Πώς αντιδράει ο Ολυμπιακός μετά από break – Στο Μονακό με οδηγό το 2017 (vids)

Πώς αντιδράει ο Ολυμπιακός μετά από break – Στο Μονακό με οδηγό το 2017 (vids)

Ο Ολυμπιακός έχασε το πλεονέκτημα έδρας από τη Μονακό, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. To10.gr σας θυμίζει τις προηγούμενες φορές και το παράδειγμα του 2017.

Ο Ολυμπιακός μετά τη μεγάλη νίκη στο Game 1 με τη Μονακό (71-54), ήταν κατώτερος των περιστάσεων στο Game 2 στο ΣΕΦ και ηττήθηκε με το βαρύ 96-72, χάνοντας το πλεονέκτημα έδρας. Οι ερυθρόλευκοι πλέον είναι υποχρεωμένοι να πάνε στο Μόντε Κάρλο και να κερδίσουν τουλάχιστον ένα παιχνίδι, ώστε να επιστρέψουν σε Game 5 στο ΣΕΦ για να διεκδικήσουν την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου.

Η εικόνα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στο ματς της Παρασκευής δεν ήταν καθόλου καλή, ο Έλληνας τεχνικός περιμένει πολύ καλύτερη εικόνα στο Μονακό, ενώ το τρίτο ματς της σειράς είναι «κλειδί» για το ποιά θα είναι η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός έχει ξαναβρεθεί σε παρόμοια θέση στο παρελθόν και ειδικά από τη στιγμή που θεσπίστηκε από τη Euroleague σειρά «best of five» στα play off.

Ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί το break στο ΣΕΦ διαθέτοντας το πλεονέκτημα έδρας τρεις φορές στο παρελθόν. Κόντρα στη Μονακό ήταν η τέταρτη. Η πρώτη ήταν το 2011 απέναντι στη Σιένα, γνωρίζοντας στο τέλος τον αποκλεισμό. Η δεύτερη κόντρα στην Εφές (2017), παίρνοντας στο τέλος μία παλικαρίσια πρόκριση, ενώ το 2018 η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν αυτή που έκανε break στο ΣΕΦ και τελικά πήρε την πρόκριση για το Final Four.

Η σειρά του 2017 οδηγός για τον Ολυμπιακό

Πριν πέντε χρόνια ο Ολυμπιακός βρέθηκε για τελευταία φορά σε Final Four, όμως πριν βρεθεί εκεί χρειάστηκε να γυρίσει από το 1-1 στη σειρά με την Εφές στην οκτάδα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πλεονέκτημα έδρας, όμως δέχτηκαν break, αλλά στο Game 5 πήραν τεράστια πρόκριση.

Η Εφές είχε περάσει από το ΣΕΦ στο Game 2 με 71-73, χάρη σε καλάθι του Άλεξ Κιρκ στο φινάλε, με τη σειρά να μεταφέρεται στην Πόλη.

Εκεί, το τρίτο ματς πήγε ξανά στους Τούρκους (64-60), όμως στο τέταρτο, με τον Βασίλη Σπανούλη να σκοράρει 18 και τον Πρίντεζη 11, οι Πειραιώτες πήραν το διπλό με 74-62 και επέστρεψαν τη σειρά στο ΣΕΦ, όπου και την «καθάρισαν» με 87-78.

Οι σειρές με Σιένα και Ζαλγκίρις που θέλει να… ξεχάσει

Από τις τρεις φορές, μόνο στη σειρά του 2017 με την Εφές κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση ο Ολυμπιακός και να πάρει την πρόκριση στο Final Four. Στις άλλες δυο δεν τα κατάφερε, παρότι έφτασε κοντά είτε στο Game 3 είτε στο Game 4…

Το 2011, μετά το απίθανο 89-41 απέναντι στη Σιένα, ήρθε το μπρέικ με 65-82, με τους Ιταλούς να παίρνουν την πρόκριση για το Final Four της Βαρκελώνης με 3-1, νικώντας και στα δυο ματς (81-72, 88-76), με τον Ολυμπιακό να πετάει στα σκουπίδια το πλεονέκτημα έδρας που με τόσο κόπο είχε κερδίσει…

Επτά χρόνια μετά όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποκλειστεί και δεύτερη φορά με πλεονέκτημα έδρας, αυτή τη φορά κόντρα στη Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. O Oλυμπιακός έχει κάνει εξαιρετική σεζόν στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, παίζει στα playoffs με το πλεονέκτημα έδρας και αντίπαλος είναι η Ζαλγκίρις. Οι Πειραιώτες φαντάζουν το ξεκάθαρο φαβορί, όμως οι Λιθουανοί καταφέρνουν να πάρουν διπλό στο ΣΕΦ.

Και μάλιστα με το καλημέρα, αφού επικρατεί με 87-78 στο πρώτο ματς στην παράταση. Και παρότι στο δεύτερο παιχνίδι στο φαληρικό γήπεδο επικρατεί σχετικά άνετα με 79-68, η σειρά μεταφέρεται στο Κάουνας. Και εκεί ο Ολυμπιακός δεν έχει τύχη, αφού ο Γιώργος Πρίντεζης τίθεται νοκ-άουτ και η ομάδα «καταρρέει».

Οι ερυθρόλευκοι χάνουν με κάτω τα χέρια με 80-60 στο τρίτο ματς της σειράς, ενώ στο τέταρτο ηττήθηκαν 101-91, χωρίς να παίξουν άμυνα. Όπως είναι λογικό ο αποκλεισμός έρχεται και το Βελιγράδι χάνεται. Φέτος, ο Ολυμπιακός ελπίζει να μην έχει παρόμοια τύχη και αυτή τη φορά να βρεθεί στο Βελιγράδι.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ