Euroleague: Ο μεταγραφικός «πόλεμος» ξεκίνησε

Euroleague: Ο μεταγραφικός «πόλεμος» ξεκίνησε

Σε έντονη κινητικότητα οι περισσότερες ομάδες τις Euroleague

Θερμότερο από κάθε άλλη φορά αναμένεται το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι στη Euroleague, με την συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων να έχει βάλει ήδη σε εφαρμογή τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Ακόμα κι εκείνες που βρίσκονται ακόμα σε αγωνιστικό mood διεκδικώντας το εγχώριο πρωτάθλημα, έχουν -άλλες φανερά κι άλλες όχι- αρχίσει να δραστηριοποιούνται στην αγορά.

Η ανακύκλωση παικτών και προπονητών εντός EuroLeague αναμένεται και φέτος μεγάλη, καθώς η δυσκολία και οι ιδιαιτερότητες της διοργάνωσης κάνουν πολλά κλαμπ διστακτικά στο να φέρνουν παίκτες που δεν την γνωρίζουν. Από την άλλη, η απορρόφηση παικτών από τις τρεις ρωσικές ομάδες που θα μείνουν εκτός νυμφώνος, κάνει ακόμα πιο ελκυστικό το μεταγραφικό παζάρι.

Μέχρι τώρα πιο έντονα φαίνεται να κινείται η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφες που ανακοίνωσε την απόκτηση του Γουίλ Κλάιμπερν από την ΤΣΣΚΑ ενώ έχει έρθει σε συμφωνία και τον Άντε Ζίζιτς, ενώ σημαντικές προσθήκες αναμένουμε και από την έτερη τουρκική ομαδα την Φενέρ που ετοιμάζεται να παραδώσει τα κλειδιά της στον Δημήτρη Ιτούδη. Το επόμενο Final Four θα γίνει στην Πόλη άλλωστε κι αυτό αποτελεί ένα εξτρα κίνητρο για αμφότερες.

Με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα η Φενέρ θα αλλάξει και τους δυο βασικους γκαρντ της, με τον Ντε Κολό να οδεύει προς Βαλένθια και τον Πιέρια Χένρι να ακούγεται έντονα για την Ρεάλ. Θα χασει ομως και τον Γιαν Βεσέλι, ο οποιος ετοιμάζει βαλίτσες για Βαρκελώνη ώστε να καλύψει το κενό του Μπράντον Ντέιβις, η επόμενη μέρα του οποίου αναμένεται να τον βρει στο Μιλάνο.

Την αντίθετη διαδρομή από το Πόλη-Βαρκελώνη του Τσέχου σέντερ, δεν αποκλείεται να κάνουν δυο νυν παίκτες των «Μπλαουγκράνα».Ο λόγος για τους Νικ Καλάθη και Νάιτζελ Χέιζ, οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο της Φενέρ. Ο Αμερικανός φόργουορντ αποκτήθηκε πέρυσι από την Ζαλγκίρις ως μια από τις πρώτες κινήσεις του Σάρας, όμως πιθανότατα θα αποχωρήσει από το «Παλάου», καθώς ούτε αγωνιστικά ταίριαξε με την ομάδα, ούτε και οι σχέσεις του με τον Λιθουανό προπονητή… ευνοούν τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Η περίπτωση του Νικ Καλάθη είναι διαφορετική μιας και ο διεθνής άσος έχει έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου με την Μπαρτσελόνα και φυσικά κανένα παράπονο δεν υπάρχει από εκείνον. Το ζήτημα είναι ότι έχει ένα βαρύ συμβόλαιο και η πρόθεση των Καταλανών, είναι όχι μόνο να συμμαζέψουν το μπάτζετ τους, αλλά και να δημιουργήσουν το περιθώριο, ώστε να επαναφέρουν στις τάξεις τους τον Τομας Σατοράνσκι. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να βρεθεί κάποια φόρμουλα και ο Καλάθης να αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του ίδιου προπονητή τόσο σε επίπεδο εθνικής ομάδας όσο και συλλόγου.

Η Φενέρ, τέλος, φαίνεται ότι έχει προσφέρει ένα μεγάλο συμβόλαιο στον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ώστε να καλύψει το κενό του Βέσελι, ενώ για τις θέσεις των γκαρντ έχει ψηλά στη λίστα της τόσο τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ, όσο και τον 24χρονο Τζόναχ Μάθιους, που εντυπωσίασε στην Πολωνία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ