Στην Πόλη «παίζει» και ο Ολυμπιακός…

Στην Πόλη «παίζει» και ο Ολυμπιακός…

Η Εφές υποδέχεται την Μπάγερν και οι ερυθρόλευκοι περιμένουν το αποτέλεσμα για να γίνουν σοφότεροι γύρω από τον αντίπαλο τους στα πλέι οφ αλλά και τη θέση που τελικά θα καταλάβουν

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη regular season της Euroleague την περασμένη βδομάδα και το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν της πρωτοπόρου Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ με 73-66, «κλείδωσαν» την τρίτη θέση και περιμένουν το ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπάγερν, μήπως βγουν δεύτεροι.

Οι Πειραιώτες περιμένουν ήττα της βασίλισσας το βράδυ της Παρασκευής από τους Βαυαρούς για να είναι μια θέση πιο πάνω ενόψει playoffs. Ωστόσο, είτε τερματίσουν τρίτοι, είτε δεύτεροι η λογική λέει ότι τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσουν στον επόμενο γύρο θα τον μάθουν στις 13/4 όπου η Μακάμπι υποδέχεται τη Φενέρ στο τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας.

Τα ματς που ενδιαφέρουν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μέχρι το φινάλε είναι αρκετά, χρονικά όμως αυτό που «καίει» είναι το αποψινό ανάμεσα στην Εφές και την Μπάγερν. Οι Γερμανοί μπορεί πριν δυο μέρες να ηττήθηκαν από τη Φενέρ, όμως είναι μια από τις πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού, όπως φυσικά και η ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Παρότι οι πιθανότητες να παίξει ο Ολυμπιακός με την Μπάγερν είναι λίγες, υπάρχουν κάποια σενάρια που τη φέρνουν στον δρόμο του, ενώ σαφώς και είναι περισσότερα εκείνα που φέρνουν τους Πειραιώτες αντιμέτωπους με την τούρκικη ομάδα. Με λίγα λόγια απόψε στην Πόλη «παίζει» και ο Ολυμπιακός, αφού θα γίνουν ακόμη… σοφότεροι σχετικά με τον επόμενο αντίπαλο τους.

Οι Μακάμπι και Μονακό και η τετραπλή ισοβαθμία

Αυτή τη στιγμή οι τέσσερις πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι οι Εφές, Μακάμπι, Μονακό και Μπάγερν, εκ των οποίων οι τρεις έχουν άλλα δυο ματς και η Μονακο ένα (με την Άλμπα). Τυπικά, βάση προγράμματος, ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες να συναντήσει μια εκ των Μακάμπι ή Μονακό και λιγότερο τις άλλες δυο.

Τη Μακάμπι αν τερματίσει στην τρίτη θέση και τη Μονακό αν είναι δεύτερος. Ωστόσο, υπάρχει ένα σενάριο (ακραίο, αλλά υπάρχει), που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Αυτό είναι για τετραπλή ισοβαθμία, αφού Εφές και Μακάμπι έχουν ρεκόρ 15-11, η Μονακό 14-13 και η Μπάγερν 13-13. Με δυο ήττες λοιπόν τον Εφές και Μακάμπι, νίκη της Μονακό και δυο νίκες των Βαυαρών θα είναι και οι 4 με ρεκόρ 15-13 και εκεί θα μετρήσουν τα μεταξύ τους ματς. Και των τεσσάρων ομάδων μαζί.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν η βαθμολογία θα είναι η εξής. Η Μονακό θα είναι η ομάδα που θα τερματίσει στην 5η θέση, η Μπάγερν θα είναι στην 6η, η Εφές 7η και η Μακάμπι 8η σε ένα σενάριο ισοβαθμίας που θα φέρει τα πάνω κάτω, αλλά και που μοιάζει κάπως ανέφικτο με βάση πάντα το πρόγραμμα.

Τα ματς που απασχολεί τον Ολυμπιακό για τη δεύτερη θέση

8/4 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου

Τα ματς που περιμένει για να μάθει αντίπαλο

Αναντολού Εφές 

6/4 Αναντολού Εφές – Μπάγερν Μονάχου
8/4 Ερυθρός Αστέρας – Αναντολού Εφές

Μακάμπι Τελ Αβίβ

7/4 Μπαρτσελόνα – Μακάμπι Τελ Αβίβ
13/4 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε

Μονακό

8/4 Μονακό – Άλμπα Βερολίνου

Μπάγερν Μονάχου

6/4 Αναντολού Εφές – Μπάγερν Μονάχου
8/4 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου

Η βαθμολογία της Euroleague

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ