Ελίτ λύση με Κρις Σίνγκλετον για τον Ολυμπιακό (Vids)

Ελίτ λύση με Κρις Σίνγκλετον για τον Ολυμπιακό (Vids)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας του έσωσε την καριέρα και έμαθε το ευρωπαϊκό μπάσκετ στον Σίνγκλετον. Το ενδεχόμενο να συνεργαστούν ξανά, μόνο απίθανο δεν είναι.

Ο Ολυμπιακός δεν στοχεύει σε ανοικοδόμηση. Τα θεμέλια, αλλά και το οικοδόμημα της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, είναι γερά. Το μόνο που χρειάζεται για να ανέβει επίπεδο η ομάδα του Πειραιά, να επιστρέψει στο Final Four και να διεκδικήσει τον τίτλο, είναι 2-3 προσεκτικές κινήσεις, που θα ανεβάσουν επίπεδο το ρόστερ. Κινήσεις που ήδη μελετάει ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους συνεργάτες του και τη διοίκηση. Κινήσεις που θα δώσουν το κάτι παραπάνω στο σύνολο. Με το όνομα του Κρις Σίνγκλετον να ακούγεται ολοένα και περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο 32χρονος φόργουορντ/σέντερ αποχώρησε από την Αναντολού Εφές. Τη θεση του στο rotation των Τούρκων πήρε ο Αμάτ Εμπαγιέ, καθώς ο Αταμάν επέλεξε να έχει άλλο στιλ παίκτη. Και κάπως έτσι, ένας από τους καλύτερους ψηλούς και πιο αθλητικούς παίκτες της σύγχρονης εποχής της Ευρωλίγκας, κυκλοφορεί ελεύθερος. Με το όνομά του να φτάνει αυτόματα στα χέρια των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Αν και αυτό επί της ουσίας είναι περιττό.

Ο Σίνγκλετον οφείλει εν πολλοίς την ευρωπαϊκή του σταδιοδρομία στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Αυτός τον ανακάλυψε «τελειωμένο» από το ΝΒΑ το 2015, τον πήρε στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, του άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού και ουσιαστικά προσέφερε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έναν παίκτη της ελίτ. Που κάνει σπουδαία πράγματα τα τελευταία 7 χρόνια. Και ο οποίος θα μπορούσε εν έτει 2022, να αποτελέσει την απάντηση σε πολλά ερωτήματα για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν.

Ο Σίνγκλετον μπορεί να αποτελέσει τον παίκτη που θα υπερκαλύψει το κενό του Πρίντεζη, αλλά παράλληλα μπορεί να είναι και ο «δεύτερος» σέντερ πίσω από τον Φαλ. Καλύπτοντας και το «4» και το «5», ως μια τρομερή αναβάθμιση στον ρόλο που είχαν Ζαν-Σαρλ και «Πριντ» μαζί. Ναι, στο «4» ο Ολυμπιακός έχει τον Βεζένκοφ, που είναι ο νέος ηγέτης, αλλά ο Αμερικανός μπορεί να «ταιριάξει» και με τον Σάσα, αλλά και με κάθε άλλον παίκτη στο πλευρό του. Σε όλα τα σχήματα και όλες τις τακτικές.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει στη λίστα του τον Σίνγκλετον, που κυκλοφορεί ελεύθερος. Τον είχε και παλαιότερα, αλλά το φλερτ δεν είχε τελεσφορήσει. Τώρα ο Αμερικανός δεν αποκλείεται να σκεφτεί διαφορετικά την προοπτική να εργαστεί ξανά υπό τις οδηγίες του προπονητή που «έσωσε» την καριέρα του. Διότι όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί, «έχω συνεργαστεί με πολλούς προπονητές. Αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν αυτός που μου μίλησε για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μου εξήγησε πολλά πράγματα και μου έμαθε πως παίζεται το μπάσκετ στην Ευρώπη. Αν γνωρίσεις τον Μπαρτζώκα καταλαβαίνεις πως είναι ο προπονητής που θέλει κάθε παίκτης να έχει. Συμφωνώ απόλυτα με τη φράση που είχε πει ο Ντιλέινι, είναι προπονητής για τους παίκτες ο Μπαρτζώκας».

Μένει να φανεί εάν θα είναι και προπονητής για τον… ίδιο. Με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται για τα καλά στην αγορά και να δείχνει ότι έχει άλλες προτεραιότητες σε αυτή τη φάση. Αλλά είναι σαφές ότι η περίπτωση Σίνγκλετον είναι από εκείνες που δεν μπορείς να αψηφήσεις. Και το όνομα του δις κατόχου της Euroleague, είναι για τα καλά στο προσκήνιο για τους νταμπλούχους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ