Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 75-90

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 75-90

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ΝτεΣον Τόμας ο οποίος πραγματοποιήσε σπουδαία εμφάνιση(25π) η Μπάγερν Μονάχου «άλωσε» το Palau Blaugrana με 75-90 και έφερε στα ίσα την σειρά με την Μπαρτσελόνα (1-1).

Με τον ΝτεΣον Τόμας να κάνει… όργια (25 πόντοι με 6/7 τρίποντα) στο Palau Blaugrana, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έκανε το «μπρέικ» (90-75) και απέκτησε το πάνω χέρι στην προημιτελική σειρά.

Οι Βαυαροί μπορεί την Μεγάλη Τρίτη στο Game 1, να γνώρισαν σχετικά εύκολα την ήττα, ωστόσο επέστρεψαν δριμύτερη και κατάφεραν να «αλώσουν» την έδρα της Μπαρτσελόνα στην πρώτη μεγάλη έκπληξη των play off της Euroleague.

Πέραν του πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού, καθοριστικός για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Αντρέας Ομπστ (15 πόντοι με 4/7 τρίποντα), τα δύο τρίποντα – μαχαιριά του οποίου στο φινάλε της τρίτης περιόδου έγραψαν επί της ουσίας τον επίλογο σε μια αναμέτρηση, στην οποία η Μπάγερν είχε το πάνω χέρι από το πρώτο λεπτό.

H Mπάγερν Μονάχου ξεκίνησε, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, δηλαδή βρισκόμενη μπροστά στο σκορ. Παρά την πίεση των γηπεδούχων, οι Γερμανοί κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα του, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο + 5 (18-23).

Η Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε κάθε αφορμή που της δόθηκε, με πρώτο και καλύτερο τον ΝτεΣον Τόμας (16 πόντοι με 6/8 σουτ), ο οποίος σκόραρε ξανά και ξανά οδηγώντας το γερμανικό προβάδισμα μέχρι το +15 (20-35 στο 13′), μια διαφορά που διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα (33-48).

Στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα βελτιώσε αισθητά την άμυνα της, «ψαλιδίζοντας» σημαντικά την διαφορά (56-61 στο 29′). . Ο Αντρέας Ομπστ έβαλε δύο τρίποντα σε μερικά δευτερόλεπτα με την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου,  με τον Τόμας να παίρνει την «σκυτάλη» και να εκτοξεύει την διαφορά ξανά σε διψήφια διαφορά (56-70 στο 32′).

Τα Βαυαρικά τρίποντα συνέχισαν να πέφτουν βροχή και στην τέταρτη περίοδο, με την Μπάγερν έτσι να φτάνει σε μια σπουδαία νίκη, ισοφαρίζοντας έτσι την σειρά σε 1-1.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-23, 35-48, 56-67, 75-90.

Mπαρτσελόνα

Μπάγερν Μονάχου 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ