Τάιλερ Ντόρσεϊ… ώρα μηδέν

Τάιλερ Ντόρσεϊ… ώρα μηδέν

Η εβδομάδα της... κρίσης έρχεται για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που αναμένεται να απαντήσει στην πρόταση του Ολυμπιακού. Σε πολύ καλό κλίμα οι συζητήσεις, μικρές οι διαφορές...

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς κατέκτησε το νταμπλ κόντρα στον Παναθηναϊκό με το εμφατικό 3-0 στους τελικούς της Basket League.

Οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ μετά από έξι χρόνια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δημιούργησε ένα εντυπωσιακό σύνολο και πλέον έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν, με σκοπό οι νταμπλούχοι να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι.

Τα δεδομένα είναι λίγο πολύ συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό και η υπόθεση που «καίει» δεν είναι άλλη από την παραμονή του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κρατήσουν και τη νεα σεζόν τον ομογενή γκαρντ πάση θυσία, αφού είναι και βασική απαίτηση του Μπαρτζώκα. Όμως ο ίδιος ρίχνει «ματιές» στο ΝΒΑ, θα ήθελε να επιστρέψει αν βρει φυσικά καλή πρόταση, αλλά προς το παρόν δεν έχει κάτι που να τον ενδιαφέρει στα χέρια του.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του κάνει μεγάλη προσπάθεια να τον κρατήσει, είναι σε επαφές με την πλευρά του εδώ και αρκετούς μήνες και έχει καταθέσει μια δελεαστική πρόταση σε όλα τα επίπεδα στον ομογενή γκαρντ (χρήματα, ρόλος).

Πριν λίγο καιρό ο Ντόρσεϊ δεν θα συζητούσε καν το ενδεχόμενο να μην πάει στο ΝΒΑ, όμως πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ έμεινε άκρως ικανοποιημένος από την παρουσία του στους «ερυθρόλευκους», κατέκτησε το νταμπλ, είχε έναν ρόλο που του άρεσε, ενώ την ίδια ώρα η ομάδα είχε ένα φοβερό κλίμα.

Όσα του είπε ο Μπαρτζώκας έναν χρόνο πριν έγιναν πράξη, όπως και τα λόγια των προέδρων και ο Ντόρσεϊ κάνει δεύτερες σκέψεις πλέον σχετικά με το μέλλον του.

Ολυμπιακός και Ντόρσεϊ βρίσκονται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις για διετές συμβόλαιο συνεργασίας με αυξημένες αποδοχές, με μια «δικλείδα» για τον ομογενή γκαρντ που δεν είναι άλλη από το NBAout το επόμενο καλοκαίρι. Ενδεχομένως να μπει και σε αυτό το καλοκαίρι κάτι αντίστοιχο, απλά για λίγες μέρες, αν και εφόσον ανανεώσει… Με τα τωρινά δεδομένα ο Ντόρσεϊ είναι θέμα χρόνου να συμφωνήσει και να μείνει στο λιμάνι για 1+1 χρόνια με τις απολαβές του να φτάνουν ακόμη και το 1.1 εκατ. δολάρια.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η υπόθεση Ντόρσεϊ είναι στην τελική της ευθεία. Μέσα σε αυτή τη βδομάδα θα απαντήσει στην πρόταση του Ολυμπιακού, οι πιθανότητες να πει «ναι» είναι αρκετές και όλα δείχνουν πως θα επιλέξει άλλη μια σεζόν να μείνει στο λιμάνι. Εκεί που με το «καλημέρα» αγαπήθηκε και ένιωσε άνετα, εκεί που κατέκτησε νταμπλ και έφτασε μέχρι το Final Four του Βελιγραδίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον Ολυμπιακό ο Ντόρσεϊ είναι ο πρώτος στόχος του σχεδιασμού, όμως ταυτόχρονα, δεν θέλουν να τραβήξει για μεγάλο διάστημα η υπόθεση. Θέλουν να κλείσουν γρήγορα και έγκαιρα τη συγκεκριμένη ανανέωση, ώστε στη συνέχεια να στραφούν και στις υπόλοιπες κινήσεις.

Ή σε μια αντίθετη περίπτωση, αν πάρει αρνητική εξέλιξη η ανανέωση του τότε και πάλι ο Ολυμπιακός θέλει να τελειώσει άμεσα για να θέσει σε λειτουργία το plan b της ενίσχυσης του ρόστερ που δεν θα περιλαμβάνει Ντόρσεϊ μεν, αλλά παίκτη με παρόμοια ή και πιο καλά στοιχεία από τον ομογενή γκαρντ. Κάτι που ωστόσο δεν είναι εύκολο, μιας και πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού.

Κλείνοντας, ο Ντόρσεϊ μετά από μια σεζόν που κατέκτησε δυο τίτλους στην Ελλάδα και έφτασε μέχρι το Final Four, είχε συνολικά 12,8 πόντους, 2,3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 0,5 κλεψίματα και 10,3 στο σύστημα αξιολόγησης της Euroleague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ