Ο κορωνοϊός δείχνει τα… δόντια του στη Euroleague (pic)

Ο κορωνοϊός δείχνει τα… δόντια του στη Euroleague (pic)

Οι ομάδες της Euroleague πλήττονται όλο και περισσότερο από τον κορωνοϊό και αρκετές ομάδες, αναμεσά τους ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, βιώνουν τις συνέπειές του με τον χειρότερο τρόπο.

Το ημερολόγιο γράφει πλέον πρώτη Ιανουρίου 2022, κάτι που σημαίνει ότι δεν βρισκόμαστε πλέον στην αρχή της πανδημίας κι έχουμε μαζί μας πολλά διαθέσιμα όπλα, με επιλογές όσον αφορά τα εμβόλια.

Ενώ θα περίμενε κανείς τα πράγματα να έχουν κάπως έστω ςξομαλυνθεί, η επέλαση της μετάλλαξης «Όμικρον» κάνει άπαντες να φοβούνται και πάλι όπως στις αρχές. Δυσκολίες εντοπίζονται παντού και η Euroleague δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει πλήθος κρουσμάτων, οδηγώντας ήδη σε αρκετές αναβολές για τη 18η αγωνιστική του θεσμού.

Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει τα 9 κρούσματα, με το ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ να αναβάλλεται ενώ έχει αιτηθεί αναβολή και για το ματς με τη Ζαλγκίρις.

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα παραπάνω, 10, φτάνοντας πλέον τους μόλις πέντε υγιείς παίκτες όπως ενημέρωσε, με το ματς κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου να θεωρείται βέβαιο ότι δε θα διεξαχθεί.

Ο κορωνοϊός «χτύπησε την πόρτα» μάλιστα για δεύτερη φορά στον Νεμάνια Νέντοβιτς, σύμφωνα με τον Γιούρι Ζντόβτς και ήταν μια από τις αφορμές να αποχαιρετήσει το 2021 με… γαλλικά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μοιράζεται τη θλιβερή πρωτιά των κρουσμάτων παρέα με την Αρμάνι Μιλάνο με 11 και τους Ιταλούς να έχουν ήδη αναβάλει δύο πσιχνίδια ως τώρα.

Στα των Ισπανών, το ντέρμπι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα δε θα διεξαχθεί κι αναβάλλεται, μετά και τη «βροχή» κρουσμάτων στους Καταλανούς. Δύο παίκτες, ο Γιασικεβίτσιους και τρία μέλη του τεχνικού επιτελείου.

Από εκεί και πέρα η Βιλερμπάν έχει οκτώ, η Φενέρ τρία και η Μπασκόνια ένα κρούσμα.

Μέχρι στιγμής έχουν αναβληθεί τα εξής παιχνίδια:

17η αγωνιστική

Ζαλγκίρις Κάουνας – Αρμάνι Μιλάνο

18η αγωνιστική

Αρμάνι Μιλάνο – Άλμπα Βερολίνου

Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ Μαδρίτης

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το πρωτόκολλο της Euroleague έχει αναθεωρηθεί και υπάρχουν σκέψεις, μεταξύ άλλων ακόμα και για διακοπή της σεζόν για κάποιο διάστημα.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, κανένας αναβληθείς αγώνας δεν θα μπορεί να διεξαχθεί μετά τις 14 Απριλίου (τέλος κανονικής περιόδου) στην Euroleague ή μετά τις 6 Μαΐου που αρχίζουν τα playoffs.

Στην ακραία περίπτωση διακοπής της σεζόν η βαθμολογία που υπάρχει τη στιγμή της διακοπής μπορεί να θεωρηθεί τελική τόσο για την ολοκλήρωση της περιόδου, όσο και για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ