Το «μαύρο κουτί» της συντριβής – Έτσι διαλύθηκε ο Ολυμπιακός από τη Μονακό

Το «μαύρο κουτί» της συντριβής – Έτσι διαλύθηκε ο Ολυμπιακός από τη Μονακό

Ο Ολυμπιακός γνώρισε διασυρμό από τη Μονακό στο ΣΕΦ με 96-72, πραγματοποιώντας βάση αριθμών τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση στη Euroleague.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Μονακό στο ΣΕΦ με το «βαρύ» 96-72, πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν.

Οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σκούρα κόντρα στην παρέα του Μάικ Τζέιμς και μετά το break των Μονεγάσκων ψάχνουν τουλάχιστον μια νίκη την ερχόμενη βδομάδα εκτός έδρας για να μην αποκλειστούν.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έκανε καλό παιχνίδι κάτι που δείχνει και η πολύ μεγάλη διαφορά, μιας και η Μονακό υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πιο βαριά ήττα της φετινή σεζόν (24 πόντοι διαφοράς). Η δεύτερη πιο βαριά ήττα φέτος ήταν και πάλι από τη γαλλική ομάδα στο ματς της regular season στο Πριγκιπάτο (-20).

Από εκεί και πέρα ωστόσο, οι αριθμοί δείχνουν ότι τίποτα δεν λειτούργησε σωστά στον Ολυμπιακό τόσο σε ομαδικό επίπεδο αλλά και σε ατομικό, με τη Μονακό να φτάνει στο φινάλε δίκαια στο break και στην αλλαγή του πλεονεκτήματος της έδρας. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός δέχτηκε 96 πόντους, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος που έχει δεχτεί σε όλη τη σεζόν, ενώ έκανε και 20 λάθη, κάτι που επίσης δεν έχει ξανασυμβεί φέτος.

Αν μάλιστα υπολογίσει κανείς ότι ανά 100 κατοχές είχε 27,8 λάθη η ομάδα του Μπαρτζώκα, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς πως «στράβωσε» το αποψινό ματς. Από εκεί και πέρα όμως και σε ατομικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός είχε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση.

Σλούκας, ΜακΚίσικ και… θολωμένο μυαλό

Ο Κώστας Σλούκας παρότι ξεκίνησε δυνατά με 2 τρίποντα και σκόραρε συνολικά 9 πόντους, τελείωσε το ματς με 5 λάθη, που είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση του φέτος, ενώ στο σύστημα αξιολόγησης είχε -22 που είναι το χαμηλότερο που είχε καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Εκτός από τον Έλληνα γκαρντ όμως που είναι κομβικός στο παιχνίδι των Πειραιωτών, κατώτερος των περιστάσεων ήταν και ο Σακίλ ΜακΚίσικ που είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Ολυμπιακού εδώ και ένα μήνα και κυρίως αυτός που κάνει τη διαφορά μαζί με τον Σλούκα ερχόμενος από τον πάγκο.

Ο Αμερικανός φόργουορντ λοιπόν είχε -21 στο σύστημα αξιολόγησης, έχοντας τη χειρότερη εμφάνιση της σεζόν, ενώ σε αντίστοιχα επίπεδα κινήθηκαν και οι περισσότεροι ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεκίνησε αρκετά καλά και να ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με 16-10 υπέρ του, όμως από εκεί και πέρα τα πάντα πήγαν στραβά. Οι Πειραιώτες φάνηκε να «χάνουν» το μυαλό τους τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και «κατέρρευσαν» στο δεύτερο ημίχρονο. Την ίδια ώρα η Μονακό βρήκε ρυθμό από τα λάθη του Ολυμπιακού κυρίως που ήταν πάρα πολλά (20) και «έτρεξε» στο ανοιχτό γήπεδο, βρίσκοντας εύκολους πόντους.

Και αν πει κανείς ότι μέχρι την τρίτη περίοδο το ματς το πήραν όλοι οι άλλοι Μονεγάσκοι πλην του Τζέιμς, ο Αμερικανός βρήκε ρυθμό κι αυτός στην τρίτη περίοδο και «καθάρισε» το ματς, με τον Ολυμπιακό απλά να είναι ανήμπορος να τον σταματήσει, αλλά και να έχει χάσει πλήρως τη συγκέντρωση του. Κάτι που φαίνεται και από τα πολλά αρνητικά ρεκόρ, αλλά και από το τελικό σκορ, που η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έχει συνηθίσει κανέναν.

Ισοφάρισε την τρίτη πιο βαριά εντός έδρας ήττα

Για να καταλάβει κανείς πόσο κακός ήταν ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ματς με τη Μονακό και κυρίως πως έχασε τη συγκέντρωση του, αρκεί να δει ότι η ήττα με 96-72 που υπέστη στο ΣΕΦ ισοδυναμεί με την 3η μεγαλύτερη εντός έδρας στην EuroLeague.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν γνωρίσει άλλες δύο φορές εντός έδρας ήττα με 24 πόντους διαφορά και πιο συγκεκριμένα από την Αρμάνι Μιλάνο με 99-75 τη σεζόν 2018-19 όπως επίσης και από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 93-69 τη σεζόν 2003-04.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το -51 από την Εφές Πίλσεν τη σεζόν 2004-05 με σκορ 59-110 ενώ στην δεύτερη θέση το -27 από τη σεζόν 2017-18, όταν η Μπαρτσελόνα είχε περάσει νικηφόρα από το ΣΕΦ με 90-63.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ