στην πλευρά της Εφές και έστω και με δραματικό τρόπο η νίκη ήρθε φέρνοντας μαζί τηης και την πρόκριση.

Αρμάνι – Ολυμπιακός 72-93: 12η αγωνιστική Euroleague 2022

Μέχρι εκείνο το σημείο της σεζόν ο Ολυμπιακός αναζητούσε ακόμη το πρώτο του διπλό για φέτος στη διοργάνωση. Από τις αρχές της δεύτερης περιόδου και μετά οι ερυθρόλευκοι δημιούργησαν μια διψήφια διαφορά ασφαλείας.

Ακόμα κα όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν κάτω από τους 10, η αντίδραση βγήκε με τον εκπληκτικό Λαρεντζάκη σε άμυνα κι επίθεση, να «καθαρίζει» το ματς.

Ολυμπιακός – Μακάμπι 90-73: 11η αγωνιστική Euroleague 2021

Ο Ολυμπιακός δεν είχε χάσει σε κανένα από τα έξι ματς που έδωσε στο ΣΕΦ μέχρι εκείνο το σημείο και ήθελε να συνεχίσει το σερί του.

Η Μακάμπι «ισοπεδώθηκε στα πρώτα έξι λεπτά και το σκορ βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με +27 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα 34 ήταν διαδικαστικά και έγινε έτσι το 7χ7 στο Φάληρο.

Ολυμπιακός Παναθηναϊκός 65-84: 17η αγωνιστική Euroleague 2022

Ο Ολυμπιακός ήθελε να ανταποδώσει τη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ, για να ανταποδώσει το διπλό του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και τα κατάφερε, με το ματς να εξελίσσεται σε ένα ερυθρόλευκο πάρτι Χριστουγέννων.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν δυνατά από την αρχή κι έχτισαν διψήφια διαφορά από νωρίς, διατηρώντας την μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη μπορεί να τους ξάφνιασε η άμυνα του «Τριφυλλιού» στο τρίτο δεκάλεπτο, με το επιμέρους 19-9 υπέρ του, όμως στην τελευταία τον «έπνιξε» προκαλώντας συνεχώς λάθη κι αστοχία.

Το τελικό +19 υπέρ των Πειραιωτών δείχνει ότι η ομάδα δεν υπολογίζει από έδρες και είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα φέτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ