Κώστας Παπανικολάου: Ο «Iron Man» του Ολυμπιακού είναι εδώ… (vids)

Κώστας Παπανικολάου: Ο «Iron Man» του Ολυμπιακού είναι εδώ… (vids)

Ο ρόλος του Κώστα Παπανικολάου στον φετινό Ολυμπιακό είναι κομβικός, αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στο παιχνίδι των Πειραιωτών και θυμίζει κάτι από τα παλιά...

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την εντυπωσιακή φετινή του πορεία στη Euroleague, καθώς «άλωσε» και το Κάουνας, επικρατώντας της Ζαλγκίρις με 84-73 και κρατάει στο χέρι του το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Οι ερυθρόλευκοι από την αρχή της σεζόν είναι μια από τις πιο σταθερές ομάδες στη διοργάνωση, παίζουν μεστό μπάσκετ, με ξεκάθαρους ρόλους και δείχνουν ικανοί να φτάσουν πολύ μακριά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σπουδαίο ρόστερ που δεν στηρίζεται σε συγκεκριμένους παίκτες, που έχει βάθος και κυρίως υγεία.

Στην αναμέτρηση στη Λιθουανία αυτό φάνηκε ξεκάθαρα, με τον Κώστα Παπανικολάου να είναι αυτός που έκανε τη διαφορά και ουσιαστικά αυτός που «ξεκλείδωσε» το ματς, με την τεράστια προσφορά του στην επίθεση.

Ο Έλληνας φόργουορντ πραγματοποίησε την κορυφαία φετινή του εμφάνιση σκοράροντας 18 πόντους (season high) με 6/10 σουτ και έχοντας ακόμα 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, δείχνοντας ότι αποτελεί μετά από ένα μικρό «διάλειμμα» την περσινή σεζόν και πάλι έναν από τους παίκτες-σημεία αναφοράς στον Ολυμπιακό. Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν στερήθηκε πολύ τον Παπανικολάου που είχε σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα και ουσιαστικά έχασε το δεύτερο μισό της σεζόν.

Όμως φέτος τον έχει από το ξεκίνημα διαθέσιμο και στο 100%. Κάτι που αποτυπώνεται και στο παρκέ. Μιας και ο «Παπ» έχει ρόλο-κλειδί στον φετινό Ολυμπιακό. Τόσο εντός αλλά και εκτός παρκέ. Ο Μπαρτζώκας τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια, εκείνος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θυμίζει τον παίκτη των προηγούμενων ετών. Εκείνον που άφηνε και την ψυχή του στο παρκέ. Και όποτε χρειαζόταν έβγαινε μπροστά και έκανε τη διαφορά. Όπως συνέβη στην πολύ σημαντική αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις.

Ο 31χρονος πλέον «Παπ» είναι ένας παίκτης ιδανικός για τον κάθε προπονητή. Η ποιότητα του είναι δεδομένη, η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ τεράστια, ενώ όσα προσφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού δεν καταγράφονται καν στην στατιστική υπηρεσία. Όχι πάντα τουλάχιστον.

Συνήθως είναι αυτός που έχει τις πιο δύσκολες αποστολές στο πίσω μέρος του παρκέ (και κατά κύριο λόγο τις βγάζεις εις πέρα), μαρκάροντας είτε τον καλύτερο παίκτης της αντίπαλης ομάδας, είτε τον κορυφαίο γκαρντ, είτε ακόμη και ψηλό. Παράλληλα, στην επίθεση δεν εκμαιεύει καταστάσεις, είναι οικονομικός, ενώ αν βρει ρυθμό μπορεί να «σκοτώσει» οποιονδήποτε αντίπαλο. Η Ζαλγκίρις το βίωσε από πρώτο χέρι.

Γενικότερα, ο Παπανικολάου είναι φέτος αυτός ακριβώς που θέλει ο Μπαρτζώκας. Είναι υγιής και αυτόματα σημαντικός. Συνολικά φέτος έχει αγωνιστεί σε 26 ματς με τον Ολυμπιακό στη Euroleague και έχει χρόνο συμμετοχής περίπου 22 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα μετράει κατά μέσο όρο 6,2 πόντους, 2,8 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, 0,8 κλεψίματα και 6.1 στο σύστημα αξιολόγησης, όμως δεν αρκεί τίποτα από αυτά για να… δείξει τι κάνει μέσα στο παρκέ.

Ο Παπανικολάου είναι ένας από τους πλέον απαραίτητους παίκτες στον Ολυμπιακό και αυτός που έλειψε περισσότερο από τον καθένα πέρυσι. Ο υγιής «Παπ» βελτιώνει την εικόνα των Πειραιωτών και είναι ένα από τα «εισιτήρια» για το Final Four στο Βελιγράδι, αλλά και για όλη τη φετινή πορεία της ομάδας στη διοργάνωση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ