Ευρωλίγκα : Με 18 ομάδες από το 2019, παίρνει wild card η Μπάγερν Μονάχου!

Ευρωλίγκα : Με 18 ομάδες από το 2019, παίρνει wild card η Μπάγερν Μονάχου!

Κι επίσημα αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων της Ευρωλίγκας, καθώς όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια Αρχή, από τη σεζόν 2019/20, το πρωτάθλημα θα διεξάγεται με 18 ομάδες.

Οπως είχε αποκαλύψει to.10.gr σε blog του Γιώργου Κογκαλίδη, η Ευρωλίγκα διευρύνεται κι επίσημα πλέον! Οπως ενημέρωσε η διοργανώτρια Αρχή, από τη σεζόν 2019/20, οι ομάδες που θα μετέχουν θα αυξηθούν από τις 16 στις 18!

Μάλιστα η μία ομάδα που θα προστεθεί, θα είναι η Μπάγερν Μονάχου, που θα εξασφαλίσει wild card για δύο αγωνιστικές περιόδους.

Από εκεί και πέρα, η γαλλική Βιλερμπάν είναι μία από τις ομάδες που ακούγονται ώστε να εξασφαλίσει το άλλο «εισιτήριο» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Με τον γαλλικό σύλλογο γίνονται συζητήσεις και επαφές και το πιθανότερο είναι να και αυτή να λάβει wild card για το ίδιο χρονικό διάστημα όπως και οι Βαυαροί.

Άλλωστε οι αγορές της Γερμανίας και της Γαλλίας θεωρούνται σημαντικές από εμπορικής άποψης και θεωρούνται ελκυστικές από την Ευρωλίγκα.

Αυτό που ακουγόταν έντονα τους τελευταίους μήνες, έγινε κι επίσημο μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου συμβουλίου των μετόχων: όπως αναφέρει η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, η Εuroleague θα έχει 18 ομάδες από τη σεζόν 2019/2020. H Γερμανία και η Γαλλία γίνονται οι αγορές που αποκτούν έξτρα εκπροσώπηση.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως η Μπάγερν Μονάχου θα λάβει wild card για δύο χρονιές, ενώ γίνεται αναφορά στις συζητήσεις που υπάρχουν με την Βιλερμπάν, ώστε να λάβει κι αυτή wild card για ίδιο χρονικό διάστημα και να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στη διοργάνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ