Οι προπονητές της Ευρωλίγκας βγάζουν το καπέλο στο «φαινόμενο Ολυμπιακός»

Οι προπονητές της Ευρωλίγκας βγάζουν το καπέλο στο «φαινόμενο Ολυμπιακός»

Ο Ολυμπιακός αλλάζει τις ισορροπίες στη φετινή Ευρωλίγκα, αναγκάζοντας ακόμα και τους αντιπάλους να υποκλιθούν στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η φετινή χρονιά μπορεί να θεωρηθεί ορόσημο για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα επέστρεψε στην… κανονικότητα μετά την ιστορική απόφαση του 2019 από τους αδερφούς Αγγελόπουλους, με το τμήμα να ακολουθεί τη δική του πορεία και να αποχωρεί από την Basket League. Ο πρώτος τίτλος μετά από έξι χρόνια ήρθε με το Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον Παναθηναϊκό τον Φεβρουάριο, στο πρωτάθλημα οι «ερυθρόλευκοι» φαντάζουν το μεγάλο φαβορί έναντι του αιωνίου αντιπάλου, αλλά εκεί που έχουν προκαλέσει πραγματικά αίσθηση με την παρουσία τους είναι στην Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε με στόχο την είσοδό της στην οκτάδα της διοργάνωσης και λίγους μήνες αργότερα, έχει ήδη «κλειδώσει» το πλεονέκτημα έδρας, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Παράλληλα, μπορεί να κοιτάζει και ακόμη πιο ψηλά από την τέταρτη θέση μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου. Πέρα όμως από τη βαθμολογική της θέση, τους… ψυχρούς αριθμούς και τα στατιστικά, το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ολυμπιακού φέτος, δεν είναι άλλο από την αναγνώριση που λαμβάνει ακόμα και από τους αντιπάλους του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που προπονητές, αλλά και παίκτες των άλλων ομάδων έχουν αποθεώσει τους Πειραιώτες και τον Μπαρτζώκα για τη δουλειά που έχουν κάνει και την εικόνα που βγάζουν στο γήπεδο. Μπορεί πλέον να μην υπάρχει ο.. πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, Βασίλης Σπανούλης, υπάρχει όμως μία ομάδα που βασίζεται στο σύνολο και στην ομαδική δουλειά. Γεγονός που έχει αναγνωριστεί πολλάκις από τους αντιπάλους.

«Παίζουν υπέροχο μπάσκετ. Βλέπεις τον τρόπο που κυκλοφορούν την μπάλα, απλά σαν… θεατρικό έργο», είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Βιλερμπάν, Τι Τζέι Πάρκερ, μετά την ήττα της ομάδας του από τον Ολυμπιακό στο «Αστρομπάλ». Παρομοίασε τον Ολυμπιακό με μία μορφή τέχνης. Μία δήλωση που ήρθε μόλις λίγες μέρες μετά την υπόκλιση του Σάσα Ομπράντοβιτς ο οποίος τόνισε πως ο Ολυμπιακός «Παίζει ένα από τα καλύτερα μπάσκετ στην Ευρώπη».

«Για μένα είναι ομάδα για το Final Four της Ευρωλίγκας, καθώς έχει πολύ πλούσιο ταλέντο και εμπειρία», είχε πει στις αρχές Μαρτίου ο Αντρέα Τρινκέρι. Λέτε να αποδειχτεί προφητικός; Στην ομαδική και ατομική ποιότητα των «ερυθρόλευκων» είχε σταθεί πρόσφατα και ο Πάμπλο Λάσο που έκανε λόγο για ένα πολύ καλά δομημένο ρόστερ, με παίκτες που ο καθένας έχει τον ρόλο του στην ομάδα.

Στην αρχή της σεζόν ο Εργκίν Αταμάν είχε σταθεί στην επιδραστικότητα των μονάδων του Ολυμπιακού τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που βγάζει τον αντίπαλο από τα επιθετικά του συστήματα με το να παίζει άμυνα με αλλαγές». Μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης είχε χαρακτηρίσει τους Πειραιώτες και ο Λέο Βέστερμαν πριν το πρόσφατο παιχνίδι της Μονακό με τον Ολυμπιακό.

Όταν λοιπόν «υποχρεώνεις» μέχρι και τους… εχθρούς να υποκλιθούν, τότε μάλλον κάτι έχεις κάνει πολύ καλά. Κι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο παράσημο του φετινού Ολυμπιακού. Αυτό που μένει να δούμε μέχρι το φινάλε, είναι αν έχει ταβάνι και ποιο είναι αυτό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ