Παναθηναϊκός: Παίζει… τελικό με τη Φενέρ για να αποφύγει το χειρότερο σενάριο

Παναθηναϊκός: Παίζει… τελικό με τη Φενέρ για να αποφύγει το χειρότερο σενάριο

Ο Παναθηναϊκός παίζει τα... ρέστα του κόντρα στη Φενέρμπαχτσε έχοντας ως μεγάλο στόχο την αποφυγή της τελευταίας θέσης στη βαθμολογία.

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει το ταξίδι του στη Euroleague, καθώς σήμερα (8/4, 20:00) θα φιλοξενηθεί από τη Φενέρμπαχτσε, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής. Οι Πράσινοι πραγματοποίησαν τη χειρότερη πορεία τους στη διοργάνωση και μετά το ματς με τους Τούρκους θα βάλουν ένα τέλος σε μια πολύ δύσκολη ευρωπαϊκή πορεία.

Ωστόσο, πριν πέσουν οι… τίτλοι τέλους, το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη έχει ακόμη μία σημαντική αποστολή για να ολοκληρώσει. Αυτή η αποστολή είναι να… προστατέψει το γόητρό του, καταφέρνοντας να αποφύγει την τελευταία θέση της βαθμολογίας που θα είναι ένα μελανό σημείο στην τεράστια ιστορία του στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Παίζει… τελικό με τη Φενέρ

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογία έχοντας ρεκόρ 8 νίκες και 19 ήττες μετά και την ήττα του από την Άλμπα στο Βερολίνο. Από κάτω του συναντάμε δύο ομάδες με το ίδιο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, 14η είναι η Ζάλγκιρις Κάουνας που έχει 8 νίκες και 20 ήττες μετά τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα, ενώ 15η και τελευταία είναι η Βιλερμπάν (8-20) που και εκείνη έχασε σε ένα ματς… θρίλερ από την Αρμάνι Μιλάνο στο «Αστρομπάλ».

Η αποστολή του «τριφυλλιού», λοιπόν, είναι ξεκάθαρη. Να νικήσει τη Φενέρμπαχτσε στην «Ούλκερ Σπορτς Αρίνα» και να τελειώσει τη σεζόν όντας στην 13η θέση. Σε αντίθετη περίπτωση θα γραφτεί η πιο «μαύρη σελίδα» στην ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας αφού θα μείνει τελευταία. Κι αυτό διότι, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στην ουρά της βαθμολογίας με τρεις ομάδες (Παναθηναϊκός, Ζάλγκιρις, Βιλερμπάν) να έχουν ρεκόρ 8 νίκες και 20 ήττες. Κάτι που δεν βολεύει τους Πράσινους, οι οποίοι χάνουν στις ισοβαθμίες και θα μείνουν τελευταίοι.

Που θα βρισκόταν ο Παναθηναϊκός με τις ρωσικές ομάδες;

Στη περίπτωση που οι ρωσικές ομάδες δεν είχαν αποβληθεί, ο Παναθηναϊκός θα βρισκόταν στην προτελευταία θέση (με δεδομένο αν χάσει από τη Φενέρ). Κι αυτό γιατί, προσθέτοντας και τα αποτελέσματα των τριών αυτών ομάδων με τις ρωσικές θα είχαμε μια διαφορετική κατάταξη.

Στην τελευταία θέση θα βρισκόταν η Ζάλγκιρις Κάουνας, καθώς οι Λιθουανοί είχαν τέσσερις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, και το ρεκόρ τους θα ήταν στο 8-24. Οι Πράσινοι είχαν μία νίκη απέναντι στη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ και τρεις ήττες, άρα το ρεκόρ τους θα ήταν 9-23. Τέλος, η Βιλερμπάν είχε απολογισμό δύο νίκες και δύο ήττες, και το ρεκόρ της να ήταν στο 10-22.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ