Αρμάνι Μιλάνο – Αναντολού Έφες 73-66: Ο Σιλντς την «εκτέλεσε» και έφερε τη σειρά στα ίσα

Αρμάνι Μιλάνο – Αναντολού Έφες 73-66: Ο Σιλντς την «εκτέλεσε» και έφερε τη σειρά στα ίσα

Με τον Σαβόν Σιλντς να κάνει τρομερό δεύτερο ημίχρονο, η Αρμάνι των πολλών προβλημάτων επικράτησε με σκορ 73-66 της Αναντολού Έφες στο Μιλάνο, έφερε τη σειρά στο 1-1 και πλέον πάει στην Τουρκία για να πάρει ό,τι καλύτερο μπορέσει.

Μπορεί να ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με μόλις δύο πόντους και αυτούς στην τελευταία φάση της δεύτερης περιόδου, όμως ο Σαβόν Σιλντς έκανε ένα τρομερό δεύτερο μέρος, ολοκληρώνοντας το ματς με 21, και χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη με σκορ 73-66 στην Αρμάνι, η οποία έκανε το 1-1 στη σειρά.

Οι Ιταλοί παρατάχθηκαν χωρίς τους Λουίτζι Ντατόμε, Νίκολο Μέλι και φυσικά τον Ντίνο Μήτογλου, ενώ έχασαν κατά τη διάρκεια του ματς τους Σέρχι Ροντρίγκεθ και Μάλκολμ Ντιλέινι, όμως βρήκαν τις απαραίτητες λύσεις για να βάλουν δύσκολα στους παίκτες του Εργκίν Αταμάν και με «εκτελεστή» τον Σιλντς υπερασπίστηκαν την έδρα τους και πλέον θα πάνε στην Τουρκία για να πάρουν τουλάχιστον μία νίκη και να φέρουν τη σειρά πάλι στην Ιταλία.

Πέραν του Σιλντς που είχε 21 πόντους και 8 ριμπάουντ, εξαιρετικό ματς έκανε και ο Σέρχι Ροντρίγκεθ που μέτρησε 17 πόντους και 5 ασίστ. Από την άλλη πλευρά, 19 είχε ο Σέιν Λάρκιν και 18 ο Βασίλιε Μίτσιτς, που όμως αποδείχθηκαν πως δεν ήταν αρκετοί.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα*

Στο πρώτο μέρος το προβάδισμα άλλαξε χέρια αρκετές φορές, μέχρι η Αναντολού Έφες να επιβάλλει κάπως τον ρυθμό της και να αρχίσει να χτίζει μια μικρή διαφορά από τις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου. Το σκορ παρέμενε χαμηλό και οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο ώστε να μεγαλώσουν την υπεροχή τους. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου, η Αρμάνι βρήκε την ευκαιρία και με συνεχόμενα καλάθια των Ταρζέφσκι και Σιλντς μπόρεσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και να στείλει τους δύο αντιπάλους στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 33-33.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε στους ίδιους ρυθμούς, όμως από τα μέσα και μετά το ματς έγινε «ροντέο» καθώς ο Σαβόν Σιλντς βρήκε ρυθμό και συνδυασμό με τον εξαιρετικό Σέρχι Ροντρίγκεθ έστειλαν τη διαφορά στο +10! Η Έφες όμως είχε άμεση απάντηση τρέχοντας με τη σειρά της έναν 9-0 και πλησιάζοντας στον πόντο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ιταλοί κατέθεσαν την… ψυχή τους στο παρκέ, βρήκαν μεγάλα καλάθια με τον Σιλντς και έτσι μπόρεσαν να φτάσουν στη νίκη φέρνοντας τη σειρά στο 1-1.

Tα δεκάλεπτα: 19-17, 33-33, 53-52, 73-66

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του ματς*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ