Εξελίξεις στην Euroleague – Κρίνεται το μέλλον της διοργάνωσης

Εξελίξεις στην Euroleague – Κρίνεται το μέλλον της διοργάνωσης

Ο Τζόρντι Μπερτομέου επικοινώνησε με τους μετόχους της λίγκας και τους ενημέρωσε ότι θα υπάρξει ψηφοφορία για την οριστική αποβολή των ΤΣΣΚΑ, Ούνικς και Ζενίτ.

Την οριστική αποβολή των ρώσικων ομάδων από τη φετινή Euroleague πρότεινε ο Τζόρντι Μπερτομέου και πλέον οι μέτοχοι της λίγκας καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνικς Καζάν και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Μετά τη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε την προσωρινή αναβολή των αναμετρήσεων των τριών ομάδων, με στόχο να επιστρέψουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, εάν και εφόσον υπήρχε εξομάλυνση της κατάστασης.

Η ημερομηνία που τους είχε δοθεί ως deadline ήταν η 21η Μαρτίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες ώρες οι 13 ομάδες – μέτοχοι της Euroleague θα πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι και να ψηφίσουν για το εάν θα αποβληθούν οριστικά οι τρεις ρώσικες από τη φετινή διοργάνωση, αλλά και το τι θα συμβεί με τη βαθμολογία. Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία ψηφοφορία για τη βαθμολογία οι 13 ομάδες αποφάσισαν με ισχνή πλειοψηφία (7-6 ψήφους) να ακυρωθούν όλα τα παιχνίδια που έδωσαν οι ρώσικες ομάδες στη φετινή Euroleague και να διαμορφωθεί μια νέα βαθμολογία χωρίς να μετρούν οι αγώνες των ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «BasketNews», ο Τζόρντι Μπερτομέου επικοινώνησε με τους μετόχους της λίγκας και τους ενημέρωσε ότι θα υπάρξει ψηφοφορία για την οριστική αποβολή των τριών ομάδων, κάτι που είναι ουσιαστικά δεδομένο, αφού ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται.

Οι 13 ομάδες με συμβόλαιο Α’ Τύπου θα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της αποβολής των ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα αποβληθούν από τη διοργάνωση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά την εισβολή στην Ουκρανία, πολλοί παίκτες έχουν αποχωρήσει από τις τρεις ρώσικες ομάδες, οι οποίες έχουν αποδυναμωθεί αισθητά μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ