Ο Σλούκας στο σκοτάδι, ο Σλούκας στο φως, στο τέλος της επίθεσης θα είναι πάντα αυτός (Vids)

Ο Σλούκας στο σκοτάδι, ο Σλούκας στο φως, στο τέλος της επίθεσης θα είναι πάντα αυτός (Vids)

Δεν είναι Σπανούλης. Δεν θα γίνει Σπανούλης. Κανείς δεν μπορεί να γίνει Σπανούλης. Αλλά δεν είναι απλό ή... εύκολο να είσαι Σλούκας. Να αντέχεις και να επιμένεις.

Δεν είναι μυστικό. Ούτε υπερβολή. Ο Κώστας Σλούκας ζει την τελευταία διετία την πιο πιεστική περίοδο της καριέρας του. Απολύτως λογικά. Είναι το πρώτο βιολί μιας ομάδας, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Μιας ομάδας με τεράστια «πρέπει» και πιέσεις σχεδόν απάνθρωπες. Μιας ομάδας σχεδόν… υποχρεωμένης να νικάει, πάντα. Ακόμη κι αν το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο και δεν μπορείς πάντα να βγάζεις λαγούς από το καπέλο. Οι… κακίες, τα αρνητικά σχόλια, η αμφισβήτηση είναι η καθημερινότητα. Τα μπράβο και η αποθέωση, προσφέρονται με… σταγονόμετρο.

Αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Ο Σλούκας πήρε το τελευταίο σουτ και κόντρα στην Εφές. Και το έβαλε. Σε μια εμφάνιση – σταθμό στην καριέρα του στους Ερυθρόλευκους. Σε ένα παιχνίδι που έπαιξε 38,5 λεπτά και τα έκανε σχεδόν όλα καλά. Όπως το είχε κάνει και τον Οκτώβριο, πάλι απέναντι σε Τούρκους. Πάλι δίνοντας τη νίκη. Και αλλάζοντας αρκετά το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα, από την αποτυχία να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό μέσα στη Βαρκελώνη. Εκεί το έχασε. Χθες το έβαλε.

Αλλά ο Σλούκας θυμήθηκε μετά το ματς ότι από το ίδιο σημείο που χθες προκάλεσε την έκρηξη χαράς στους οπαδούς του Ολυμπιακού, το είχε χάσει πέρυσι! Ακριβώς από το ίδιο σημείο, η μπάλα είχε χτυπήσει στεφάνι. Και όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, το θυμόταν ακόμη και την ώρα που πήρε την μπάλα στα χέρια του από την πάσα του ΜακΚίσικ. Αλλά τώρα η μπάλα μπήκε. Και ο Ολυμπιακός όχι μόνο νίκησε, αλλά μπήκε και στην 4άδα. Δείχνοντας ότι άφησε πίσω του τον covid και το κακό του φεγγάρι.

Όπως και να έχει, όμως, αρέσει δεν αρέσει, τον συμπαθούν ή δεν τον συμπαθούν, ο Ολυμπιακός έχει έναν παίκτη που παίρνει το τελευταίο σουτ χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν είναι Σπανούλης. Δεν θα γίνει Σπανούλης. Κανείς δεν μπορεί να γίνει Σπανούλης. Αλλά όπως και να έχει το τελευταίο σουτ είναι δικό του. Και άλλες φορές θα τον φέρνει στο φως, άλλες φορές θα τον βυθίζει στο σκοτάδι. Αυτή είναι η μοίρα των παικτών που θέλουν την μπάλα στο τέλος.

19/12/2020 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 82-86 (69-69 κ.α.)

Ο Σλούκας χάνει το σουτ που θα έδινε τη νίκη στον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ. Από το ίδιο σημείο που το έβαλες χθες.

14/10/2021 – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 79-78 (67-67 κ.α.)

Ο Ολυμπιακός είχε στα χέρια του μια μυθική νίκη μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Είναι έναν πόντο πίσω. Ο Σλούκας παίρνει την επίθεση. Κάνει ένα κακό ντράιβ. Η μπάλα πηγαίνει στο σίδερο. Και η νίκη στους Καταλανούς.

28/10/2021 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΕΝΕΜΠΑΧΤΣΕ 67-65

Ο Κώστας Σλούκας δεν είχε καταφέρει να δώσει τη νίκη στη Βαρκελώνη, αλλά 14 ημέρες μετά, κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, πέτυχε το πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα στα 2» πριν από τη λήξη και έτσι ο Ολυμπιακός επικράτησε 67-65.

11/02/2022 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 87-85 (75-75 κ.α.)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε από το… χέρι τον Ολυμπιακό και με buzzer beater τρίποντο στην παράταση, τον οδήγησε σε μία μεγάλη νίκη (87-85) επί της πρωταθλήτριας Euroleague, Αναντολού Εφές, στο ΣΕΦ. Ισως την πιο σημαντική νίκη της φετινής σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ