Η σιγουριά του Μπαρτζώκα και αυτό που ξέρουν όλοι στα «κόκκινα» αποδυτήρια (Vids)

Η σιγουριά του Μπαρτζώκα και αυτό που ξέρουν όλοι στα «κόκκινα» αποδυτήρια (Vids)

Οι Γουόκαπ, Φαλ και ΜακΚίσικ που είναι σημαντικό μέρος του κορμού δείχνουν γιατί ο Ολυμπιακός έχει όλα τα φόντα να «λάμψει» και φέτος...

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, επικρατώντας με σχετική άνεση του Παναθηναϊκού στον τελικό του Σούπερ Καπ στη Ρόδο. Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στο παρκέ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και με «όπλο» την άμυνα «καθάρισαν» τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος έδειξαν πιο έτοιμοι από τους πράσινους, ενώ είναι μια ομάδα που διατήρησε τον βασικό της κορμό από την περσινή απόλυτα πετυχημένη σεζόν. Και τα αποτελέσματα φαίνονται με το «καλημέρα».

Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός προχώρησε σε 4 σημαντικές προσθήκες (Μπολομπόι, Κάνααν, Πίτερς, Μπλακ) συν τον Τζορτζ Πάπας, αλλά και πάλι το «φίδι» από την τρύπα η περσινή ομάδα το έβγαλε στον τελικό. Ναι, ήταν πολύ σημαντική η συνεισφορά του Μπολομπόι ως δεύτερος ψηλός, ναι ο Κάνααν ευστόχησε σε σουτ και βρήκε ρυθμό, όμως για ακόμη μια φορά ο βασικός κορμός έκανε τη διαφορά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεδομένα στηρίζεται στους Έλληνες τόσο στο παρκέ όσο και στα αποδυτήρια για να διατηρείται το εξαιρετικό κλίμα, όμως οι τρεις ξένοι που έχουν μείνει από πέρσι (Μουσταφά Φαλ, Τόμας Γουόκαπ και Σακίλ ΜακΚίκσικ), έχουν «κουμπώσει» ιδανικά.

Ο Γάλλος σέντερ έκανε τη διαφορά στον χθεσινό τελικό και αναδείχτηκε MVP (12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ), ο Γουόκαπ ήταν κομβικός και στις δυο πλευρές του παρκέ (6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ), ενώ ο ΜακΚίσικ αυτός που για ακόμη μια φορά άλλαξε τον ρυθμό ερχόμενος από τον πάγκο στη δεύτερη περίοδο (5 πόντους).

Το πρώτο δείγμα και από τα φιλικά αλλά και από τα δυο επίσημα ματς είναι ότι και πάλι οι τρεις αυτοί παίκτες θα είναι σημαντικοί στο rotation. Όπως και πέρσι. Μάλιστα, Φαλ και Γουόκαπ δείχνουν ότι είναι ικανοί για το «step up» φέτος και δείχνουν γιατί ο Μπαρτζώκας είχε εισηγηθεί μεσούσης της σεζόν πέρσι να υπογράψουν νέα συμβόλαια.

O Ολυμπιακός έχει καταφέρει να διατηρήσει στο ρόστερ του όλα τα σημαντικά «γρανάζια» της περσινής σεζόν (πλην του Ντόρσεϊ) και να φέρει ποιοτικότερους παίκτες από εκείνους που αποχώρησαν. Παράλληλα, όμως όσοι έμειναν είναι επιλογές του Μπαρτζώκα. Και δεν είναι μόνο για την αγωνιστική συνεισφορά που είναι τεράστια, τόσο από τον Φαλ, αλλά και από τους Γουόκαπ και ΜακΚίσικ.

Είναι και γιατί είναι σπουδαίοι χαρακτήρες και έχουν «δεθεί» με την ομάδα και με τους Έλληνες. Για αυτό και ο Ολυμπιακός αποπνέει υγεία. Το είπε άλλωστε και ο αρχηγός των Πειραιωτών την ώρα της βράβευσης του Μουσταφά Φαλ ως MVP του τελικού.

«Ο Φαλ πέρα από ένας εξαιρετικός παίκτης είναι και ένας πολύ καλός χαρακτήρας, ένα πολύ καλό παιδί που έχει κολλήσει στον κορμό της ομάδας. Για αυτό και θα δούμε καλύτερα πράγματα από αυτόν φέτος που γνωρίζει τους αυτοματισμούς και το περιβάλλον». Αυτή η πρόταση είναι αντίστοιχη και για τους Γουόκαπ και ΜακΚίσικ, με τον πρώτο να φαίνεται ήδη πιο απελευθερωμένος από πέρσι και να αναλαμβάνει περισσότερους ρόλους τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Οι Έλληνες του ρόστερ και οι τρεις ξένοι της περσινής σεζόν δείχνουν γιατί ο Ολυμπιακός έχει όλα τα φόντα να «λάμψει» και φέτος… Πολύ απλά γιατί δεν χρειάζεται να στηριχτεί ακόμη τουλάχιστον στους «νέους» και δίνει χρόνο να ενσωματωθούν…

Παράλληλα, αυτό είναι και το μυστικό του Μπαρτζώκα φέτος. Ο κορμός, η χημεία στα αποδυτήρια και αυτό που ξέρουν όλοι είναι το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει και το γεγονός ότι θέλει ο Έλληνας τεχνικός να «κουμπώσουν» και οι νέοι προκειμένου να «κυνηγήσει» φέτος ακόμη περισσότερα από ότι πέρσι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ