Απασφάλισε ο Χάκετ για Ρωσία: «Είναι δικτατορία, δεν ξέρω τι έχει στο κεφάλι του ο Πούτιν»

Απασφάλισε ο Χάκετ για Ρωσία: «Είναι δικτατορία, δεν ξέρω τι έχει στο κεφάλι του ο Πούτιν»

Ο Ντάνιελ Χάκετ μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία, στην οποία έχει ζήσει εκεί για τέσσερα χρόνια, καθώς μέχρι πρότινος έπαιζε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

O Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και συνεχίζει την καριέρα του στη Βίρτους Μπολόνια, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήλπιζα μέχρι την τελευταία στιγμή πως η σεζόν θα συνεχιζόταν. Όταν όμως η απόφαση της EuroLeague έγινε επίσημη, όλα άλλαξαν. Οι ξένοι συμπαίκτες μου αποχώρησαν από τον σύλλογο, ο ένας μετά τον άλλον. Ήμουν ο τελευταίος που έφυγε, αλλά ήταν η στιγμή για μια αλλαγή. Μετά από τέσσερα χρόνια όμως, ήταν άσχημο να φεύγω με αυτόν τον τρόπο.

Κανείς εντός του συλλόγου δεν ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο. Είμαι σίγουρος πως το 90% των πολιτών της Ρωσίας δεν θέλει τον πόλεμο. Δυστυχώς, εκεί ζεις κάτω από μια δικτατορία, που τώρα εμφάνισε όλη τη δύναμη της και έγινε ξεκάθαρη.

Στη Ρωσία δεν επιτρέπεται η διαφωνία ή η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Το είδαμε όλοι, την πρώτη νύχτα μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Στην Κόκκινη Πλατεία, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι συνελήφθησαν. Είναι πραγματικά δύσκολο για μένα να καταλάβω τι υπάρχει μέσα στο κεφάλι του Βλάντιμιρ Πούτιν. Δεν εκδηλώνει συναισθήματα ή σκέψεις. Δεν ξέρω τι λόγοι κρύβονται πίσω από τον πόλεμο, αλλά βλέπουμε τον κόσμο να πεθαίνει. Μου φαίνεται απαράδεκτο το 2022 ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν επειδή τσακώνονται κάποιες χώρες.

Είμαι σίγουρος για ένα πράγμα: στη Ρωσία, ο απλός κόσμος δεν θέλει αυτόν τον πόλεμο. Το πραγματικό πρόβλημα είναι αυτά που δείχνουν στον κόσμο, τους κάνουν να πιστεύουν πράγματα που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Πολύς κόσμος ξέρει ότι ζει σε μια δικτατορία. Αποδέχονται το γεγονός πως δεν έχουν άλλη επιλογή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ