Σφαιρόπουλος : «Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα έδρας»

Σφαιρόπουλος : «Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα έδρας»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε ότι ο Ολυμπιακός «πληγώθηκε» από τις απουσίες του, δεν κοιτάει τον αντίπαλο και θέλει το ΣΕΦ καμίνι για να περάσει στο Final 4 του Βελιγραδίου.

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την ήττα από την Ζαλγκίρις, καθώς έλειπαν 4 παίκτες και το ματς κρίθηκε στην παράταση.

O Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε: «Συγχαρητήρια για τη νίκη  της Ζαλγκίρις. Στο τέλος το παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι. Και στο τέλος της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού καις στην παράταση. Μικρές λεπτομέρειες, μία κακή άμυνα και μία κακή επίθεση έκριναν το παιχνίδι.

Με το ροστερ που είχαμε προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο. Ήταν εμφανές ότι οι ψηλοί μας ήταν λίγοι και είχαμε πρόβλημα στο να προστατέψουμε το καλάθι και να παίξουμε άμυνα. Ελπίζω όλοι να επιστρέψουν στην προπόνηση να δούμε ποιοι θα είναι πίσω  και να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια της Ευρωλίγκας.

Αναφορικά με το γεγονός ότι χάθηκε το ματς για το ποια ομάδα θα ήθελε στα πλέι οφ είπε: «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά στο σκορ και θα μετρήσει πολύ αυτός που θα είναι στην καλύτερη κατάσταση και αυτός που θα έχει κάνει τη τακτική του καλύτερά στο γήπεδο. Οπότε δεν μπορώ ότι μία ομάδα είναι καλύτερη από την άλλη. Παίζουνε οι καλύτερες από ένα μαραθώνιο 30 αγωνιστικών. Θέλουμε να  εκμεταλλευτούμε  το πλεονέκτημα έδρας μας, να γεμίσει το γήπεδο και να βοηθήσει τη ομάδα στα πλέι οφ στα πρώτα παιχνίδια που έχουμε».

Για το αν μία τέτοια ήττα είχε και τα θετικά της, ο Σφαιρόπουλος είπε: «Σίγουρα όλοι προσπάθησαν και όλοι βοηθήσουν την ομάδα να κερδίσει. Είχαμε ένα καλό διάστημα στην αρχή κυρίως αμυντικά. Χαλαρώσαμε τόσο πολύ που χάσαμε μία διαφορά μεγάλη σε τρία λεπτά. Όλοι προσπαθήσαν και η ομάδα έχει το ρόστερ απλώς θέλω και να δω περισσότερα  στο γήπεδο για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πολεμοφόδια που έχουμε».

Τέλος ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: «Δεν νομίζω ότι δεν παίξαμε καλά για να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Στην παράταση χάθηκε το ματς. Βρείτε μου μια ομάδα που χάνει 4 παίκτες της από την  φροντ λάιν και μπορεί να παίξει. Ο Παπανικολάου είναι εκτός 4 εβδομάδες, ο Πρίντεζης είναι 2 εβδομαδες, και δεν έπαιξαν οι ΜακΛίν και  Τιλί. Με  τέσσερις παίκτες στη φροντλάιν, τι να κάνουν και οι παίκτες που παίζουν. Πείτε μου μία ομάδα που είχε τέσσερις απουσίες αυτές τις θέσεις. Είναι σε συγκεκριμένες θέσεις. Λιγοστεύουν οι επιλογές και χάσαμε σε λεπτομέρειες.

Έχουμε τα δύο παιχνίδια για το Ελληνικό πρωτάθλημα που θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να παίξουμε καλά για τα πλέι οφ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ