Ντόρσεϊ vs Κάνααν και Νέντοβιτς vs Γκριγκόνις: Η απόλυτη σύγκριση (vids)

Ντόρσεϊ vs Κάνααν και Νέντοβιτς vs Γκριγκόνις: Η απόλυτη σύγκριση (vids)

Ντόρσεϊ και Νέντοβιτς αποτελούν παρελθόν από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο Κάνααν ανακοινώθηκε στο λιμάνι, ο Γκριγκόνις έρχεται στο τριφύλλι και To10 κάνει τη σύγκριση...

Το φετινό καλοκαίρι είναι γεμάτο για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μεταγραφικά, που προχωρούν αναπόφευκτα σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ τους.

Αρχικά ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον βασικό του σούτινγκ γκαρντ τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και μερικές ώρες αργότερα ο Παναθηναϊκός είδε το καλύτερο επιθετικό του όπλο, τον Νεμάνια Νέντοβιτς να υπογράφει στον Ερυθρό Αστέρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγουν στην αγορά για τους αντικαταστάτες τους. Πρώτα ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Αϊζάια Κάνααν από την Γαλατασαράι που πήγε τον Μάρτιο από την Ρωσική Ούνιξ Καζάν λόγω του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, ενώ από την πλευρά τους οι «Πράσινοι» βρίσκονται στην ανταλλαγή συμβολαίων με τον Λιθουανό γκάρντ Μάριους Γκριγκόνις.

Τι κερδίζουν και τι χάνουν οι «αιώνιοι»…

Η υπηκοότητα του Ντόρσεϊ και η…τρέλα του Κάνααν

Οι Πειραιώτες από την αποχώρηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ χάνουν δυο πολύ σημαντικά στοιχεία που χρειάζονται σε κάθε Ελληνική ομάδα. Αρχικά είναι κάτοχος  ελληνικού διαβατηρίου το οποίο έλυνε τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας κόουτς στο ροστερ του είχε έναν τρομερό σκόρερ που δεν είχε πρόβλημα να αγωνίζεται σε «καυτές» έδρες όπως στο ΟΑΚΑ και… γλίτωνε μια θέση ξένου σε άλλες θέσεις που το ελληνικό στοιχείο έχει μεγάλες ελλείψεις.

Όμως ο ομογενής γκαρντ ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αμερική και το ΝΒΑ, ενημέρωσε τον Ολυμπιακό για την απόφαση του και οι νταμπλούχοι Ελλάδος βρήκαν τον αντικαταστάτη του στα χέρια του Κάνααν.

Ο Αμερικανός γκαρντ στην παρθενική του σεζόν στην Euroleague είχε μέσο όρο 11.8 πόντους και 1.3 ασίστ. Είναι κοντός (1.83) για το αμυντικό στυλ του Μπαρτζώκα που είναι κυρίως με αλλαγές μαρκαρισμάτων αλλά είναι πολύ καλύτερος δημιουργικά από τον ομογενή γκαρντ και το προτέρημά του είναι το πολύ καλό πρώτο βήμα που δύσκολα ανακόπτεται από τους αντίπαλους ψηλούς.

Οι «ραψωδίες» του Νέντοβιτς και η ισορροπία του Γκριγκόνις

Το «Τριφύλλι» φέτος αναζητάει την επιστροφή του στην post-season της Euroleague που εδώ και δυο  χρόνια μόνο ως κομπάρσος μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το επιθετικό «κουπί» αυτά τα δυο χρόνια το τραβούσε σε απόλυτο βαθμό ο Νεμάνια Νέντοβιτς. O Σέρβος γκαρντ πέρυσι είχε σε 26 συμμετοχές 14.3 πόντους και 3.2 ασίστ σε μια χρόνια που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σχεδόν στον πάτο της βαθμολογίας.

Στα θετικά του ήταν ότι στην καλή του μέρα δεν υπήρχε αντίπαλος να τον σταματήσει αλλά στα αρνητικά του είναι ότι παίρνει πολλές εξεζητημένες προσπάθειες που χαλάνε το παιχνίδι της ομάδας του.

Στη θέση του εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, έρχεται ο Λιθουανός Μάριους Γκριγκόνις από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πιο παίκτης ομάδας από τον Νεμάνια Νέντοβιτς, δεινός σουτέρ με ποσοστό καριέρας στο τρίποντο 44% και από τα στατιστικά του φαίνεται ότι δεν χάνει στην κυριολεξία βολή αφού έχει ποσοστό το εξωφρενικό 93%.

Ταυτόχρονα ο 28χρονος κοντός είναι πολύ καλύτερος αμυντικά και αντέχει το μπασκετικό «ξύλο» που ταιριάζει στα «θέλω» του Ντέγιαν Ράντονιτς. Γενικότερα, ο Λιθουανός γκαρντ είναι ένας παίκτης που συγκριτικά με τον Σέρβο θα «κολλήσει» καλύτερα στο πλάνο του Μαυροβούνιου τεχνικού, ο οποίος θέλει να δώσει βάση κυρίως στο αμυντικό κομμάτι του φετινού Παναθηναϊκού…

Επιμέλεια: Αντώνης Τσεσμελής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ