Νύχτα-κλειδί για τον Ολυμπιακό στη Euroleague

Νύχτα-κλειδί για τον Ολυμπιακό στη Euroleague

Γιατί το σημερινό πρόγραμμα στη Euroleague είναι κομβικό για το πλεονέκτημα έδρας και το μέλλον του Ολυμπιακού στη διοργάνωση;

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η εισβολή των Ρώσων έχει φέρει ραγδαίες εξελίξεις στη Euroleague. Οι τρεις ρωσικές ομάδες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ, Ούνικς) δεν αγωνίζονται μέχρι τις 21 Μαρτίου και εφόσον συνεχιστεί μέχρι τότε η επίθεση στην Ουκρανία τότε θα αποβληθούν οριστικά από τη διοργάνωση για φέτος.

Η Euroleague και οι μέτοχοι της συνεδρίασαν τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασιστεί πως θα είναι η βαθμολογία αν αποβληθούν οι ρωσικοί σύλλογοι και λόγω του πολέμου θα υπάρχουν νέα δεδομένα. Από τις 21 Μαρτίου και μετά στη βαθμολογία δεν θα μετρηθούν οι αναμετρήσεις με τις ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς, κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός εδραιώνεται στην πρώτη τετράδα και παράλληλα κοιτάζει ακόμη ψηλότερα!

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον πόλεμο, αλλά και με τα παιχνίδια που έχουν αναβληθεί νωρίτερα στη σεζόν λόγω κορωνοϊού έχει κάνει την Τρίτη και το σημερινό πρόγραμμα «κλειδί» για τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, σήμερα έχει δυο αναμετρήσεις. Το Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης και το Μπασκόνια – Εφές.

Και τα δυο ματς έχουν άμεση σχέση με τα νέα δεδομένα για τον Ολυμπιακό, μιας και οι ερυθρόλευκοι θέλουν ιδανικά να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα για το πλεονέκτημα έδρας και ταυτόχρονα να αποφύγουν την Εφές. Οι Τούρκοι είναι στην 5η θέση και έχουν δυο παιχνίδια λιγότερα με το ένα να το δίνουν σήμερα κόντρα στην τυπικά αδιάφορη Μπασκόνια.

Για τον Ολυμπιακό λοιπόν και τα δυο αποψινά παιχνίδια έχουν ιδιαίτερη σημασία, μιας και ενδεχόμενη ήττα της Ρεάλ στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό θα τη φέρει στο ίδιο ρεκόρ με την Αρμάνι και μόλις μία νίκη μπροστά από τους Πειραιώτες. Και με την υποσημείωση ότι οι Σέρβοι «καίγονται» για νίκη μιας και παίζουν ένα από τα τελευταία τους «χαρτιά» για την οκτάδα.

Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη του Ερυθρού Αστέρα απόψε και ήττα της Εφές από την Μπασκόνια, προκειμένου να είναι ασφαλέστερος στην τετράδα, αλλά και να πλησιάσει πιο πολύ στις θέσεις 6-7 η τούρκικη ομάδα. Ακόμα όμως και να μην έρθουν τα αποτελέσματα όπως τα θέλει ο Ολυμπιακός έχει και πάλι το πάνω χέρι για το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και την ισοβαθμία με την τρίτη Αρμάνι, η οποία έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

10/3 Άλμπα – Ολυμπιακός
15/3 Ζάλγκιρις – Ολυμπιακός
17/3 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
23/3 Μονακό – Ολυμπιακός
25/3 Βιλερμπάν – Ολυμπιακός
1/4 Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα

Το πρόγραμμα της Αρμάνι

11/03 Ρεάλ Μαδρίτης-Αρμάνι Μιλάνο
18/03 Αρμάνι Μιλάνο-Μπάγερν Μονάχου
22/03 Μακάμπι-Αρμάνι Μιλάνο
24/03 Εφές-Αρμάνι Μιλάνο
31/03 Αρμάνι Μιλάνο-Μονακό
07/04 Βιλερμπάν-Αρμάνι Μιλάνο

Η βαθμολογία της Euroleague

Μπαρτσελόνα 18-4
Ρεάλ Μαδρίτης 16-5
Αρμάνι Μιλάνου 16-6
Ολυμπιακός 15-7
Εφές 12-8
Μπάγερν 12-10
Μακάμπι 11-10
Μονακό 10-13
Φενέρ 9-13
Ερ.Αστέρας 9-12
Άλμπα 8-12
Βιλερμπάν 7-15
Μπασκόνια 7-16
Παναθηναϊκός 6-16
Ζάλγκιρις 6-16

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ