Τα ξεχωριστά ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ (vids)

Τα ξεχωριστά ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ (vids)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για ακόμη φορά μέσα στη σεζόν διασταυρώνουν τα ξίφη του σε ένα ακόμα ντέρμπι αιωνίων για την Euroleague αυτή τη φορά.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε ( 17/3, 21:00) τον Παναθηναϊκό για την 30η αγωνιστική της Euroleague, με τους δύο αιώνιους αντιλάλους να συναντώνται για τέταρτη φορά μέσα στην φετινή σεζόν.

Οι ερυθρόλευκοι τη φετινή χρονιά έχουν καταφέρει να πάρουν το πάνω χέρι στις νίκες επί του Παναθηναϊκού καθώς έχουν καταφέρει να τον κερδίσουν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου της Euroleague μέσα στο ΟΑΚΑ με σκορ 84-65, αλλά κατάφεραν να κερδίσουν και το πρώτο τίτλο της χρονιάς επικρατώντας στο Ηράκλειο με 83-71 και κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει του Ολυμπιακού μέσα στο ΣΕΦ γεια το παιχνίδι του πρώτου γύρου της basket League με 81-76.

Σίγουρα και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη στο αποψινό ντέρμπι ωστόσο η καθεμία για τους δικούς της λόγους. Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θέλει περισσότερο τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, καθώς θέλει να κλειδώσει την 4η θέση στο βαθμολογικό πίνακα της Εuroleague, ώστε να πάει στα play-off της διοργάνωσης με πλεονέκτημα έδρας. Βέβαια και με κάποιους συνδυασμούς αποτελεσμάτων οι ερυθρόλευκοι με την λήξη της κανονικής διαρκείας μπορούν να βρεθούν ακόμα και στην 2η θέση.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα αναζητά τη νίκη κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο ώστε να ανέβει ψυχολογικά καθώς δεν διεκδικεί η κάτι βαθμολογικά από το συγκεκριμένο παιχνίδι και είναι μία ευκαιρία για τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να δείξουν πως μπορούν να ανταπεξέλθουν και στα δύσκολα.

Πολλές φορές στο παρελθόν οι δύο ομάδες έχουν αποδείξει πως δεν φτάνει μόνο η αγωνιστική τους κατάσταση την δεδομένη χρονική στιγμή για να πάρουν ένα ντέρμπι αιωνίων, αλλά πολλές φορές αυτά τα παιχνίδια έχουν κριθεί από την θέληση και το πάθος των παικτών των δύο ομάδων. Αυτό αποδεικνύεται όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις αναρίθμητες αναμετρήσεις των δύο ομάδων τόσο για το ελληνικό πρωτάθλημα το Κύπελλο Ελλάδος αλλά και την Εuroleague.

Μερικές από τις μεγαλύτερες νίκες των αιωνίων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 73-38

Η μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ είναι το μακρινό 1996, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με το εμφατικό 73-38 του πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού εκείνη τη χρονιά και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Αυτή η πρόκειται για την μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ μιλώντας πάντα για τον θεσμό του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 51-81 

 

Το 2005 ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος με το τριφύλλι να μην συναντά κανένα εμπόδιο απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο και επικράτησε άνετα με το ευρύ σκορ 81-51. Σε εκείνο το παιχνίδι η ποιότητα του Παναθηναϊκού ήταν εμφανής με τους ερυθρόλευκους να μην μπορούν βγάλουν αντίδραση σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός 81-78 

Σε εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να μπορέσει να διατηρήσει τις ελπίδες του για πρόκριση στην οκτάδα της Euroleague και τα κατάφερε επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 81-78, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Σακίελ ΜακΚίσικ που τελείωσε το ματς με 22 πόντους. Από την άλλη οι πράσινοι με μόλις ένα εύστοχο τρίποντο σε όλο το παιχνίδι δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 77-88

Σε μια χρονιά που ο Ολυμπιακός ήταν από τα φαβορί να βρεθεί στα play off της ο Παναθηναϊκός που διένυε και την καλύτερο περίοδο του πήγε στο ΣΕΦ σαν το αουτσάιντερ ανάμεσα στους δύο, ωστόσο τελικά κατάφερε να επικρατήσει με 88-77 των ερυθρόλευκων και να πάρει μια νίκη ψυχολογίας, σε ένα ματς που ο Χάουαρντ Σαντ Ρος έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του με 20 πόντους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ