Η ενέργεια του ΜακΚίσικ, οι… δαγκάνες του Γουόκαπ και ο… γνωστός Πρίντεζης -Ετσι έφερε ο Ολυμπιακός τα πάνω κάτω

Η ενέργεια του ΜακΚίσικ, οι… δαγκάνες του Γουόκαπ και ο… γνωστός Πρίντεζης -Ετσι έφερε ο Ολυμπιακός τα πάνω κάτω

Ο Ολυμπιακός άλλαξε τα πάντα στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΜακΚίσικ έκανε τον... εαυτό του, ο Γουόκαπ το ίδιο και όλα βελτιώθηκαν

Μετά από ένα κακό, αμυντικά και επιθετικά πρώτο 10λεπτο, ο Ολυμπιακός έκανε την ολική επαναφορά στη δεύτερη περίοδο και σήκωσε το ΣΕΦ στον αέρα με την απόδοσή του. Φέρνοντας τα πάνω κάτω.

«Μπήκαμε νευρικά στα πρώτα λεπτά, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο βελτιωθήκαμε πολύ σε άμυνα και επίθεση» δήλωσε με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο παίκτης που μπήκε στο παρκέ και μαζί με τον Γουόκαπ, άλλαξαν τελείως την αμυντική εικόνα των Πειραιωτών.

Το 33-26 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά το πρώτο 20λεπτο είναι αποτέλεσμα αυτής της δυναμικής αλλαγής που επιτελέστηκε με το σχήμα που επέλεξε ο Ελληνας τεχνικός: Πεντάδα με δύο γκαρντ, Γουόκαπ, Σλούκα, ΜακΚίσικ στο «3», Βεζένκοφ-Πρίντεζη στο «4» και τον σημαντικό Ζαν-Σαρλ στο «5». Και όλα άλλαξαν. Κυρίως, άλλαξε η άμυνα. Και όποτε ο Ολυμπιακός παίζει άμυνα, όλα γίνονται πιο απλά.

Ετσι άρχισαν να μπαίνουν και τα σουτ. Το 8-15 του 10λεπτου έγινε 25-11 στη δεύτερη περίοδο. Τα 0/9 τρίποντα έγιναν 4/5 στο ίδιο διάστημα. Ο ΜακΚίσικ άλλαξε το… ενεργειακό επίπεδο. Ο Γουόκαπ «κλείδωσε» και εκνεύρισε τον Τζέιμς και κάπως έτσι τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν μια μορφή κανονικότητας.

Και όποτε μιλάμε για νοκ άουτ αγώνες της Ευρωλίγκας, η κανονικότητα θα μπορούσε να έχει το όνομα και του Γιώργου Πρίντεζη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, είναι φτιαγμένος για αυτά τα παιχνίδια. Σε 5,5 λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο, το έδειξε: 5 πόντοι, ριμπάουντ, σκυλίσια άμυνα και κυρίως πάθος και καθοδήγηση.

Οσο για το ζευγάρι Γουόκαπ-Τζέιμς; Το @3StepsBasket μέτρησε τι έχει κάνει φέτος ο ηγέτης της Μονακό με αντίπαλο τον «δαγκάνα» του Ολυμπιακού, πριν το αποψινό παιχνίδι. Σε 42 λεπτά συμμετοχής, 25 πόντοι (συνολικά), με 8/17 σουτ, 9 ασίστ και 3 λάθη. Εάν τον διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα και στα τρέχοντα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός αυξάνει εντυπωσιακά τις πιθανότητές του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ