Λαμόνικα: «Είχα μια απίθανη ζωή χάρη στη διαιτησία και κυρίως χάρη στην Euroleague»

Λαμόνικα: «Είχα μια απίθανη ζωή χάρη στη διαιτησία και κυρίως χάρη στην Euroleague»

Ο Λουίτζι Λαμόνικα επισημοποίησε την απόσυρσή του από τα παρκέ και τόνισε πως πολλοί διαιτητές σε όλο τον κόσμο ονειρεύονται να σφυρίξουν ένα παιχνίδι της Euroleague.

Ο Λουίτζι Λαμόνικα λίγο μετά τον τελικό του Final Four του Βελιγραδίου ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Εφές Αναντολού, όπου οι Τούρκοι έκαναν το back to back ανακοίνωσε και επίσημα πως αποσύρεται από τα παρκέ μετά από 26 χρόνια.

Ο Λουίτζι Λαμόνικα ξεκίνησε την διαιτητική του καριέρα πίσω στο 1980 και η πρώτη του επαφή με την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση έγινε το 2002. Στα 56 του πλέον χρόνια, και έχοντας πιάσει το όριο ηλικίας που προβλέπεται, ο Ιταλός διαιτητής θα κρεμάσει την σφυρίχτρα του ολοκληρώνοντας μία πορεία (περίπου) 1000 αγώνων με παρουσία σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, αλλά και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε δηλώσεις του ο Ιταλός ρέφερι ανέφερε πως είχε μια απίθανη ζωή χάρη στη διαιτησία και κυρίως χάρη στην Euroleague, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι μια πραγματική ευρωπαϊκή λίγκα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Λαμόνικα:

«Είδα ένα μικρό γκρουπ ευρωπαϊκών ομάδων να φτιάξουν ένα νέο κόνσεπτ διοργάνωσης στην ήπειρό μας, το οποίο χρόνο με τον χρόνο έγινε ολοένα και μεγαλύτερο και έφερε περισσότερους fans και χορηγούς όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε όλο τον κόσμο. Τα παιχνίδια μεταδίδονται τηλεοπτικά πλέον σε κάθε ήπειρο και οι συνάδελφοί μου από την Αμερική, την Ασία και την Ωκεανία τα παρακολουθούν και ονειρεύονται να σφυρίξουν σε αυτά. Μπόρεσα να ζήσω αυτό το όνειρο για πολλά χρόνια. Με έκανε περήφανο που ήμουν ένα μικρό μέρος αυτού του προϊόντος.

Είχα μια απίθανη ζωή χάρη στη διαιτησία και κυρίως χάρη στην Euroleague, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι μια πραγματική ευρωπαϊκή λίγκα, η πιο δυνατή και πιο σκληρή διοργάνωση στον κόσμο μετά τα πλέι οφ του ΝΒΑ».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ