Οι τέσσερις «ντροπές» του Δημήτρη Πρίφτη που παραμένει στη θέση του

Οι τέσσερις «ντροπές» του Δημήτρη Πρίφτη που παραμένει στη θέση του

Το απόλυτο κοντράστ. Ο Δημήτρης Πρίφτης, έχει μιλήσει τέσσερις φορές για ντροπή, αλλά την ίδια ώρα παραμένει στον Παναθηναϊκό.

3 Οκτωβρίου 2021. Ο Παναθηναϊκός προηγείται του Άρη με 19 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και όλα δείχνουν πως θα περάσει ένα ήσυχο απόγευμα. Ο θρίαμβος εξελίσσεται σε εφιάλτη. Ο Άρης όχι μόνο επιστρέφει στο ματς, αλλά καταφέρνει να το πάρει και με δέκα πόντους διαφορά. 81-71 το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Δημήτρης Πρίφτης μιλάει για ντροπή:

«Δεν έχω να πω πολλά. Ελάχιστες λέξεις βγαίνουν από το στόμα μου. Ντροπή. Ντροπή γι’ αυτό που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο το οποίο είναι αδικαιολόγητο και ανεξήγητο επίσης. Συγχαρητήρια στον Άρη. Είναι γνωστό ότι όταν ένα παιχνίδι είναι κλειστό σ’ αυτό το γήπεδο στο τέλος μπαίνει στην εξίσωση και ο κόσμος. Αυτό έγινε. Λυπάμαι για την εικόνα που είχαμε σήμερα. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Αισθάνομαι ντροπή. Σα να μην είχαμε καθόλου αξιοπρέπεια στο δεύτερο ημίχρονο».

Έναν μήνα αργότερα, στις 4 Νοεμβρίου, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στο Βελιγράδι για την Ευρωλίγκα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Σε μια από τις χειρότερες βραδιές στην ιστορία τους, οι «πράσινοι» χάνουν με 33 πόντους διαφορά! Δεν πετυχαίνουν ούτε 50 πόντους, θυμίζοντας… σχολική ομάδα. Τελικό αποτέλεσμα; 81-48.

Ο Δημήτρης Πρίφτης μιλάει για ντροπή:

«Προφανώς, είναι ένα πολύ κακό βράδυ για εμάς, ίσως το χειρότερο. Είναι ντροπιαστικός ο τρόπος που αγωνιστήκαμε απόψε. Μπορώ να πω πολλά, αλλά προτιμώ να μιλήσω με την ομάδα μου. Συγχαρητήρια στον Ερυθρό Αστέρα».

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του συνεργάτη του, Γιώργου Καλαϊτζή: «Το πρώτο συναίσθημα που αισθανόμαστε τώρα περιλαμβάνει τη λέξη ντροπή»

6 Φεβρουαρίου 2022 ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στη Λάρισα απέναντι στην τοπική ομάδα για την Basket League. Το πρώτο δεκάλεπτο βρίσκει τους Λαρισαίους μπροστά με 29-16.

Η κάμερα «πιάνει» τον Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο στο φινάλε της πρώτης περιόδου να μιλάει για ντροπή: «Ντροπή σε εσάς, ντροπή και σε εμάς που βρισκόμαστε εδώ. Αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός».

17 Μαρτίου 2022, ο Παναθηναϊκός παίζει στο Στάδιο Ειρήνης κ Φιλίας απέναντι στον Ολυμπιακό και γνωρίζει την ήττα με διαφορά 28 πόντων. Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε χάσει με ακόμα περισσότερους, σε ένα παιχνίδι που δεν… μπήκε ποτέ να αγωνιστεί.

Ο Δημήτρης Πρίφτης μιλάει για ντροπή:

«Ήταν ντροπιαστικός ο τρόπος με τον οποίο εμφανιστήκαμε στην πρώτη περίοδο του αγώνα. Ντροπή για όλους μας. Τίποτα άλλο δεν έχω να πω, ήμασταν πολύ κακοί».

Τέσσερις φορές φέτος ο Δημήτρης Πρίφτης έχει επικαλεστεί την ντροπή. Αναλαμβάνοντας και ο ίδιος μερίδιο ευθύνης στις κουβέντες του. Αλλά όχι στις πράξεις του. Τέσσερις φορές έχει πει πως η εικόνα αυτή που δείχνει η ομάδα του είναι ντροπιαστική για τον σύλλογο. Όμως παραμένει στη θέση του.

Δεν έχει βγει από το στόμα του η λέξη παραίτηση, δεν έχουν προχωρήσει και σε κάποια αλλαγή οι έχοντες τα ηνία του Παναθηναϊκού. Αν και ο χρόνος, πλέον, και μετά τη βαριά ήττα στο ΣΕΦ μοιάζει να λιγοστεύει.

Το απόλυτο κοντράστ μεταξύ των λόγων του Πρίφτη και των πράξεων. Τέσσερις φορές μίλησε για ντροπή, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει πράγματι ένα ντροπιαστικό αγωνιστικό πρόσωπο. Αλλά την ίδια στιγμή παραμένει στη θέση του ως πρώτος προπονητής του «τριφυλλιού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ