Πώς ο Μήτογλου μπορεί να γίνει το «κλειδί» του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό

Πώς ο Μήτογλου μπορεί να γίνει το «κλειδί» του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ντίνου Μήτογλου που «ξεκλειδώνει» όλο τον σχεδιασμό του, όμως περιμένει την απόφαση των αρχών για την υπόθεση του ντόπινγκ

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα, ενώ έφτασε μέχρι το Final Four στην Ευρώπη.

Οι ερυθρόλευκοι εντυπωσίασαν στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, «καθάρισαν» τον Παναθηναϊκό στους τελικούς με 3-0 νίκες και πλέον βάζουν μπροστά το πλάνο ενίσχυσης, προκειμένου να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι την επόμενη σεζόν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μένει στο λιμάνι, οι περισσότεροι παίκτες έχουν συμβόλαιο και για του χρόνου και πλέον ο Ολυμπιακός ψάχνει 2-3 «πινελιές» στο ρόστερ του που θα τον «εκτοξεύσουν». Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα στο λιμάνι, αφού ο Γιώργος Πρίντεζης «κρεμάει» τα παπούτσια του, οι Λιβιό Ζαν Σαρλ και Κουίνσι Έισι θα αποχωρήσουν, ενώ το πιθανότερο είναι να γίνει κάτι ανάλογο και με τον Χασάν Μάρτιν.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα βγει στην αγορά για τουλάχιστον δυο παίκτες στις θέσεις «4» και «5» και το ιδανικό σενάριο που έχουν στο μυαλό τους οι Πειραιώτες περιλαμβάνει τον Ντίνο Μήτογλου. Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Έλληνα ψηλό, όμως παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του ντόπινγκ.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν πρόκειται να κάνουν την παραμικρή κίνηση για τον Μήτογλου, αν δεν βγει η απόφαση των αρχών για την υπόθεση του ντόπινγκ και τη διαφαινόμενη τιμωρία του. Τις επόμενες μέρες ο Μήτογλου θα μάθει την ποινή που θα του επιβληθεί και θα κινηθεί αναλόγως, φτάνοντας ακόμη και στο CAS αν ξεπεράσει τα δυο χρόνια.

Τα σενάρια για την ποινή που θα επιβληθεί στον Μήτογλου

Από τις 29 Μαρτίου που ανακοινώθηκε επίσημα από την Αρμάνι Μιλάνο πως βρέθηκε θετικός σε έλεγχο που διενεργήθηκε, ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ δεν αγωνίζεται, ενώ περιμένει με αγωνία να μάθει το μέγεθος της ποινής του.

Το καλό σενάριο που προβλέπει ποινή αποκλεισμού και μικρότερη του ενός χρόνου (ίσως και έξι μήνες) είναι κάτι που θα ήθελε η πλευρά του παίκτη, αν και λόγω της αυστηροποίησης των ποινών ο διετής αποκλεισμός είναι κάτι που υπάρχει στο τραπέζι.

Σε αυτή την περίπτωση ο Μήτογλου θα προσφύγει στο CAS για να μειώσει την ποινή από τα δυο έτη. Ήδη οι νομικοί που είναι στο πλευρό του Έλληνα ψηλού έχουν καταθέσει όλα τα έγγραφα που μπορούν να διευκολύνουν μια μειωμένη ποινή.

Γιατί «ξεκλειδώνει» τον ερυθρόλευκο σχεδιασμό…

Ο Μήτογλου εφόσον τιμωρηθεί με κάποια ποινή χαμηλή από τις αρχές, δηλαδή ύψους 6 μηνών, τότε ο Ολυμπιακός δεδομένα θα μπει στο… παιχνίδι της απόκτησης του. Και δεν θα είναι ο μόνος, αφού πρόκειται για έναν ψηλό που μπορεί να αγωνιστεί και σαν πάουερ φόργουορντ και σαν σέντερ.

Είναι ένας σύγχρονος ψηλός που μπορεί να σουτάρει αλλά και να παίξει με πλάτη. Πέρα από τον Ολυμπιακό λοιπόν και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες και ίσως και ο Παναθηναϊκός να κυνηγήσουν την υπογραφή του.

Για τους νταμπλούχους Ελλάδας, μια ενδεχόμενη μεταγραφή του Μήτογλου θα είναι κομβική σε όλο τον σχεδιασμό. Πάντα ανάλογα την ποινή που θα του επιβληθεί. Ο 26χρονος διεθνής θα «λύσει» τα χέρια του Μπαρτζώκα στο πλάνο του καλοκαιριού, αφού ουσιαστικά θα είναι ένας παίκτης που θα «καλύψει» δυο αποχωρήσεις. Και του Ζαν Σαρλ και του Πρίντεζη, από τον οποίο έχει «κλέψει» αρκετά στοιχεία από το παιχνίδι του.

Την ίδια ώρα όμως και με τον Γάλλο ταιριάζει αγωνιστικά, αφού είναι ένα 4αρι που μπορεί να παίξει στο «5» και να δώσει πολλές και σημαντικές λύσεις. Αυτόματα λοιπόν, «κερδίζει» έναν παίκτη στον σχεδιασμό ο Μπαρτζώκας.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως με τον Μήτογλου είναι φυσικά ότι είναι Έλληνας. Και όχι ένας οποιοσδήποτε Έλληνας, αλλά βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας, παίζει χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και θα προστεθεί σε έναν πολύ δυνατό κορμό γηγενών παικτών. Έναν ελληνικό κορμό που θα μπορεί να είναι μαζί για χρόνια με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν στα συμβόλαια στον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως o Μήτογλου είναι ένας παίκτης που ήθελε ο Μπαρτζώκας από πέρσι όταν έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, προσπάθησε να τον αποκτήσει, όμως δεν τα κατάφερε, αφού προτίμησε τη Μιλάνο. Ακόμα, ο Μήτογλου είναι ιδανικό συμπλήρωμα στη θέση «4» για τον Βεζένκοφ, καθώς είναι διαφορετικοί παίκτες.

Τέλος ο Έλληνας ψηλός στα 13 ματς που αγωνίστηκε με την Αρμάνι στη Euroleague είχε κατά μέσο όρο 7,6 πόντους, 4,2 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ, 0,8 κλεψίματα, 0,4 τάπες και 9,2 στο σύστημα αξιολόγησης ανά παιχνίδι. Τα νούμερα του δεν εντυπωσιάζουν, όμως ο Μήτογλου μέχρι να βρεθεί θετικός στον έλεγχο ντόπινγκ ήταν κομβικός στο παιχνίδι της ομάδας του Ετόρε Μεσίνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ