Το Βατερλό του Παναθηναϊκού δεν είναι ο Ολυμπιακός – Είναι η Μπάγερν (pics)

Το Βατερλό του Παναθηναϊκού δεν είναι ο Ολυμπιακός – Είναι η Μπάγερν (pics)

Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερο αγωνιστικό μπάτζετ από την Μπάγερν Μονάχου, αλλά οι Βαυαροί έχουν ήδη προκριθεί στα πλέι οφ της Euroleague, την ώρα που οι «πράσινοι» παλεύουν να μην τερματίσουν... τελευταίοι.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε ούτε στο Βερολίνο, όπου ηττήθηκε με 87-78 από την Άλμπα για την εξ αναβολής 19η αγωνιστική της Euroleague.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην προτελευταία θέση της κατάταξης (14η), μετρώντας 8 νίκες και 19 ήττες, ενώ έχει να δώσει ένα τελευταίο ματς απέναντι στη Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας (8/4).

Η φετινή πορεία των «πρασίνων» είναι άκρως απογοητευτική και παλεύουν την τελευταία αγωνιστική να πάρουν τη νίκη απέναντι στην τουρκική ομάδα ώστε να αποφύγουν την… τελευταία θέση. Σε περίπτωση νίκης επί της Φενέρ, οι παίκτες του Πρίφτη θα τερματίσουν δεδομένα πάνω από την Ζαλγκίρις και θα περιμένουν να δουν τι θα κάνει η Βιλερμπάν, ώστε να μάθουν εάν θα είναι 13οι ή 14οι.

Αν, όμως, ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από τη Φενέρ, τότε θα τερματήσει στην τελευταία θέση της κατάταξης, αφού δεν υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Ζαλγκίρις, αλλά ούτε και στην τριπλή με Ζαλγκίρις και Βιλερμπάν.

Η αντιφατική συγκυρία του Παναθηναϊκού και της Μπάγερν

Αν όλα αυτά τα βάλει κανείς κάτω με αριθμούς μπάτζετ, η κατάσταση μοιάζει ακόμη πιο τραγική για το «τριφύλλι».

Σύμφωνα με δύο πίνακες που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα «basketnews.com» αναφορικά με τα μπάτζετ των ομάδων που αγωνίζονται στη φετινή Euroleague, προκύπτουν κάποια συμπεράσματα που δεν κολακεύουν τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Πρίφτη φιγουράρει στην προτελευταία θέση της σχετικής λίστας, μετρώντας ένα από τα μικρότερα συνολικά μπάτζετ της διοργάνωσης (9.5 εκ. ευρώ) και ξεπερνώντας μονάχα τον Ερυθρό Αστέρα (8.4 εκ. ευρώ).

Ωστόσο, αν εστιάσει κανείς στο καθαρά αγωνιστικό μπάτζετ, θα παρατηρήσει πως ο Παναθηναϊκός μετράει κόστος συμβολαίων 5,5 εκατ. ευρώ. Ένας αριθμός που ξεπερνάει το αγωνιστικό μπάτζετ της Μπάγερν Μονάχου.

Οι Βαυαροί με 5,3 εκατ. ευρώ κόστος συμβολαίων (και συνολικό μπάτζετ στα 21 εκατ. ευρώ) μπορεί να ηττήθηκαν την Τετάρτη από την Αναντολού Εφές με 81-76 και να έπεσαν στο 13-14, αλλά θα είναι οριστικά στα πλέι οφ καθώς εξασφάλισαν την 8η θέση και θα αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα.

Αυτό που δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει κανείς είναι η αντίθεση των δύο καταστάσεων. Ο Παναθηναϊκός που ξεπερνάει την Μπάγερν σε αγωνιστικό μπάτζετ στοχεύει στη νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε για να αποφύγει την διόλου τιμητική τελευταία θέση, ενώ οι Βαυαροί βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία, καθώς βρίσκονται ήδη στην επόμενη φάση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης με 44 εκ. ευρώ. Ο Ολύμπιακός είναι όγδοος (σε αγωνιστικό μπάτζετ) με 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Μπαρτσελόνα (43.5 εκ. ευρώ), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (33 εκ. ευρώ), Αρμάνι Μιλάνο (30 εκ. ευρώ) και Αναντολού Εφές (25 εκ. ευρώ).

Δείτε παρακάτω τους δύο πίνακες με το συνολικό μπάτζετ, το κόστος των συμβολαίων με φορολογία και χωρίς για κάθε ομάδα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ