Ο Αντετοκούνμπο που… απειλεί τον Ολυμπιακό

Ο Αντετοκούνμπο που… απειλεί τον Ολυμπιακό

Η καλοκαιρινή ιστορία του Κώστα Αντετοκούνμπο πoυ δεν πήγε στον Ολυμπιακό και κατέληξε στην Βιλερμπάν που απόψε αντιμετωπίζουν οι ερυθρόλευκοι. Οι αριθμοί του στην παρθενική του χρόνια στη Euroleague.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο το περασμένο καλοκαίρι μεταγράφηκε στη Βιλερμπάν και αγωνίζεται για πρώτη φορά στη καριέρα στη Euroleague τη φετινή σεζόν. Ο αδερφός του Γιάννη και του Θανάση είχε προτάσεις από την Ελλάδα, φτάνοντας πολύ κοντά στον Ολυμπιακό, ωστόσο προτίμησε να συνεχίσει στη Γαλλία και την ομάδα του Πάρκερ.

Οι ερυθρόλευκοι φαίνεται πως είχαν συμφωνήσει σε όλα με τον πρωταθλητή του ΝΒΑ με τους Λέικερς το 2020, ενώ και ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήθελε να δουλέψει με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ταυτόχρονα όμως ζητούσε και εγγυημένο χρόνο συμμετοχής και αυτό δεν μπορούσε να το προσφέρει ο Ολυμπιακός πριν ακόμα αρχίσει η σεζόν. Για αυτό τον λόγο κυρίως κατέληξε στην Βιλερμπάν, η οποία του προσέφερε εγγυημένο χρόνο και σημαντικό ρόλο στο ροτέισον, ωστόσο στην πορεία τα πράγματα πήραν μια διαφορετική τροπή.

Απόψε το βράδυ (25/3, 21:00) ο Ολυμπιακός θα βρει στον δρόμο του, τον Κώστα Αντετοκούνμπο στο παιχνίδι των δύο ομάδων για την 32η αγωνιστική της Euroleague με τον Έλληνα ψηλό και τους συμπαίκτες να θέλουν να βάλουν δύσκολα στους ερυθρόλευκούς σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός «καίγεται» για τη νίκη.

Μπορεί η Βιλερμπάν να μην έχει στόχο στη Euroleague, μιας και δεν έχει ελπίδες να περάσει στα play offs και μοναδικός σκοπός των Γάλλων είναι να αποφύγουν την τελευταία θέση, όμως παίζει ρόλο ρυθμιστή τόσο για το πλεονέκτημα έδρας αλλά και για την οκτάδα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν απόψε απειλείται από τον παίκτη που το καλοκαίρι έφτασε μια ανάσα από το να αποκτήσει και μια πιθανή ήττα θα τον βάλει σε πολύ σοβαρούς μπελάδες σχετικά με την πρώτη τετράδα.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο μπορεί να αγωνίζεται για πρώτη φορά στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση της Ευρώπης, όμως από την αρχή έδειξε πως μπορεί να σταθεί σε αυτό επίπεδο. Εξάλλου μιλάμε για έναν παίκτη με πολλές παραστάσεις στο ΝΒΑ, αλλά και στη G-League. Έναν παίκτη που έπαιξε για δυο χρόνια στο πλευρό του ΛεΜπρόν Τζέιμς και του Άντονι Ντέιβις και φοράει δαχτυλίδι. Τη φετινή σεζόν ήταν ενεργό μέλος του ροτέισον της Βιλερμπάν μέχρι και τον Ιανουάριο, όμως από εκεί και πέρα έχει χάσει αρκετό χρόνο συμμετοχής και ο Πάρκερ φαίνεται να προτιμάει άλλους παίκτες. Ειδικά από τη στιγμή που απομακρύνθηκε και ο στόχος της πρώτης οκτάδας στη Euroleague. Ο Αντετοκούνμπο παρόλα αυτά στο γαλλικό πρωτάθλημα συνεχίζει να είναι σημαντικός για την ομάδα του Πάρκερ.

Μέχρι τώρα στη διοργάνωση ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει κατά μέσο όρο 5,3 πόντους, 2,8 ριμπάουντ, 0,8 ασίστ, ο,5 κλεψίματα και 0,8 τάπες σε 12:35 λεπτά συμμετοχής. Μάλιστα το καλύτερο του παιχνίδι στη Euroleague το έχει πραγματοποιήσει απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική της Εuroleague. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι τελείωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 τάπες και είχε συνολικά 20 στο σύστημα αξιολόγησης σε 19 λεπτά συμμετοχής.

Από την άλλη πλευρά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ κινήθηκε σε ρηχά νερά, καθώς αγωνίστηκε μόλις 12 λεπτά και πέτυχε μόλις 4 πόντους με 2/4 δίποντα, 2 ριμπάουντ και 2 μπλοκ, ενώ στο σύστημα αξιολόγησης είχε βαθμολογηθεί με αρνητικό πρόσημο με -20 πόντους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ